FolLoW bY eMaiL

Wednesday, 27 June 2012

cinta AL-Ihsan....

salam
SEKOLAH MENENGAH AGAMA AL-IHSAN
@ SMAAI
terletak di pinggir bandar kuantan
tapi dekat jek pown ngan bandar
jalan kaki pown boleh
heheheehehehe
sebab 2 bila dicompare skolah aku ngan sekolah agama lain kat pahang
kami yg paling sosial laa kot
sebab sekolah kat bandar laa konon!
2 jelaa modal diowg nak bahan sekolah kami nie
huhuhuhuhuhu
antara sekolah agama dalam satu negeri pown nak gaduh
sebab bertanding sekolah mana terbaik setiap tahun
sama ada dari segi pencapaian akedemik
or kokurikulum
ada jela gosip baru2 setiap tahun pasal sekolah aku
aishhhhhh
tak puas hati ke ape
kami kan selalu menang jadi sekolah terbaik
hua3
haaaaaa
dah masuk mood berlagak
heh3
sedar tak sedar
duk pejam celik pejam celik
lebih kurang 3-4 tahun dah tinggalkan sekolah
n lama jugak tak jumpa kawan2 seklah ak nie
masing2 dah sibuk
huuuuuuuuuu
duk plan nak wat reunion tak jadi2 lagi sejak masing2 dah buat degree nie
time matrik dulu ada laa jugak
siap buat BBQ ag
rindu nye teman2 semua..........


yeah
nie laa logo sekolah aku
simple jek
hehehe
usia da 25 tahun plus2 laa kot
tak sure
heee


bangunan utama sekolah aku
antara yg terbaru laa
bangunan tiga tingkat nie
ada pejabat
bilik2 guru
depan bangunan nie jugak laa
kami tiap2 pagi berhimpun
pagi2 kena nyanyi lagu negaraku,negeri pahang n lagu sekolah
hehehehe
kadang2 sje cari pasal
either laki or perempuan wat2 nyanyi lambat
p2 dah tak sma
kalo pengawas bertugas 2 rajin sikit
dia suh la kmi samakan smula
siap dia nyanyi pakai mic kot
hua3



haaaaa
nie taman n ada kolam sebenarnya sebelah sana 2
kolam ikan
n kami nk bagi makan pown dibenarkan
masalahnya bila da ktowg yg bagi
macam2 laa dicampak
nasib nasik jek takleh campak kot
hahaha
nie antara tempat yg selalu aku n kawan2 lepak
terutama time form 4
sebab kelas sebelah 2 jek
kalo time gotong royong memang kolam ikan 2 kena kat ktowg laaa
kena bersihkan kolam ikan taw
lama kot sekali keluarkan air,tangkap2 ikan lagi
p2 nak penuhkan semula air 2
perggghhhh
tapi memang syok laaa
cm duk kat kampung2 pulak
ramai2 sampai dak kelas lain pown datang menyibuk jugak
hahahahahaha
kalo aku selalu lepak kat tepi kolam 2
sementra tunggu cikgu datang
sambil2 menghafal surah2 hafazan
tahun 2 kena amik SMA- sijil menengah agama
sama laa taraf besarnya macam PMR n SPM
ada 3 surah hafazan
al-mulk,al-waqiah n ar-rahman
kat sini tenang la sikit
=)


nie pulak kelas time form 5
bangunan form 5 jek nie
kami diisolate kan time form 5
sje bagi privacy
boleh prepare for SPM better laa kot
sunyi sikit blog nie
tak macam yg bangunan 3 tgkt tadi
macam tongkang pecah
hohohohohoho
sebenarnya sekolah aku ada peraturan
pasal tangga
kena asing laki pempuan
kalo kat bangunan 3 tgkat 2
memang sangat ketat kawalannya
tapi kat blog nie
heh.......
suma bantai ikot kepala sendiri jek
mana sempat jek naik nya
hahahahaha

ok nie laaa geng aku
nie time form 5
ngah makan tengah hari kot 2
sementara tunggu kelas tambahan petang
b4 solat zuhur
makan2 la kat warung depan sekolah kami nie
kedai pakcik roslan
dah sinonim ngan kami2 semua
hmmmm
semua pakai biru
sebab semua pengawas...
hehehee
kalo tak baju kami kain hijau
heheehee

nie antara barisan ustaz2 kami
hensem2 belaka
hahaha
n para ustaz nie semua nya baik2
lawak2
tak garang pown
boleh buat kawan laaaa
haha
kalo masuk bilik guru laki
memang bilik guru paling happening laa
riuh nye kemain
hahahaha
tapi seram laa sikit kan
kalo aku sorang2 nak masuk
sebab bilik 2 tertutup
n smua lelaki
huhuhuhuhuhu

kalo tadi ustaz nie pulak antara ustazah
tak semua laaaa
time nie kami buat jamuan akhir tahun 
form 4 kot
tak sure
panggil semua cikgu2 yg ajar kami
kami buat combine semua kelas
kira jamuan satu batch laa
bukan senang kot nak handle 2....
huhuhuhuhu
tapi pengalaman laa...

nie gambar kami time ada seminar kat UM
pown time form 5
first time tengok sendiri life kat u
sekarang dah alami pown
heh3


pict dak perempuan aku takde time program nie
nie time ada kursus syariah kat KIPSAS
-kolej islam pahang sultan ahmad shah
kat kuantan jek pown
dekat jek nye pown
hohohohohohoho


nampak gedik di situ
hahahahaha
yg dua dari kiri 2 la kawan baik ak kat sini
pian
time nie hari anugerah kot
anugerah time form 5 yg ala2 kenduri
seronok nyeeeeeee
terimbau kenangan lalu
=)

kursus haji
nampak replika kaabah kan kat belakang 2
heheheh
nie antara kursus wajib kami
semua wajib ambik time form 4 or 5
nampak laa sikit2 gambran haji
teringin pulak nk tunaikan haji
hehehe


errrrr
nie sje diowg mengarut
time jamuan akhir tahun 2
huhuhuhuhuhu


antara kwan2 rapat aku kat sekolah
hehehee
pown lama tak jumpa kowng
huhuhuhuhuhu


nie seminar kat rompin pahang
banyak seminar kan kami nie
huhuhuhu
time form 5 la nie
suma gara2 SPM laa
heeeehehe


nie pown time seminar kat rompin gak
sementara tunggu penceramah datang
snap dua tiga gambar pown jadi
heheh


nie gi lawatan ke taman negara pahang
naik bot
main2 air sungai
bezzzzzzzz
release tension jap time form 5 2

heheehehe
b4 nak mendaki bukit
hua3


nie pown time anugerah lepas habih SPM
muka pelajar2 harapan sekolah
ecehhhh
=)

mayat???
hehehee
time kursus jenazah
kat KIPSAS tadi
nie hasbi,classmate aku
dia jek yg pling layak kot time 2
jadi model mayat
hua3
sebab paling kecik antara semua laki
nak kata panggil permpuan memang tak laaa kan
da laaa penceramah tu lelaki kot
hua3
mayat senyum yeeee....=P


heeeeeeeee
raya time!
kat rumah cikgu zaleha
bonda kami time form 5
suami beliau CEO sbuah syarikat
hehehehehehehehehe
2 rumah pown besar


owww
kabur sangat nie
gambar kelas time form 5
5AF 2
AF- alfarabi
heheehehehe
kelas sains la maknanya 2
amik berdasarkan tokoh ilmuan islam


aku tak ingat nie majlis ape
jamuan akhir tahun form 5 kot
sebab tak pakai baju sekolah pown
dah habih spm nie
huhuhuhuhuhu

sekali lagi suasana di warung makan pakcik roslan
hehehehehee


nie la suasana kelas aku
form 4 nie kalo tak silap
memang kelas paling kecoh
antara komen ikhlas dari cikgu2
heh3


itulah kami
suka benor bergambar
takde keje sangat la time nie
heh3
kalo tak silap nie time petang2
tunggu kelas tambahan


kan pernah cakap aku masuk taekwando
nie haa buktinya
n time nie aku ngah get ready nak berlawan
masuk pertandingan
kat uia kuantan
siyez sakit
tapi menang!!!!!!!!!!heeeee


nie lawatan ke terengganu
under kelab sains n matematik
heheheheh
first time berjalan ngan kawan2 kot time nie
n ternyata seronok.....
heeeee


nie pown kat ganu
syoknya kat tepi pantai
tak sabar nak balik rumah
ada pantai
sini takde.....hohohohoho


nie reunion kami kali pertama
wat kat TC jek
BBQ sambil lepak2 luang masa bersama
tapi tak semua datang pown
secebis2 jek pown
yg nie jelaaa
huhuhuhuhu


n lastly nie time raya tahun lepas
nie laa last aku jumpa kawan2 aku
termasuk wan,diyana n adawiyah 2
p2 dah tak jumpa2 
eh jap
adawiyah ada jumpa time kat NPSC kat uia ari 2
die amik pharmacy kat CUCMS
jumpa laa jugak
yg lain memang lesap
hahahahaha

xpelaa
raya tahun nie kalo ada masa
nak beraya ngan diowg lagi laaaa
kali nie cm ramai jek dak perempuan da ada lesen
aku pown
sooo
wat knvoi dak perempuan jelaa
hahahaa
sian gile 
dak laki selama nie jadi driver laa ea
heh3
xdelaaaaaa
kalo nk join ramai2 pown ok
riuh sikit
hehehehee

ok laaaa....
banyak lagi kenangan kat sekolah sebenarnya
tapi cukuplah sampai di sini
just a brief introduction regarding my schoolmates
yg pasti
kerinduan 2 tetap akan ada
tidak pernah surut
insya Allah
ada jodoh kita pasti akan ketemu jua...
=)
wasalam

No comments:

Post a Comment