FolLoW bY eMaiL

Sunday, 4 November 2012

lelaki penyayang~~

salam
pernah tak kome dengar kata2 nie
'lelaki yg suka belai kucing adalah ciri2 lelaki yg penyayang'
aku tak tahu sejauh mana kebenarannya
tapi ada kemungkinan juga
sebab seperti yg kita sedia maklum
kucing adalah haiwan yg manja
mahu dibelai sentiasa terutama kucing betina
so yg suka membelai haiwan yg sedia manja nie
orang yg penyayang la kan
bukan dari kalangan mereka yg panas baran
contoh paling dekat adalah arwah ayah aku kot
ayah selalu cerita
sejak kecil ayah aku ada bela kucing
nenek pown suka kucing even yg terbiar
biasanya kucing2 yg merempat nak mencari makanan la yg nenek aku amik
bela dijadikan ala2 anak angkat
diberi makan dan tempat tinggal
adalah dalam dua tiga ekor kot
ayah aku pown semangat cerita kalo masuk bab kucing2 nie
kami plak terexcited mendengar sampai teringin sangat nak bela kucing
cuma nyaaa
mak aku kurang gemar
sebab nenek belah mak tak suka
bukan tak suka kucing
tapi bimbang bulu kucing yg tak bersih boleh memudaratkan wudhuk
namun atas usaha kami memujuk
akhirnya mak bagi gak kami bela sekor kucing
dengan syarat kena jantan
sebab takmo ada anak2 dah nanti
hehehehe
n ternyata jelas sangat ayah aku amat sayang kucing 2
dilayan macam anak
nasib laa kami dah besar
kalo tak mau jeles
hahahahaha
tapi ayah aku penyayang
amat penyabar orangnya
tak pernah tinggi suara kat kami
apatah lagi nak pukul2
so betullah kot kata2 tadi 2 kan...
heheeh

tapi kali nie aku nak tanya
kalau lelaki 2 penyayang terhadap kanak2
means????
of kos la penyayang kan orangnya
bab nie kalo nak bagi contoh ayah aku
cam tak adil jek
memang lah ayah aku penyayang ngan anak2 dia
hehe

cuma aku nampak contoh nie kat sorang kawan laki aku
tentu lah belum kahwin
ak nampak cara dia layan anak sedara dia
yg berumur 5-6 tahun
sangat manja budak 2 ngan dia
seolah2 macam bermanja ngan ayah
cara die bertutur ngan budak 2 pown
siyes menyentuh hati aku jugaklaaaa
TAPIIIIII
jangan fikir yg bukan2 dulu
kang ada plak wat spekulasi melulu
what i mean is just aku suka tengok cara dia melayan anak sedara dia
budak perempuan umo 6 tahun 2 seolah2 biasa bermanja dengan dia
ak just kagum
sebab cara aku layan dak kecik pown tak sepenyayang itu
hehehe
ralit aku perhati die memanjakan budak 2
suka3!!!
berpotensi menjadi ayah yg amat baik suatu hari nanti
tapi memang setakat yg aku kenal dia
tak pernah2 die marah2
bukan jenis panas baran laa senang kata
sebab tu aku boleh rapat ngan die kot sampai sekarang
dah 7 tahun lebih laa kenal dia...
hmmmmm
lama gak 2...
betollah takdir Allah di luar jangkaan kita
tak pernah sangka....
ape yg tak sngka??
biarlah rahsia.....hehehehehehe

so aku ada dua contoh laa untuk lelaki penyayang nie kan
dengan kucing n budak2....
kepada kwan2 perempuan
ce perhati pakwe2 kowg 2
cukup penyayang tak ngan kucing??
ke main sepak jek haiwan comel 2 kalo datang kacau time makan?
huhuhuhuhuhu
n cne plak time die layan kanak2?

bagi aku lelaki yg suka layan budak kecik
adalah lelaki yg comel..
hehhehe
sekian...=)
inilah kucing kami
@ anak angkat mak ayah
adik angkat kami...heh3



No comments:

Post a Comment