FolLoW bY eMaiL

Wednesday, 21 November 2012

perang malaysia??

salam
semenjak dua menjak nie
makin berleluasa pulak si Israel nie
duk menghentam Palestin
nak dihapusnya orang Islam
nampak sangat ketakutan diowang
huhuhuhuhu

kita kat malaysia nie turut terkena tempias nya kan
sebab kita seagama ngan mereka
sama orang Islam
mau tak tolong
tak kan nak tengok jek

tapi dalam nak tolong diowang
ada yg nak menghulur bantuan kewangan
ada yg tolong doa
ada pulak yg tolong hentam balik puak Israel
melalui boikot memboikot
list barang2 or company dari Israel or yg bersekutu dengannya
habis diedarkan ke seluruh pelusuk negara
pakat duk memboikot  bagai
tapi dalam nak tolong
ada jugak jadi pergaduhan
=.='
apehallaaaa
macam nie la orang melayu kan
suka sangat berpecah belah
sebab hal kecik jek pown
dah nak berdebat sana sini
isu boikot contohnya
ada kata kena boikot
terutama jangan makan McD
penyumbang paling utama Israel
p2 ade pulak satu puak nie pi wat kenyataan berani mati
takmau boikot
'watpe nak susah2 sampai kita takboleh makan'
'bukan kita yg perang pown'
perrggghhhhhh
ada pulak satu golongan nie cakap
'based on niat kita'
FINE!!
p2 duk post2 dalam fb n twitter pasal nie
last2 ade tak puas hati
last2 malaysia pulak perang
tapi nie tak yah puak Israel datang pown
terjadi perang sesama sendiri
dengan tidak dirancang oleh sesiapa..
hebat kan malaysia???=.=

so moral of the story
tak payah laa nak cakap apa2
ko nak buat apa pown suka hati laa
tapi better ada la kesedaran at least secubit dalam jiwa kita nie
then tak payah nak post2 dalam fb or ape2 laman sosial
takyah on9 terus laa senang...
*2 tuju kat diri aku!hua3

okaylaaaa
sampai di sini sahaja
sekian
terima kasih
salam=) 

No comments:

Post a Comment