FolLoW bY eMaiL

Thursday, 20 June 2013

kenangan2.....

salam
tak kiraaaaaaa
nak sambung menaip jugak
heeeeeeeee
padahal kerja berlambak tak siap
haish3
#ketukkepalasendiri
alang2 bersendirian nie kan
kalau ada diorang hilang fokus aku nak menaip
yelah,nak bercerita n menaip nie kena amik feel skit
segan sebenarnya kalau menaip depan orang
hohohohohoh
#sesuaikerjabelakangtabir
=P

dulu,after abih UPSR,duk fikir takmau masuk sekolah menengah
sayang kan kawan2 n sekolah rendah lagi
hehe #takmatang
tapi ayah cakap,kehidupan memang macam tu
kena sentiasa move on
kalau asyik di takuk lama,macam mana nak maju
n kalau semua fikir macam tu
taknak besar2,tak berkembang lah manusia nie
hehehehe
pergghhhh aku ingat lagi ayat ayah aku dulu!!!!
dah 10 tahun kot!heeeeeeeee

so masuklah aku ke sekolah menengah
sekolah menengah agama al-ihsan
aku dah kenal lama sekolah nie
sebab maksu aku yg tua 12 taun jek dari aku
pown sekolah ihsan
dari form 1 sampai lah form 5
n seingat aku lah,pernah lah jugak beberapa kali
aku ikot atuk aku anta n ambik maksu aku dari sekolah
kelas tambahan kot ....dlm kepala aku time tu...cantiknya sekolah nie!
n aku tertarik ngan uniform yg maksu ak pakai
tudung labuh putih,baju berkancing pown warna putih
n kain hijau
siap aim nanti nak masuk sekolah sama ngan maksu
wawawawawawawawa
#semangat!

so after UPSR
dengan semangat nya aku ambik borang nak masuk skolah ihsan nie
siap ada interview kot
arwah atuk ak semangat terlebih cucu sulung masuk skolah menengah
memang takde bantahan langsung pown bila mak ayah suruh ak masuk sekolah tu
sebab kan ada certain budak2 terpaksa masuk
sekolah agama
takot tak sesuai ngan jiwa
tu lah yang aku selalu dengar dari junior2
n even kawan sekolah rendah aku dlu pown cakap macam tu
bila aku ajak masuk sekali
hmmmmm ikotlah pilihan masing2
=D

aku memang sentiasa kagum ngan maksu aku kot
dari dia sekolah menengah
sampai lah ke U
tapi dia UIA
n aku plak tak minat masuk UIA
wawawawawa
bukan2...sebab aku da masuk matrik kot
peluang masuk UIA mmg takde
sbb UIA tak amik dak matrik
fine3!
#tetibaemo

sebab tu lah ak dengan rela nya masuk sekolah tu
adik2 aku lagi lah,duk ikot ak semua tu plak
senang...satu sekolah,bley aku pantau semua
hahahaha
n ternyata aku percaya la kalo nak lepas diowang blaja jauh2
insya Allah tak mudah terjebak ngan mende2 tak elok tu
lindungi kami semua Ya Allah....
kalau adik lelaki pulak,hafiz dah masuk sekolah tahfiz...
skang dah masuk tahun kedua dia belajar kat situ
insya Allah jugak la tu...
jadi pembimbing kami2 la nanti
hehehe
hakim jela yg samar2 ag jalannya
tapi tak lama da kot
taun depan da UPSR
pastu katanya nak ikot jejak langkah abang dia
alhamdulillah..lega arwah ayah di 'sana'....=)

haaa kembali pada cerita aku masuk ihsan nie
hmmmmm time form 1,mula2 tu ak macam terkejut jugak laa
sebab banyak rupanya peraturan
antaranya....
baju n kain kena buat guna kain cotton,kain lembut2 diharamkan
tudung labuh tu bukan sebarangan labuh
ada ukurannya
salah ukuran kena beli or buat baru
kalo tak kena denda
perempuan xley pakai jam besar2
kena pakai alas baju
n kain dalam sekali
siap kena check kot time perhimpunan
tiga tahun jugak asyik kena 'raba' ngan pengawas
sebab start form 4 aku plak jadi tukang 'raba'...wawawawawawa
keronsang tudung pown takley pakai
anak tudung kena warna putih sahaja
ape lagi ea....hmmmmmmm tu baru bab pakaian
dengar macam leceh kan
mula2 aku fikir macam tu jugak
even aku tak merungut kuat2 macam certain kawan2 ak
tapi as long as aku go through life kat sekolah tu
naik form 2 n form 3
aku dah faham sebab2 setiap peraturan tu
yelah,cikgu2 buat pown bukan saje2 nak seksa student
mestilah bersebab....hohohohohoho
n semuanya disebabkan aurat.....
demi memelihara maruah seorang wanita
ihsan buat segala peraturan yang dianggap remeh oleh studentnya
huuuuuuuuuuu
bila ak perhati budak sekolah menengah harian lain
pakai baju putih kain licin
tanpa baju alas
memang seksi weh!!!!
satu lagi,sekolah aku sebelah pantai
so paham2 jela cane keadaannya bila time2 angin datang kan
banyak kali jugak tudung hampir2 tercabut
waaaaaaaarrghhhhhhh
nightmare tuuu....hohohohohoho

mula2 masuk kelas kitowang dak perempuan berebut lah nak duduk depan
macam ala2 sekolah rendah dulu
sape cepat dia dapat tempat duduk
n ak paling tak suka duduk belakang dak laki
sebab diowang tinggi
*tapi time sekolah rendah kita semua sama tinggi jek kan????ngeh3
tiba2 masuk pengawas senior yg bertugas kat kelas ktowg
disuruh kami dak perempuan ke belakang
n dak laki kena duduk depan
what the......??????
pasal nie pown aku macam tak setuju awal2
mula2 time form 1 form 2 okay laa kot
naik form 3,form4 nanti tak ke diowang tinggi berganda2 dari ktowang
cane nak nampak papan putih tu???huuuuuuuuu

itu yang ak  fikir awal2 laaa
macam tadi jugak
peraturan nie pown ada sebabnya
ce teka???hehehehehehe
sebab ape lelaki kena duduk depan,perempuan duduk belakang..
n peraturan nie wajib semua kelas patuhi!!
hohohohohohoh

sebabnya........untuk tujuan keselamatan n memelihara kehormatan juga
bila duduk budak perempuan besenya akan angkat baju nye
yelah,takot berkedut
or kotor
cuba bayang kalau laki duduk belakang
tiap kali dak perempuan bangun
'tayangan perdana' free2 jek dapat
dua2 dapat dosa
haaaaaa tu lah hikmahnya peraturan tu
satu lagi....umur2 macam nie kebanyakan budak perempuan mula baligh
adatla awal2 tak reti nak handle or jaga
kes2 bocor berleluasa kot
tak ke malu kalau bangun2 dak laki nampak dulu ada tompok merah kat kain or baju
huuuuuuuuuuuu
at least kalau perempuan kat belakang,main bisik2 jela pastu menyelinap keluar dari kelas
ikot pintu belakang ke tandas
kan selamat dari dapat malu......hehehe
pastu kalau dak perempuan nak tidor baring kepala atas meja pown takde lah segan
xde pemerhati dari belakang
sebaliknya kita yg memerhati dak laki tidur terlentang sampai kuar air liur basi kat depan tu haa
hahahahaahahaha

satu lagi alasan yg paling kukuh n ak suka....
lelaki kan pemimpin...perempuan rakyat or pengikut or yg dipimpin
adat nya pemimpin or ketua haruslah berada di depan
mana ada pemimpin menyorok di belakang rakyatnya
die yg harus tampil dulu walau apa2 hal
rasa tanggungjawab itu lah yg cuba diterap dalam diri setiap pelajar lelaki ihsan
even dalam family pown lelaki ketua kan
perempuan/isteri adalah pembantu or orang yg berada di belakang ketua tersebut
tu lah kot konsep nye...nak senang cerita laa..heeeee

naik form 2 ak kenal kawan baik lelaki yg paling rapat sampai sekarang
pian...wan mohd suffian...
time tu tak rapat pown
setakat classmate
tak bertegur pown!
dah masuk form 4 baru la start tegur2 n rapat
tambah rapat bila dia duduk depan aku dalam kelas
n kami gi kelas tuisyen yg sama
dia kapel plak ngan kawan baik ak jugak
bertambah la rapat
hehehee
tapi even dia dah clash sekarang
kami tetap rapat
=D

form 3 aku kenal kawan baik perempuan yg paling rapat la time sekolah menengah
wan....or wan fathi hatim diyana
heeeeee
start rapat time form 3 after ak naik kelas dari kelas kdua time form 2
ke kelas pertama time form 3
tahun tu la aku bertukar jadi pendiam
sebab seram duduk dalam kalangan budak2 bijak pandai
hohohohoho
dah la siap ada satu geng nie memang femes laa satu sekolah
cantik2 pandai smua
n aku tak masuk pown group tu
wawawawawawawa
bukan takmo
tapi tak pandai n segan
so ak just duk diam2 kat belakang kelas
hmmmmm tu yang aku kenal wan
hehehe

form 4,ak terpilih masuk kelas sains
4 al-farabi 2
ada dua kelas al-farabi a.k.a af
af1 n af2
tapi time tu tiada beza pown antara dua kelas tu
kami 8 orang yang dapat 9a PMR
dipecah kpada dua
sama rata...begitu jugak bagi mereka yg dapat 8a n 7a
mula2 ak af1....lepas beberapa minggu,ada pertambahan n pengurangan student
so bilangan dua kelas jadi tak seimbang
cikgu pown mula lah pilih2 nama nak serap masuk ke kelas sebelah
n ak terpilih!
hohohohoho
lega jugak
sebab wan kat kelas af2
hehhe
start time tu la ak duduk sebelah wan
sampai abih sekolah form 5
dia la kawan perempuan paling rapat ngan aku
kemana2 jek berdua
even kami berkumpulan sebenarnya,6 orang semua
kumpulan tu tertubuh start time form 4
n seperti yg dijangka
aku dah start bising semula
wawawawawawawawa

ahli kelas yang tak berubah dari form 4 sampai form 5
buat kami makin selesa n rapat
seronok
tambah pula bilangan kami yang sedikit
21 orang jek kot
9 lelaki 12 perempuan
adat kelas sains di sekolah ihsan
heheeheeehe
n dua2 tahun wan di sebelah aku
pian plak dua2 tahun duduk depan aku
selalu sangat lah study sama2
ingat lagi
ustazah nak buat kuis subjek Pendidikan Syariah Islamiah
sejam b4 kuis baru tahu!
puas la duk pulun
duk menelaah ngan en pian n wan laa time tu
tenang giler kelas sbb semua dah kecut
haha
n satu lagi kenangan
balik dari kem kepimpinan
time form 5
kelas kami daripada 21 org, hanya 6 org bukan pengawas
so boleh kata keseluruhan pergi kem tu
cikgu selalu cakap,masuk kelas nie nampak macam lautan
sebab biru sangat
hahahahaha
ahad petang kami balik dari kem yg giler penat tu
malamnya tu ada pulak kelas tambahan add-math
cikgu tu terpaksa buat sebab takde masa dah
esoknya ketua pengawas wajibkan semua datang kelas
pagi2 okay lagi kot
after rehat nak jejak ke pukul 2 tu kronik yg amat
semua pakat lentok
even aku yg tak pernah2 tidur dalam kelas pown dah lena time cikgu ada kat depan
n tak sedar pown cikgu tu keluar!errrrkkkk
pastu tambah parah lagi lepas cikgu tu keluar
semua pakat lentok
kelas sunyi yang amat2!!!!
lagi tambah lena aku
wawawawawa
haru bila bangun rupanya2 ada cikgu kimia duduk kat meja guru kat depan kelas
terpisat2lah kami semua bila dengar cikgu tu cakap dah lama cikgu masuk
tapi cikgu tahu semua penat ngan kem tu
nampak sangat letih n tak cukup tidor tu
so cikgu biarkan jela
bagi peluang kami rehat
petang nanti ada kelas tambahan lagi
waaaaaaa baiknya cikgu
terharu
n cikgu yang sama la baru2 nie pergi untuk selama2nya
Al-Fatihah dihadiahkan untuk cikgu Aisyah...

satu lagi kenangan kami yg melekat di hati aku
kami buat jamuan kelas
bukan akhir tahun taw
tapi pertengahan tahun
wawawawawa
tak menyempat nak tunggu akhir tahun ke hape
sape punya idea entah
tak keluar duit pown tak silap ak
masing2 bawak makanan dari rumah
mana yg duduk asrama pown bawak bekalan dari dewan makan
salah sorang classmate aku bawak bihun goreng
mak die saje2 hadiahkan
bergembiralah kami seharian tuuuu
kebetulan memang tak belajar hari tu
tak ingat kenapa....hohohohohohoho
yang jadi best bila semua sporting....siyes sampai skang aku ingat detik2 tu
maybe dah compatible kot dah dua tahun bersama
yelah dulu lain dari life kat u
even 4 taun tetap tak sama rapatnya tu
hmmmmm......

betol lah orang cakap
dulu kita selalu nak zaman sekolah cepat2 tmat
tapi bila dah lepasi zaman tu
kita akan rindu nak balik ke zaman tu
time tu lah kita belajar macam2
erti persahabatan
kerjasama
sayang menyayang antara kawan2
dalam masa sama sentiasa compete
dalam pelajaran laaa
hehehe
ngan macam2 kempen yg kami anjurkan bersama
termasuklah kempen anti-kapel
pian ketua kempen tu!wawawawawawawa
ramai tak puas hati sebab orang tahu dia kapel sbnanye
kontroversi jugak time tu....huhuhuhuhu
makwe dia a.k.a  geng ak tu plak adalah timbalan ketua pengawas!
hahahhahahaa
haru bila tengok ketua pengawas n timbalannya gaduh
punca?sebab kapel tu laaaaa
sebab cikgu tugaskan pengawas2 nie la yg banteras kegiatan kapel
hohohohohohohoho
lawak laaaaa bila ingat balik......
=D

dan sekarang....siyes aku rindu!!!!!!!!!
sorang lagi ak tak sebut
pasal hasbi
waaaaa terang tang tang aku sebut nama dia ea
hahahaha
bagi aku dia just crush kot
ak minat dia sebab kagum ngan keperibadian dia tu
maklumlah dengan memegang jawatan presiden badar
penasihat badan kepimpinan (pengawas)
apa entah lagi jawatan dia kat asrama tu
aku just kagum je kot
ak impress la kat dia
tapi tu jelaa
suka bersebab...mudah hilang kan bila hilang sebab?
hehehehehehe
so hal cinta2 nie ak tak belajar kat skola
siap pernah tanya wan, 'kapel tu ape weh?'
innocent giler weh time tu
errrkkkkkkk

tu la kot kenangan2 dulu2
banyak lagi
tapi macam yg aku cakap la
tak cukup tiga malam nak karang semua kenangan tu...
heeeeeeeee

sekian

salam=D

pengalaman exam

salam
setakat nie dah macam2 exam aku pernah hadapi
baik bertulis mahupun lisan
praktikal pown pernah
dulu2 time sekolah rendah,kat sekolah fardhu ain
ada exam praktikal solat n ambik wudhuk
exam lisan pown ada...hafal doa Qunut n bacaan2 dalam solat
time tu ketaaaaaqqq nya wehh!!!
nasib baik la dapat ustazah yg sporting....ngeh3
even guru besar pown sporting kooootttt
mau tak,ustaz tu tok sepupu aku kot
tokngah aziz,tu gelaran kat rumah laaa
n beliau suka aim aku kalau time2 dia masuk kelas ak
tanya soklan tajwid,rukun2 solat..
disuruh baca surah Al-Fatihah sampai kena cubit...hohoho
sebab tak betul tang ayat 'Sirathallazinaan'am.......'
sebutan huruf ain tak dengar...
dicubit pipi aku plak tu
dah batal abih air wudhuk ak
terpaksalah pi turun ke aras bawah sekali dari aras 3
amik semula wudhuk sbb kena sambung tadarrus Al-Quran
heeeeeeeeeeee
seronok la plak kalau diingat semula time sekolah rendah dulu
main2 n seronok2 jek gi sekolah
tak fikir jauh pown kan....hohohohohohoho

kat u pown ada exam praktikal
Amalan Farmasi 1,praktikal compounding ubat
hohohohohohoho
dah berbelas tahun duk belajar n exam nie
banyak gak pengalaman
macam2
antaranya...yg terdekat n paling unik bagi ak
exam ditangguh sebab bekalan eletrik dewan terputus
errrkkkkk disebabkan dewan tu tertutup n ada yang komplen tak nampak
so terpaksa ditangguh jugak
dah laa time tu paper yg agak killer
hohohohoho
tapi ak lega even ramai kawan2 yg tak puas hati
sebab aku fikir Allah nak suh study lagi laa tu
bagi peluang lebih sikit
heeee
tapi time jawab lepas tu macam kantoi jugak jek=.='

menangis time jawab exam pown pernah
tu jadi time sekolah menengah
form 2 kot,exam pertengahan tahun subjek Tafsir
dulu jadual exam ditampal kat depan kelas
n aku entah ape pasal kelam kabut tak salin plak jadual
so main tengok sekali lalu macam tu jek
hari yang sama ada dua subjek
tafsir n hadis kot
ak nampak hadis exam dulu,tafsir tengah hari sikit
so ak pi pulun baca hadis
tafsir sikit2 jek sbb assume nak sambung after abih exam hadis la
rupanya esok pagi dah nak start exam lagi 10 minit kot
baru aku taw exam tafsir dulu!!!!
punya la haru time tu
ketar2 kot time menulis
n terus blank
tu yang menangis tuuuu
huhuhuhuhuhu
tapi alhamdulillah markah teruk time tu dicover oleh mrkah time exam akhir taun
hohohohohohoho
n alhamdulillah jugak tak effect result keseluruhan ak
taun depannya naik kelas lagi
=D

hmmmmm ape lagi ea pengalaman???
cikgu bagi jawapan....pernah??heheh
nie jadi time sekolah rendah
ustazah sekolah fardhu ain
exam akhir taun bahasa arab
sebab semua blur tak taw nak jawab ape
n ustazah tu takmau student kelas dia dapat markah rendah
nanti kalah ngan kelas sebelah
ditulisnye semua jawapan kat papan hitam
wawawawawawawawaa
lawak jek kalo duk ingat2 semula

sakit time exam...hmmm belum pernah lagi setakat nie
alhamdulillah
paling aku takmau demam/pening2 time exam
n satu ag...senggugut!
sebab aku akan totally blank
hohohohoho
seksa kot nak perah otak time2 kritikal tu
even kalo time lecture just kena terima masuk dlm otak pown seksa
apatah lagi nak perah keluar dari otak
heh3
so kesihatan amat penting okay time2 exam
heeeeeeeeeeeeeee
n alhamdulillah jugak aku jenis tak mudah sakit
contoh kalau setakat tak tidor semalaman
esok nye after recover tidur sikit dah okay laa
takde laaa sampai demam2 or selesema ke
sebab ade certain orang macam tu
so again,alhamdulillah~~~

tidur time exam??mcam tak pernah..ke pernah???
hmmmm seingat aku pernah aku baring jek kot
time exam kat matrik
saje lenguh ak baringkan kepala atas meja
sekali pengawas exam tu ingat aku tidur
diketuk meja ak
nasib baik tak terlompat aku dek terkejut
haishhhhhh

n semakin meningkat dewasa
semakin kurang aku menangis kerana exam
wawawawawawawa
makin takde perasaan ke hape??
malu kot nak nangis sebab mende2 macam nie
n selalunya positif side otak aku nie akan ambik tindakan dlu
b4 yg negatif menguasai
hohohohohoho

seronok la plak duk mengimbau kenangan2 dulu kan......heeeee
n kalau nak karang nie tak habis tiga hari tiga malam mengarang
aish3
dah twitter takde
blog plak jadi tempat kau bergiat aktif ea
hahahahaha

oh btw,kawan2 dah mula tanya pasal twitter
'nape ko deactivate?'
errrrrr 'saje'......heeeeeee
'mesti ada pape nie....kena tanya jepa la nape..'
me: =.='  #xdekaitan

sekian saja setakat nie.....salam=D

life~~~~

salam
dengan berakhirnya paper BF petang tadi
maka dengan ini secara rasminya tinggallah satu paper lagi
*belum habis pown lagi nyeeeee =.='
poyo gaya macam dah habis semua
tamat zaman 3rd year
eh dah 3rd yr nak masuk 4th yr!!
4th yr??!!!
tahun akhir??!!!!
#takyahnakterkejutsangatlaaaapown
wawawawawawawawawa
sekejap jek masa berlalu kan
rupanya dah tiga tahun aku menuntut di bumi UKM nie
rasa baru semalam langkah kaki kat DG daftar
pastu macam baru jugak hadapi orientasi kat UKM Bangi
macam baru kenal kawan2 farmasi nie
macam baru jugak mula2 nak rapat ngan mereka
macam baru handle semua2 program dari 1st yr dlu
interaksi,pesta konvo,kem GL, npsc n etc
kesimpulannya~~anda poyo alyaa!!wawawawawawawa
tiga tahun dah tiga tahun weh!
ada kawan kat Bangi dah grad tahun nie pown
hohohohohohohoho
pantas betol masa berlalu kan
pahit manis perit getir semua ada hidup kat Ukm nie
macam2 pengalaman
yang kadang2 kalau dibayangkan memang tak sangka aku boleh  buat
atau aku akan buat
n di sini juga laa kami semua membesar menjadi dewasa
segala pengalaman mematangkan kami
gelak bersama
menangis pown bersama
*macam nk nyanyi lagu Teman Pengganti plak....=P

tapi itulah kehidupan kan
setahun lagi pengajian di Ukm..insya Allah
biarlah kami grad n konvo sama2 Ya Allah=)
then dah keluar mula masuk ke alam pekerjaan pulak
haaaaa itu konpem lebih mencabar
kalau kerja bukan di Kuantan
or dengan kata lainnya merantau kat negeri orang
kena la berdikari weh
macam2 kena pikir tuu
tapiii.....ape kata kita fikir mende yg lebih dekat??
seperti paper Toxico isnin nanti k......ngeh3

bila otak dah penat nak menelaah
tapi tak boleh nak tido
mula lah duk fikir macam2
menerawang jek ke sana sini
nasib baik kali nie kurang dah difikir hal2 cinta cintun tuuu
wawawawawawa
satu improvement!!!
heeeeeeeeeeeeeeeeeee
as u said,tak fikir dah kan???
so do i.......heeeeeeeeeeeee
thank u for inspiring me....
=D

malam nie nak rehat dulu
nak sambung edit ethics proposal tu
minggu depan kena anta jugak
mohon Dr Rudy kasi lepas laaa weh
huhuhuhuhuhu
#penat

tapi3....esok tengah hari rehat lagi kot..ngeh3..
nak pi tengok Pee Mak
heeeeeeeeeeeeeeeeee
#takpuashati=P

Wednesday, 19 June 2013

choose!

salam
ehem3......sebenarnye kan..nak tahu satu rahsia tak????
aku dalam exam weeks actually
n know what?
hari nie aku ada satu paper kot!!!but still boleh main2 di sini....=.='
paper Biotechnology in Pharmacy...wawawawawawa (gaya gelak trend baru)

tiba2 tertarik2 nak post n bercerita sikit pasal perkembangan semasa di sini
hohohohoho
bajet retis sangat kan
even sebenarnya aku sendiri tak sure ada orang sudi jenguk ke tak blog ak nie
wawawawawawa
seddddeeyyyhhhhh!!!! *gaya Dr M~~~=P

kalau post ak b4 nie tajuknye 'andai kata betol'
kali nie ak nak cakap memang betol dah jadi pown!!!!!
aku dah cakap
aku mudah diinduce
aishhhhhhh
tapiiii.....kali nie ak nak elak awal2
lari siap2
takmau lah terjebak lagi
salah satu prevention method nyeee??
deactivate Twitter..........=(
sayang jugak sebab tu salah satu medan aku contact kawan2
tapi mengenangkan hal nie
better aku persiapkan diri aku
lari awal2.....sebelum melarat
ak perasan dah ada perubahan kat hati nie hoooiiii
bahaya betoii
=0

even ada banyak kemungkinan lain
tapi ak prefer n choose this way
dengar dek kawan2 aku mau kena marah
wawawawawawawa
sorry la korang....hohohohohoho

#serik

sekian buat masa nie....heeeee..
*tangan gatai nak menaip..hohohohoho