FolLoW bY eMaiL

Saturday, 3 November 2012

visit PC to kajang~~

salam
sem nie kami diberi satu tugasan berkumpulan
under subjek PC=Pharmaceutical Care
iaitu setiap kumpulan diberi tema tempat tertentu
seperti rumah anak yatim dan orang tua
kami perlu melawat dan melakukan interview di sana
perlu mengetahui apakah peranan ahli farmasi di tempat berkenaan

oleh itu aku serta ahli kumpulan lain mula mencari
bersempena tema yg kami dapat iaitu rumah orang2 tua
cari punya cari
dapat yg ada di kajang
ahli kumpulan aku termasuk lah- jing wen,sin ju,siew yen,chung ming,fifi,amyn,iffah n bahar....
maka,kami decide untuk melakukan lawatan tersebut pada hari sabtu selepas program interaksi
kami bertolak b4 zuhur
jalan punya jalan naik monorel n KTM bagai
pukul 3 lebih baru sampai sana
first impression kami takley nak bayang dah
terkejut yg amat!
sebab rupanya rumah orang tua 2 untuk kaum cina sahaja
asalnya yg kami survey ada berbilang kaum
tapi alang2 dah sampai terjah jelaa
tak masuk ke dalam pagar lagi dah nampak ada sekor anjing duk berlari2 dalam rumah 2
errrrr....
masalahnya kami tak solat zuhur lagi time 2
duk tersangkut kat dalam KTM laa lama sangat
dua stesen bagai 20 stesen jek lamanya 2
angan2 kami nak tumpang solat kat rumah orang tua 2 laa
tapi hancussss segala harapan bila dah sampai
kawasan rumah perumahan,mesti ada surau kan
tapi pengurus rumah org tua 2 cakap surau 2 untuk lelaki jek
takde tempat perempuan...=.=
kami dah start berpandangan...
awat macam pelik semacam
then kami mula kan lah travel kami
*ala2 kat luar negara kan,sesat
hahahaha
sebab nak cari surau
kena salak ngan berapa ekor anjing entah
serius gerun taw
lelaki pown harap bahar sorang jek
tapi sedap jugak lah hati kan
at least bukan perempuan jek
punya lama berjalan maka berjumpalah surau 2
boleh jek perempuan masuk macam surau biasa laaa
org cina 2 salah paham kot
huhuhuhu
siap2 solat,kami kembali ke rumah orang2 tua tadi
tengok2 dak cina dah siap interview sume dah
tinggal nak amik gambar jek
hampeh laaaaaaa
tapi nak cakap lebih2 pown ada antara orang2 tua 2 tak fasih berbahasa melayu
or tak faham BM
jadi memang sesuai dak cina jela yg cakap

datang2 ada la dua tiga uncle and auntie yg boleh faham n cakap BM
kami tegur2 lah
jing wen cakap pi la amik gambar wat bukti
n borak2 ngan diowang sikit
maka kami pown ajaklah sorang pakcik nie borak
tiba2 ada sorang nenek nie..
*dah umor 80 thun,sesuai nnek la kan..hehe
tapi gagah lagi,tengok jek rambut putih
die laa yang duk bercerita itu ini ngan kami
sampai ke tempat tidur pown die bawak kami tengok
hehe
agaknya nenek 2 bosan kot
tak selalu kan dapat jumpa dak2 cam kami nie
kami pown ape ag
layan jelaaa
kami berlima jela termasuk bahar
sebab kami jek yg tak interview tadi kan

tapi takley tahan nenek 2 sangat suka ngan bahar!!
hahahaaha
mula2 tengok terus dia tarik tangan bahar
ajak menari n menyanyi
sakit perut gelak tengok bahar menari
lagu ala2 kanak2 punya style laaa
*alzheimer datang mnyerang...=.=
dipanngilnya bahar 'hensem boy'
heeeeeeeeeee
lawak2
macam2 la lagi dibelek nye bahar 2
lawak jek tengok bahar macam malu la sikit kot ngan ktowg
heh3
nenek 2 suka tengok gigi bahar,rambut die laaa
pokoknya nenek 2 suka sangat ngan bahar
tapi die baik sangat ngan kami semua
rasa macam nak duk lama lagi
tapi pengurus tempat 2 macam tak suka jek kami lama
bak kata jing wen laaa
huhuhuhuhu

then bila teksi datang
kami pown balik
yg aku sangka terus naik ktm laa kan
rupanya diowg nak pi makan satay kajang!
wah3......
memang amat dialu2kan oleh perut aku
hahahaa
sempat la lepak2 kejap then solat asar terus
last2 after magrib baru kami sampai kat kolej
conclusion nya....
PEnAT tapi SERonNOK!!!!!hehehehee
visit kami sejam tapi berjalan hampir 7 jam
hua3
bab duk bertapa dalam ktm jek hampir 2-3 jam
p2 duk berjalan kat bndar kajang 2 nk pi stesen ktm
takmo naik teksi
terlalu mahal tambang

so ala2 travel sekitar kajang laaa kan
hahahaha

so sekarang tinggal part nak buat report la pulak
haaaa
part nie memang paling malas nak dengar
hahahahhhaa
tapi tengok lah
duk exam midsem nie
tak amik pusing dah pasal assgnment sume
minggu depan la bincang semula kot

oraitlaaaa
sekian saja cerita tentang visit ke kajang kami 2....
salam...=)

antara gambar2 visit kami:

dua orang pakcik nie seronok jek borak2 
banyak yg dicerita oleh mereka

*fokus mendengar....plus mereka idea nak cakap ape lagi...heh3


nie part dak cina punya borak pulak
nenek nie laa yg suka bercerita 2..hehe

bercakap di porch rumah 2...
ala2 outdoor pnye style laaa
hehhe

haaa nie laa nenek yg suka kat bahar 2..
duk main janggut bahar...
redha jelaa bahar pown..hahaa


'hensem boy'.........
bersama nenek faveret..hahaha

antara ahli kumpulan kami...
group 1..
dah nak balik....huhuhu

nyum3!!!!!
time for satay kajang!!heee


abadikan kenangan melawat kajang bersama satay kajang...haha

again....cuma kali nie org tengah bertukar..heh3..
camerawoman nak masuk gak gambar...hehehe

No comments:

Post a Comment