FolLoW bY eMaiL

Thursday, 26 April 2012

berfoya2 lebey~~

salam
alyaa2
udah2 laa beron9 jek
bawak2 berstudy
huhuhuhuhuhu
dalam hati memang cakap macam 2
tapi kat luar
ade setan paling besar penghalang utama
NAFSU sendiri sebenarnye
hohohohoho
kejap jelaaaaaa
ayat penyedap hati
hua3
esok ada interview BI!!!!
huarrggggghhhh
agak seram
hohohohoho
seram2 pown boleh lagi berFB
huhuhu
pastu ada IPL ag
hehehheehe
relax giler la ko alyaa
yela3
nak off la nie
orait
chow...
salam....=)

Sunday, 22 April 2012

official....aku??

salam
andai kata aku post blog nie kat FB
agak2 ade orang tengok tak??????
hehehheehe
ade gak niat nak buat
tapi takot nanti ade kesannye
buruk padahnye
kalau tersebar segala cerita dalam nie
tulisan aku kot
nampak jelas trang tang2
aku memang jiwang
kot ade tertulis nama sape2
mati!!!
i'm dying....................
hahahaha
tapi terfkir nak post
kot2 ramai yg tak perasan pown
tapi baik jangan ambik risiko alyaa!!
huhuhuhuhu
sudah2
tak yah mengada nak teruskan niat 2
elok2 tersimpan semua nie
tak pasal2 jadi bahan gelak dak2 nie kang
aishhhhhh
ke nak buat satu official blog
hua3
penting ke alyaa?????
huhuhuhuhu
sudah
lupakan!!!

BBQs

salam
sem nie sem dua
tahun dua
means dah dua tahun aku bergelar pelajar UKM
lebih tepat pelajar farmasi UKM
sungguh tidak ku duga
begini perjalanan hidupku
yang ditetapkan oleh-Mu

dah masuk tahun kedua kat sini baru lah start rapat dengan semua kawan2 sekelas
terutama melayu laaa
yg chinese n indian pown boleh kawan
tapi maybe tak sekuat melayu laa ukhwah nye
mungkin bangsa still mainkan peranan dalam hal nie
dan agama juga
kami menjadi semakin sekepala
orang kata boleh masuk laaaa
antara satu sama lain
nak buat kerja2 gila sikit memang semua on
terbaiikkkk
paling sekepala kalau bab order mcD
or makan2
memang laju jek semua setuju
tak pown sukan
sekarang pelajar RX 2 dilanda demam bola tampar
kalau boleh tiap2 petang nak turun court
main volley ball 2
sampai mereka yg biasa main bola jaring pown dah bertukar angin
hohohoho
sejak piala dekan kami bersatu
menjadi semakin teguh

seangkatan itu
kami bercadang
dan bersepakat
mengadakan BBQ
pada hujung minggu ini
perrgghhhh
handle sendiri
bukan selalu kot
hehehhe
kali nie tak ajak sape2 pown
cuma kami warga RX2
hehheehe
alhamdulillah semua setuju dengan apa yg kami anjurkan
tiada yg membantah lagi
*at least setakat nie
huhuhuhuhuhu
insya Allah niat kami baik
Engkau permudahkan kami

sem nie saja dah banyak BBQ kami buat
satu lagi kat camp GL nanti
hohohohoho
hidup macam tak busy langsung
tapi xpelaaa
time nie laa nak release tnsion 2
hehehehehehe

hopefully macam 2la
insya Allah
=)
salam

happy go lucky....yeke??

salam
kali nie aku nak bercakap soal kerja
soal study yang berlambak2 bak gunung averest(ejaan macam salah) tapi lantak laaa...
do i look like i care???*pinjam quote iffah...hehhehe
tak pernah putus2 lagi nie
sejak mula start nye semester dua tahun dua nie
aishhhhhh
ibarat air terjun jatuh mencurah2
tiada berhenti
kecuali jika Allah izinkan
*mentang2 baru gi air terjun sg gabai khamis lepas
hahaaha
nie haaa air terjun 2...
cantik kan??indahnye ciptaan Tuhan..subhanallah~~~~
tapi aku pergi pown bukan sebab jalan2 suka2 riang ria taw
pergi atas urusan kerja
Green Lung
kami bakal menganjurkan camp
huhuhuhu
tak tawlaah macam mana nanti
berdebar laaaaaaa
dah laa exco program
pape hal aku yang kena laaa kan
huuuuuuuuu
insya Allah dipermudahkan
aminnn~~~~~~

soal kerja + study + urusan lain = tension???
yeke??
betul laa 2
KALAU tak diurus dengan betul
n aku sendiri dah banyak kali merasai 'nikmat' nye stress tue
tapi dalam aku duk tension2 nie
ramai pulak yang mengakui
tak pernah nampak aku stress
apekah???

ade yg cakap aku still happy go lucky
time2 ade masalah
yang kalau diowg kena dah menangis pown
huhuhuhuhu
2laaaaaa
duk bilik sowang2 nie
aku menangis pown bukan kowang nampak
kan??
hahahaaah
lain laa kalau aku menangis depan kowang
tapi tidak akan aku lakukan yg demikian
di hadapan kalian
tidak sama sekali
kecuali atas sebab2 tertentu
yang memang kalau aku tak menangis nampak macam tak betul
baru kowang nampak kot
huhuhuhuhuhu
aku segan nak ekspress perasaan sedey aku depan orang
even kalau nak nangis kat rumah
aku malu2 depan family aku

pernah kena tegur ngan ayah kot
sedey gileeee
tak ingat pasal ape
tapi tersentuh sangat
tulah orang cakap ayah tak selalu marah
tapi sekali marah berbisa wooo
huhuhuhuhu
nak nangis
nak menitis dah air mata nie
cepat2 masuk dalam bilik
ala2 merajuk laaa gitu
last2 ayah pujuk gak
hahahahaha
sungguh tak matang laaaa alyaaa

puas kot nak cover mata bengkak after nangis nie
kot2 terkantoi ngan member
nak2 bila duk sowang melayan perasaan sedey
tiba2 ade plak yg menjenguk bilik
nasib baik sekarang semua pakat kunci bilik
sebab ade kes curi hari tu sebenarnya
kalau tak aku tak kunci gak pintu
hua3
aishhhhh
kalau bab melalut nie alyaa
bukan main panjang
tapi bab nak karang ayat discussion report
sampai terbenjul biji mata duk ngadap skrin
puas mengerah keringat otak

tapi kesimpulannya
semua orang ada limitnye
aku pown ada
sampai satu tahap
kesabaran aku pown boleh hilang
tahap iman aku boleh turun naik
adat manusia biasa
cuma prinsip ak
hidup kan cuma sekali
kenapa nak membazir dengan bersedey
dan bertension2 nie
kita enjoy!!!
tapi still dalam landasan syariat nye laaaaa
ok??
heeeeee
till then....
salam~~~~

Wednesday, 18 April 2012

antara dua pilihan...hidup atau mati??

salam
dah lama jugak rasanya sunyi jek blog nie
hati kecil nie busy sikit bila dah masuk kelas semula
orang cakap!!............heeeeee
tapi tak adalah busy pown sebenarnya
cuma bila dah duduk ramai2 nie
macam ade magnet jek kat bilik diowng 2
tertarik2 nak lepak kat sana
aishhh

macam yg aku pernah cakap dulu2
hidup kita nie penuh dengan pilihan
biasanya ada dua pilihan
yang menuntut kita untuk membuat sebaik2 keputusan
agar tidak merana di kemudian hari atas kesilapan pada hari ini

so aku nak cerita pasal situasi yang aku hadapi dua tiga hari nie
berkenaan dengan pilihan
tapi tak adalah seadvance tajuk post aku 2 pown
hehehe
antara hidup dan mati 2!!!
agak over yeee...
sebenarnya aku kena pilih antara kelas TM kat PPUKM or test lesen motor
kebetulan waktu yang sama
kacau betul laaa
aku dah semangat before cuti lagi aku dah berangan nak g ppukm 2
tak pernah tengok lagi
padahal UKM punye hospital
huhuhuhu
tup2 semalam baru tahu test JPJ ak sesi petang
nak menangis rasa
2 yang jadi tension sekejap
habis yang lain pulak jadi mangsa

dah laa teringin nak g ppukm 2
pastue ngan rasa bersalah ponteng kelas
bertambah kekusutan
tapi kepada-Nya kita mengadu
insya Allah semua nya kembali tenang
ok jek test tadi pown
smooth jek flow nye
alhadulillah
n berita paling baik nye
kelas kat ppukm 2 diowg cakap biasa jek
sejam jek pergi
n macam lecture biasa jek
ada yg cakap 'baik takyah g'!!
fuhhhhhhhhhh
lega laaa aku
heheheheheeheeh

moral of the story nye
kita janganlah melatah atas ape yg terjadi pada kita
tilik dulu
fikir dalam2 n bila dah pasti buat laa sebaik2 keputusan yang boleh
hidup memang tidak terlepas dalam membuat pilihan~~~~~~

Tuesday, 10 April 2012

sukan..sukan..sukan..

salam
akhirnya berakhir sudah segala susah payah kepenatan aku untuk first half semester nie
akan bersambung seminggu akan datang for second half semester
huhuhuhu
macam2 lagi program nie nampaknye
tapi alhamdulillah dah berakhir segala sukan2 2
yg melibatkan sukan
first PIALA DEKAN
buat pertama kali diadakan dalam fakulti kami
kami 2nd year jugak yg menganjur
kami laa yg initiate segala usaha tersebut
*bangga jugak laaa....hehe
2nd,NPSC kat uia tahun nie
uia KUANTAN
beramai2 kami berkonvoi ke kuantan
siap naik 3buah bas lagi
tp satu bas besar
2 bas mini jelaaa
hahahahaa
itu aje yg kami mampu
n lastly berakhir laa jua NPSC tersebut
penat main bola tampar ade lagi kot
tapi tak pe
sanggup demi UKM tercinta
maybe tak sepenat futsal n netball
n badminton
n sume nye tak memihak pada kami
mampu dpt tempat keempat jek
tapi xpelaaa kan
dah usaha
at least nie first time kami mewakili UKM
huhuhuhuh

kami berserah jela
adat bertanding ada menang ada kalah
cuma saat bertanding 2 semangat jugak laa menjerit nye
memekik nama UKM
u kebanggaan kami
even time nak marah duk kutuk gak ukm nie
huhuhuhu
itulah manusia
lumrah..........................

Tuesday, 3 April 2012

adik2 ku

salam
post hari nie nak cakap pasal adik2 aku la
tadi terbaca post someone
die cakap pasal adik beradik die
tiba2 membuak2 kerinduan menerpa hati kecil
heeeeeee

alhamdulillah
di dunia Allah kurniakan aku empat(4) orang adik
cukup ramai nak riuhkan suasana dan meriahkan hidup aku
kebetulan aku memang jenis suka bising2
tak suka laa rumah sepi macam tanah perkuburan
best riuh2 nie
kecoh2 jek terutama time semua ada berkumpul
dulu time ayah masih ada
malam2 laa kami akan berkumpul
nak2 kalau malam hujung minggu
lepak2 kat ruang tamu
kadang2 sambil makan2
ada laa yg jadi chef sementara malam 2
even dalam terpaksa pown
yg relax nye ayah,mak ,hafiz n hakim laaa
kami bertiga perempuan of kos laa kena bertugas sebagai chef sementara tu
selalunye gilir2
heeeeee
pastu kalau hari ahad
memang selalu nye ayah aku cuti
ape lagi
guna peluang tu sepenuhnya
masa bersama keluarga
fon konpem2 aku letak jauh2

sampai sekarang aku masih terbayang saat itu
merindui dan berharap saat tu akan berulang
namun akal waras masih dapat menilai kebenaran
masa lepas tak boleh diulang
apatah lagi dengan ketiadaan ayah yang kekal
tidak boleh patah kembali
cuma yang tinggal kini hanya kenangan
namun kami yang masih hidup ini
harus teruskan kehidupan seperti biasa
dan masih bergelak ketawa macam dulu
hujung minggu masih lepak bersama
cuma kali ni lebih ramai
dengan makcik2 dan nenek
semua pakat join lepak
sempooiii laaaa
hahah

kuatkan semangat alyaa
ko ketua keluarga tu
kena sentiasa tabah
walau apa jua yang mendatang
lindungi mak dan adik2
itu yg utama
kebahagiaan mereka menjadi keutamaan ku

insya Allah
doakan aku berjaya habiskan degree ini
dapat kerja dengan pendapatan yg terjamin
agar dapat aku menanngung familyku
kerana mereka nyawaku................

sekian...wallaualam
inilah kami 5 beradik....hehee
salam

gantung2

salam
tadi kata nak study
hehehe
tiba2 teringat perbualan kat surau tadi
duk wat ala2 bulatan
tazkirah
sebenarnya lebih kepada perkongsian
semua boleh utarakan pendapat
semua boleh bertanya

hari nie kolej kami digemparkan dengan satu lagi kisah hangat
kes culik
ada orang luar masuk blok perempuan
dan cuba untuk membawa pergi pelajar itu
dengan menaiki kereta
siap diacu pisau lagi
bernasib baik
pak guard sempat tahan
dan pelajar tersebut terlepas
dan penculik itu pown terlepas sama
ketika itu hujan sedang lebat

based on case ini
kita dapat lihat
Allah sedang menguji kita
ujian Nya datang dalam bentuk ini
yang kita tidak pernah duga
bagi menguji hamba-Nya
peka atau pekak
masih ada yang mengaplikasi ilmu yang telah Allah ajar
sehubungan kes ini
kita dapat lihat
kesepaduan ummah telah terjalin
setiap surau di kolej sepakat untuk membuat solat hajat
bagi memohon Allah memberkati
dan merahmati semua di sini
hal ini juga membuktikan tahap kebergantungan kita kepada Dia
bila semua dah kecoh dengan cerita ini
semua buat inisaitif
berikhtiar
memang dituntut untuk berusaha
namun pada masa sama
perlulah kembali kepada Dia
yang menciptakan segala sesuatu kejadian
Dia yang Maha Mengetahui akan segala sesuatu
baik buruknya
berserah kepada Allah setelah berusaha dengan gigih

sama lah hal  nya dengan study dan exam nie
usaha dulu
dengan gigih
bukan main2
*oppssss......terasa
heheehe
then baru lah nak tawakkal
and pasrah
berserah hanya kepada Nya
insya Allah
Dia Maha Mendengar
setiap rintihan kita

salam......................

midsem

esok dah masuk hari ke 3 aku exam
midsem je pown
huh
ayat berlagak tak ley bla kot
hahaa
bukan pe
ayat nak bagi sedap hati sendiri
kalau tak mesti dah menggelabah
pastu dah takley nak study
huuuu
study kena tenang2
kalau tak masuk tak guna gak bersengkang mata depan nota
itu prinsip aku laa
lain orang lain pegangannya
huhuhuhu

tapi dalam orang lain duk sibuk exam
aku sibuk memikir
pasal something nie
tapi tak ada lah aku terfikir selalu pown
sometimes jelaa
it comes cross my mind
macam best la bila main lari2 ala2 sorok2 pown ada
aku dah hampir seminggu tak bertembung ngan dia
tapi akhirnye jumpa jugak tadi
ingat boleh elak lagi
sebab asal nya ingat jumaat nie la
baru betul2 jumpa
nak bercakap pown
tapi tadi dah terjadi
2 pown tak plan
secara tiba2...
hohohohohhohoho

k laaa....itu sahaja
nak smbung study smula
k salam............