FolLoW bY eMaiL

Thursday, 31 May 2012

CINTA~~~


Jika kita mencintai seseorang, kita akan senantiasa mendo'akannya walaupun dia tidak berada disisi kita.

Tuhan memberikan kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat. Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita ? Karena Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya. Itulah Cinta ...

Jangan sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih mau mencoba. Jangan sesekali menyerah jika kamu masih merasa sanggup. Jangan sesekali mengatakan kamu tidak mencintainya lagi, jika kamu masih tidak dapat melupakannya.

Cinta datang kepada orang yang masih mempunyai harapan, walaupun mereka telah dikecewakan. Kepada mereka yang masih percaya, walaupun mereka telah dikhianati. Kepada mereka yang masih ingin mencintai, walaupun mereka telah disakiti sebelumnya dan Kepada mereka yang mempunyai keberanian dan keyakinan untuk membangunkan kembali kepercayaan.

Jangan simpan kata-kata cinta pada orang yang tersayang sehingga dia meninggal dunia lantaran akhirnya kamu terpaksa catatkan kata-kata cinta itu pada pusaranya. Sebaliknya ucapkan kata-kata cinta yang tersimpan dibenakmu itu sekarang selagi ada hayatnya.

Mungkin Tuhan menginginkan kita bertemu dan bercinta dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterimakasih atas karunia tersebut.

Cinta dapat mengubah pahit menjadi manis, debu beralih emas, keruh menjadi bening, sakit menjadi sembuh,
penjara menjadi telaga, derita menjadi nikmat dan kemarahan menjadi rahmat.

Sungguh menyakitkan mencintai seseorang yang tidak mencintaimu, tetapi lebih menyakitkan adalah
mencintai seseorang dan kamu tidak pernah memiliki keberanian untuk menyatakan cintamu kepadanya.

Seandainya kamu ingin mencintai atau memiliki hati seorang gadis, ibaratkanlah seperti menyunting sekuntum mawar merah. Kadangkala kamu mencium harum mawar tersebut, tetapi kadangkala kamu terasa bisa duri mawar itu menusuk jari.

Hal yang menyedihkan dalam hidup adalah ketika kamu bertemu seseorang yang sangat berarti bagimu, hanya untuk menemukan bahwa pada akhirnya menjadi tidak berarti dan kamu harus membiarkannya pergi.

Kadangkala kamu tidak menghargai orang yang mencintai kamu sepenuh hati, sehingga kamu kehilangannya.
Pada saat itu, tiada guna penyesalan karena perginya tanpa berkata lagi.

Cintailah seseorang itu atas dasar siapa dia sekarang dan bukan siapa dia sebelumnya.
Kisah silam tidak perlu diungkit lagi, kiranya kamu benar-benar mencintainya setulus hati.

Hati-hati dengan cinta, karena cinta juga dapat membuat orang sehat menjadi sakit, orang gemuk menjadi kurus, orang normal menjadi gila, orang kaya menjadi miskin, raja menjadi budak, jika cintanya itu disambut oleh para pecinta PALSU.

Kemungkinan apa yang kamu sayangi atau cintai tersimpan keburukan didalamnya dan kemungkinan
apa yang kamu benci tersimpan kebaikan didalamnya.

Cinta kepada harta artinya bakhil, cinta kepada perempuan artinya alam, cinta kepada diri artinya bijaksana,
cinta kepada mati artinya hidup dan cinta kepada Tuhan artinya Takwa.

Lemparkan seorang yang bahagia dalam bercinta kedalam laut, pasti ia akan membawa seekor ikan.
Lemparkan pula seorang yang gagal dalam bercinta ke dalam gudang roti, pasti ia akan mati kelaparan.

Seandainya kamu dapat berbicara dalam semua bahasa manusia dan alam, tetapi tidak mempunyai
perasaan cinta dan kasih, dirimu tak ubah seperti gong yang bergaung atau sekedar canang yang gemericing.

Cinta adalah keabadian ... dan kenangan adalah hal terindah yang pernah dimiliki.

Siapapun pandai menghayati cinta, tapi tak seorangpun pandai menilai cinta karena cinta bukanlah suatu
objek yang bisa dilihat oleh kasat mata, sebaliknya cinta hanya dapat dirasakan melalui hati dan perasaan.

Cinta mampu melunakkan besi, menghancurkan batu, membangkitkan yang mati dan
meniupkan kehidupan padanya serta membuat budak menjadi pemimpin. Inilah dahsyatnya cinta.

Cinta sebenarnya adalah membiarkan orang yang kamu cintai menjadi dirinya sendiri dan tidak merubahnya menjadi
gambaran yang kamu inginkan. Jika tidak, kamu hanya mencintai pantulan diri sendiri yang kamu temukan didalam dirinya.

Kamu tidak akan pernah tahu bila kamu akan jatuh cinta. Namun apabila sampai saatnya itu,
raihlah dengan kedua tanganmu dan jangan biarkan dia pergi dengan sejuta rasa tanda tanya dihatinya.

Cinta bukanlah kata murah dan lumrah dituturkan dari mulut kemulut tetapi cinta adalah
anugerah Tuhan yang indah dan suci jika manusia dapat menilai kesuciannya.

Bercinta memang mudah, untuk dicintai juga memang mudah. Tapi untuk dicintai oleh orang yang kita cintai
 itulah yang sukar diperoleh.

Jika saja kehadiran cinta sekedar untuk mengecewakan, lebih baik cinta itu tak pernah hadir.








Tuesday, 29 May 2012

assistant class rep~~

salam
hari nie yun membuat announcement penting
pasal perletakan jawatan die sebagai class rep kelas kami
sebab dia ada pegang jawatan dalam PMFFAR
so kena laa elect organisasi baru
lagipown pandangan kami
better orang lain pulak yg memegang tampuk pemerintahan kelas 2
maybe ada perubahan sikit ke
kemajuan ke
heheeh
maka dengan ini aku sebagai penolong yun pown terletak la jawatan
organisasi lama dibubarkan
dan pemilihan organisasi baru terus dibuat
sebelum semua bangun keluar kelas
yang nampak nye rumah or bilik masing2 macam nak lari jek gayanya
huhuhuhuhu
setelah pemilihan dibuat
dapat la keputusan
nazmi naik sebagai class rep
n aku assistant dia
aku ag????
tiba2 nama aku naik
tak taw sape sebut
kebetulan pulak ak duk belakang ari nie
suara aku cm tenggelam
kalau tak aku kena jerit sikit kot
tapi cm bahaya jek
orang sebelah dah mengerling
buat muka gaya 'apehal pempuan nie'.....=,=
hohohohohoho
maaflaa
kadang2 terover sikit
huuuuuuuu

ingat nak lepaskan jawatan 2
sebab rasanya ramai lagi perempuan dalam kelas 2
lupa pulak nk back up diri sendiri tadi
bukan sebab tak nak pegang jawatan 2
ak ok jek
setakat nie takde lah terbeban pown
suka jek aku berbakti kat kawan2
tapi macam aku jek yg ada
nak gak bagi peluang kat orang lain
kot laa ada yang nak sangat rasa pegang jawatan 2
huuuuuuu

baru nak teruskan niat membantah esok
kawan2 aku duk pakat nasihat laa pulak
kata mereka...
'ko selalu on9 alyaa,semua info pasal kelas senang nak update....'
'senang nak taw dapat cuti tak,atau kelas cancel ke tangguh ke...'
'ko mudah didekati ag kot...n rapat ngan ramai orang...ag mudah...'

pulak???huuuuuuu
dah tak reti nak cakap ape dah
hmmmmm
tengok la macam mana
huuuuuu
nak try usha sape2 yg lebih layak dari aku
heheheh

so for now,i'm still the assistant of the class rep for my bacth...
the end~~~~~~
wasalam.....

Monday, 28 May 2012

T-T

crying in my heart
that only Allah could hear
me myself cannot and pretend to not care of it
T-T

Sunday, 27 May 2012

sepi...tapi happy..??

salam
waaaaa
selepas beberapa bulan aku mengumpul post di sini
hari nie bila check
dah mencecah 70++
heeeeeee
asenye blog lama dulu pown tak banyak macam nie kot
maybe sebab dulu macam terdedah sangat
yg nie even tak private
tapi ase macam private
macam dunia nie aku sorang jek yang ada
harapnye laaaa
kang duk syok2 bercerita
ada tukang baca yg tak diundang
heh3
haaaa,terasa3!!!
hahahahahahaahah
macam sakit mental ea cakap sorang2
ingat plak time main2 ngan kawan2 kat program health attack tadi
duk kat booth mental health
konon sakit mental laa
siyez tak matang sungguh anda
hahaha

haaaa
sebut pasal health attack
sebenarnya aku baru balik dari gopeng,perak
petang tadi sampai
petang jumaat pukul 7 lebey laa bertolak
sampai pukul 12 pagi kot!
naik kematu badan duk bertapa dalam bas 2
huhuhuhu
puas dah tidur bangun tidur ag bangun ag tidur pulak
tak sampai2 bila bangun
aishhhh
jauh ea perak??
lama tak gi perak.....huuuuuuu
fon tak ada kredit sangat laa pulak
kalau tak boleh kol makteh
huhuhuhuhu
satu2 nye makcik(adik ayah) yg tinggal jauh dari kuantan

pagi sabtu sampai2 kami terus set up tempat booth kami
duk susun sana
tampal sini
angkat itu
usung ini
dengan khudrat seramai 20 org
pukul 9 kami selesai semua proses set up
maka kami turun makan
gilir2 sebab dah ada yang dah makan before 2
so kami yg belom makan nie turun ramai2
makan sama2
sampai dua pinggan sorang
perggghhh
nie penangan kupon yg KPT bagi sebenarnya
kupon RM70 untuk makan sahaja selama dua hari
bayangkan!!!!
semua makanan yg mahal2 dah kami bedal
tapi macam tak luak pown kupon 2
xpelaaaa
baru hari pertama kan
tunggu hari esoknye
heeeeeee

naik atas melayan pelanggan2
seronok!
banyak pengalaman baru dapat belajar
pengetahuan pasal ubat pown makin bertambah
tak sia2 aku join program ini
heeeeeee
memang lebih kurang pesta konvo pown
tapi seronok
heeeeeeeee

sampai pukul 5 petang then balik ke asrama uitm seri iskandar tempat kami menginap
lepak2 sampai tertidur
penat kott
jaga2 terus mandi then lepak ag
hua3
dah nama duk ngan kawan2 nie kan
nak tengok movie pown
sume tak best
takde subtitle laaa
last2 tengok barbies jek!!!
hua3
tapi layan weh
hehehehehee
lastnye pukul 3 lebey gak ak tidur
nasib baik esok tak pening2 pown
tapi lambat gak laaa compare ngan kawan2 aku yg lain
heheheehee

hari kedua nie pown boleh tahan seronok
cuma tak seramai hari semalam pengunjungnya
tapi yg datang cukup memeriahkan suasana
bila tak ada orang
maka kami pown start laa bermain2
hahahahaha
2 yg sampai terkeluar pasal mental laa
then hilangkn kebosanan main fruit slice ngan diowang
lawan sape ag tinggi score
hahahahaha

last nye,dah perjalanan balik ke KL
kami duduk ramai2 geng farmasi 2nd year
kat belakang bas
memang laa kecoh bas 2
hahahahahaha
bile kami bergabung!
heheheehhee
macam2 laaa
tapi pengalaman nye...
sangat berharga
bukan senang n selalu dapat luang masa berprogram n bersama kawan2 cmnie
rugi lah sape tak g
KONON laa!!!!!
ari 2 hampir tak nak g gak kot
heh3
even dlm hati memang memberontak nak g
sebab suka wat program amal cmnie
cm kat nogaps dulu
pesta konvo
saywhat
banyak laa yg lain2
aku suka sebab improve skill komunikasi aku
terutama ngan orang awam
yg pelbagai latar belakang nie

semoga apa yang aku dapat selama dua hari ni
dapat aku aplikasi
buat selama2 nye
dan ukhwah terbina antara kami kekal selamanya juga
sayang kawan2 saya~~~~~~=)

Thursday, 24 May 2012

hati

salam
maaf nak mengarut lagi
tapi kali nie nada serius

dua tiga hari nie
hati aku mudah sangat memberontak
melenting tak tentu pasal
dengar nasihat macam kena pukul
sakit nye amat sangat
nak2 kalau memang aku yg salah
susah sangat hati nak terima
nape ngan aku nie/???????

Ya Allah lembutkan hati ku.......
tetapkan ku di jalan yg benar~~~~~

kecewa~~~

salam

just kecewa dengan certain2 orang.....
thats all......
thank you~~~~~


Saturday, 19 May 2012

saya sombong ea???

salam
kalau aku tak senyum langsung memang nampak garang ea
tak pown orang akan kata sombong
yeke?
huhuhuhuhuhuhu
aku tak perasan pown
dah laa dua tiga hari nie
semangat menjalankan satu misi
sampai jumpa kawan2 laki terutama nya laa
aku dah lupa nak senyum
huhuhuhu
tapi yang mana betol nie?
senyum sebab takot dikatakan sombong
or macam tak kenal kawan
ataupon
tak senyum
sebab aku perempuan
diowang laki
kena jaga pandangan kan
ke macam mana nie???
ak tak pakar laa hal macam nie
huhuhu
tapi andai aku ada senyum atau tegur mereka
hanya dengan niat
mereka kawan aku
malah sekelas ag
tidak molek rasanya kalau jumpa just ignore
nak mintak maaf
buat mereka yg baru2 nie
aku terignore
huhuhuhuhuhuhuhuhu
maaf sangat2

kadang2 kat class rep sndri pown terignore gak
huhuhuhuhuhu
apelah salah dia
hehehehe
sorry laaaa
assistant mu ini ada something
yg takley nak cite
hehehehehe
tapi ok jekk
insya Allah rabu nie ok semula ngan kowg
heheheheeheheheeh

Tuesday, 15 May 2012

TIDUR

salam
tengok tajuk post pown dah meransang aku menguap
uarrgghhhhhh
hehehe
tak senonoh anak dara!
tak adalahh
perlahan je yeeee
hehehehee
semalam aku tertidur
kalau sekejap dalam 2jam xde laa jadi isu kan
tapi starting dari pukul 7 mlm sampai pukul 4 pagi!!!!
bangun sekejap solat magrib
then ngan bertelekung
sambung tidur sampai ke pagi
dasyat2
sampai kawan2 ketuk pintu bilik pown tak sedar dah
ramai pulak yg nk datang bilik cari aku semalam
aishhhh
nak kata badan penat
tak ada lah sepenat macam baru balik dari kem ari 2
balik dari kelas jek pown
uhuhuhuhu
tapi mengantuk 2 memang ada laahh
fuuhhhhhhh
bangun2 pukul 4 pagi
terkejut nya Ya Allah
tak sangka sampai lama macam 2 aku tidur
huhuhuhuhuhu
nie kalau mak taw mau aku kena ceramah nie
heh3
tapi involuntary laaaa
huuuuu
bangun2 terus solat isyak
then sambung study nota dekan
sebab ingat hari nie ada tutor
rupanya!!!
esok baru tutor.........
tapi bagus laaa
at least dah baca sikit even tak habis lagi
baru nak berserah kalau kena attack time tutor tadi
hehehehehehehehe
so esok xley nak redha sangat laa kan
kena bersedia nie
pasnie nak sambung study laaaaa
insya Allah kalau tak tidur lagi
aishhhhhh
kena gi study bilik kawan nie
bilik IFFAH!!!!!
heeeeeeeeee
sape suh dia tak tidor
da kena attack ngan aku
jadi mangsa membuang rasa mengantuk
tapi silap2 aku pi bilik dia
siap tidor kat bilik dia ag
hua3

k laaaaaaa
till the next idea comes.........
salam

Monday, 14 May 2012

dekan oh dekan

salam
malam nie nak cerita pasal dekan kitowang
duk ngantuk2 malam2 nie
sorang2 pulak 2
sebenarnya berdua tapi kawan aku nie dah syahid
mai bilik aku cari katil nak tido
hahahahahaa
pape jelaaaaa...
asal aku still awake
even mata dah kelabu2 asap
hohohohohohoho
tambah2 pulak lagu nie
slow nyeeeeeeeee
aishhhh
saje nak mendodoi nie
plus lagi....nota dekan!!!!!
hahahaha
lengkap package membawa ke jinjang pertiduran
hohohohohohohohoho
memang layan jelaaa
awat laa plain sangat nie
aishhh
nak boleh paham satu ayat pown punye lah lambat
rabu nie ada tutorial
2jam pulak 2!!!
hohohohoho

memang tak sabar nak tunggu minggu nie habih~~~~~

Saturday, 12 May 2012

esok isnin~~~~

salam..........
esok dah isnin!!!!!
malassssss nak gi kelas
huhuhuhuhu
when the other side of me berbicara
huuuuuu
tapi memang malas
tambah2 lagi dengan kuiz n presentation esok jugak
aishhhhhh
esok kuiz tapi tak study ag!!
hohohohohoo
tapi sempat ag wat entry baru kat sini
heh3
semestinye laaaaa
malam nie dah nak bincang BI
wat analysis siap2
malaz nak tangguh dah
huuuuuuuuu
ok laaa...nak pi basuh baju...
solat then sambung study  laa kot...
heheheeheheheeheheheheehehehehe
salam~~~~~~~

lepak....sempoi

salam
malam nie malam ahad
so what??
ape beza nye malam nie ngan malam lain?
huhuhuhuhu
tak ada pape laaaa
cuma tadi kawan2 aku keluar ke pasar malam
kebetulan pulak memang aku ngah lapar
diowg pulak offer tempahan
ape lagi
ak shila n min
tak lepas peluang laaaaaa
heheehehee
ak order mee soto,shila mee sup n min nasi kerabu
pas solat magrib
min naik terus diseru shila
makan kat bilik aku
siap buat air teh O' ag
makan2 then lepak laaaa
bukak cerita tu
cerita nie
sume terkeluar
hahahahaaahah
duk imbas kenangan lalu laa
kenangan kecik2
zaman2 muda dulu
sampai laa kepada kawan2 sekarang
hahahaahah
senang hati betol lepak santai2
padahal kerja berlambak
report duk tertangguh
IPL ag
huhuhuhuhuhuhuhu
tapi memang niat aku
minggu nie aku nak rehat
sebab 2 hajatnya nak balik rumah
so memandangkan tak jadi balik
rehat kat sini pown jadi laaaa
hahahaahaha
sama jek kan....
hehehehee

tapi aku suka suasana nie
even tak cukup 6 or 7 orang pown
tapi at least aku tak keseorangan
hehehee
luv u all guys!!!!!!!!!

privacy sebuah blog

salam
post kali nie just nak tanya
kot2 lah ada yg sudi membalas
kalian semua dapat baca ke setiap karya tulisan ku ini?
jawab dengan jujur!!
huhuhuhuhu

nak tahu soal privacy
blog nie privacy ke tak ea?
ke ada setting jugak
siyes ly aku tak taw sangat nie
bila baca balik semua post aku dalam nie
mau sentap jantung kalau kawan2 aku ada baca
huhuhuhuhu

tapi aku suka luah n cakap sorang2 kat sini
bermonolog
dalaman ke luaran ke
memang aku suka
tak ingat dah macam mana aku boleh terjerumus dalam mende nie
tapi rasanya start duduk sini laa kot
terjangkit ngan kawan
huhuhuhuhu
dulu dia laa yang aku tengok rajin mengarang
meluahkan segala isi hati
sampai kan bila ak wat blog pown
dia yg tolong editkan
cantikkan hias blog aku nie
tengok2 dah cantik pown
hhuhuhuhuhuhu

tapi sekarang aku dah boleh edit sendiri
heheheheeh
even maybe tak secantik dia buat
tak kreatif sangat laaa kalo bab2 nie
huhuhu

aku harap aku jela yg dapat baca semua post dalam nie
amiinnn~~~~~

Friday, 11 May 2012

ayah

salam
sebut tadi pasal cinta kepada mak ayah
teringat ayah
apa agaknya khabar ayah di sana?
sihat kah?
sampaikah kiriman kami di dunia ini kepadanya?
dimanakah tempat nya berada sementara menunggu khiamat menjelma?
cukupkah kiriman kami untuk menampung kehidupannya di sana?

mak selalu cakap....
'kaklong selalu lah buat tahlil kat ayah...doa anak2 lebih cepat dan senang sampai...
sebab pertalian anak lebih kuat nak compare ngan orang lain'....
aku anak sulung
even perempuan
tanggungjawab 2 aku sandang dari dulu lagi
betul lah ayah selalu cakap
anak sulung selalu jadi keutamaan
sebab dulu aku selalu merungut sebab jadi anak sulung
yg aku nampak hanyalah berat sebuah tanggungjawab terhadap adik2
tapi ayah selalu sedapkan hati aku
pujuk ayah,'anak sulung best laah,sebab kalau orang luar tanya anak ayah,anak sulung yg ditanya dulu kan,bukan anak kedua atau bongsu'....
then bila dah rasa terpujuk aku pown senyum
dah nampak senyuman aku maknanya terpujuk laa 2
barulah nampak riak kelegaan di muka ayah
time hari ayah pergi buat selamanya hari tu
memang semua cari aku
selaku anak sulung si mati
sebab adik lelaki aku kecik lagi kot
baru 11 tahun
itu salah satu sebab aku risau
perginya ayah membawa turut membawa pergi semangat aku
hasrat aku nak terima segulung ijazah dengan diiringi ayah dan mak tidak kesampaian
so sekarang aku akan make sure mak aku wajib datang time aku konvo 2!!
insya Allah andai dipanjangkan umur dan disihatkan tubuh badan mak
mohon Ya Allah...jangan hampakan hamba-Mu lagi kali ini....

even sampai sekarang
dah hampir dua tahun
ayah meninggalkan kami berenam
hafiz dah masuh sekolah tahfiz
duduk asrama
tinggal hakim jek laa yang paling kerap ada di rumah
aishah kerja,najwa nak SPM
aku bimbangkan mak
kesunyian kah?
harapnya tak laa
dengan kehadiran sepupu kecik aku 2
khaidir n bakal datang adik nya pulak
nampak gayanya
memang mak ak contract kot ngan ayahngah aku 2
hahaha
biarlah,asal masa mak aku terluang
so that mak tak rasa kesepian sangat
even kalau aku sebagai anak pown terasa kehilangan
apatah lagi mak
kehilangan seorang suami
yang selama ni tak pernah terpisah
kesunyian nya tidak dapat aku selami
maafkan kaklong mak
kaklong janji akan cuba sedaya upaya
untuk mengembalikan kebahagiaan keluarga kita
doakan kaklong mak......
agar mudah segala urusan di sini.......

sampai sekarang kalau sampai satu tahap aku terlalu leka sehingga lupa kewajipan aku
malam nya ayah datang dalam mimpi
seolah datang membawa teguran dan ingatan
bahawa aku semakin alpa
huhuhuhuh
maafkan kaklong ayah
bukan lupa....namun sedikit lalai
guide me Ya Allah
to always in ur true pathway
huhuhuhuhu


*dah lama air mata tak tumpah....huhuhuhuhuhuhu
SAYANGILAH MEREKA SELAGI MEREKA ADA DI SISI KITA~~~


cemburu

salam
sebut perkataan cemburu
mesti nak tuju kat pasangan kekasih kan
tak pown suami isteri ke
mesti nak pasangan laki perempuan laaa
tapi sebenarnya tak terhad setakat 2 jek
perkataan ini meluas maksudnya
n boleh disandarkan kepada banyak pihak
bukan setakat dalam percintaan
even perkataan cinta 2 sendiri bukan hanya dalam konteks kekasih jek
cintakan mak ayah adik2
guru2 sahabat kawan2 serta semua saudara seislam
cinta dan pengorbanan itu saling melengkapi
ibu kita sanggup bertarung nyawa melahirkan kita
itulah cinta
ayah mengerah segala keringat demi mencari sesuap nasi bagi kita sekeluarga
itulah cinta
adik beradik suka bergaduh namun when comes to ada orang lain masuk nak kacau
kita akan saling mempertahankan
itulah cinta

jelas bukan?
bukan lah terhad kepada pasangan antara lelaki perempuan jek
cinta itu luas
cinta yg lebih hakiki
yang tidak akan pudar sama sekali
kekal hingga ke akhirat
serta terjamin kesuciannya
cinta kepada Illahi
namun cinta inilah yang paling sukar ditemui
kita lebih cenderung untuk mencari cinta palsu manusia
yang tarafnya tak lebih tak kurang sama macam kita
pencarian cinta itu kadang kala melebihi cinta kepada Dia
nauzubillah~~~~~

tapi sebut pasal cemburu
ada jugak antara kawan2 aku nie
terlebih over perasaan jelesnye
aku akui aku pown ada perasaan tu
tak normal laa kalau langsung tak ada
neutral jeekk
tapi dalam konteks kita berkawan sekelas nie
join pulak aktiviti bersama
of kos laaaa akan deal ngan pelbagai orang
tak kira jantina laaa
malah kadang kala partner pasangan kita 2 yg berlainan jantina
terasa la sikit kan di hati
tapi tak perlu lah sampai nak aim orang 2
semua dah berpunya pown
huhuhuhuhu
n bukan laah suami kau pown
nak control cm 2
huhuhuhuhu
harapnya tak akan kena la kat aku macam 2
sampai kalau kena
aishhhhhh
memang aku tak senyap laaaa
huhuhuhuhu
sebab 2 nak tegur lebih2 kawan2 lelaki sekelas pown dah tak berani sangat
bimbang berperang ngan kawan2 sendiri
bahaya laaaaaa penangan orang bercinta nie
huhuhuhu
maaflaah
saya takde pengalaman
kalau ada pown
sendiri simpan jelaaaaa
huuuuu

tapi itu lah manusia kan
macam2 ragam nye
nak suruh sekepala semua nya
mau ambik masa bertahun
itupown tak 100% pown
huuuuu
so.......just adapt with it
n live ur life....
just go on......
=)

cedeyyyyy

salammmmmmm
huhuhuhuhuhu
nada ada gaya sedey tak?
ada kan.....
memang sedey pown
tak dapat balik rumah!!!
setelah memasang angan2 yg agak tinggi
nak baring2 laa kat rumah
nak rehat2 santai2
tak mau buat kerja2 yg bertimbun nie
nak rehat serehat2nya
biarlah kerja makin menggunung pown
rupanyaaaaaa!!!
harapan tinggal harapan
bila tiket ke kuantan semua habis untuk hari nie
sampai malam
huhuhuhu
bukan setakat kuantan
even kemaman n kuala terengganu pown licin!
ape kess nie
rupanya ada perhimpunan umno
tak sure laa kat mana
tapi nampaklah beberapa buah bas
bertampal pelekat 'pemuda' or 'puteri' umno
perlu ke sampai semua bas pown nak ambik
siyez sakit hati laaaaa
huhuhuhuhuhuhu
nie bukan nak menyenangkan rakyat
makin menyusahkan pown ada
huhuhuhu

tapi itu perasaan tadi
time perasaan rindu kat mak sedang membara
tambah lama tak jumpa adik2
huhuhu
tapi sekarang dah neutral semula
so boleh laa berfikir dengan lebih rasional dan matang
hehehe
Allah dah aturkan semua nie
ada hikmahnya nie
kalau aku balik kerja aku tak siap
bertangguh semua
so bila aku boleh start study
kan3?
isnin nie dah ada quiz kot
tapi still nak senang lenang lagi
2 laa sebab nye kot
Dia tak izinkan aku balik rumah
huhuhuhuhu
insya Allah satu masa nanti diizinkan aku pulang bertemu mak n adik2
heheheehehe
so just wait for that moment....
salam~~~~~

Thursday, 10 May 2012

bila mau study??

salam
betul jugak soalan atas 2
bila kau nak study nie alyaa madihah ahmad tamezi??!!!
huhuhuhu
hujung minggu nie dah luang masa kat rumah
konfem2 tak bukak buku or nota
memang tak ada maknanya laa
dah tujuan aku balik rumah pown nak rehatkan minda yg serba kusut nie
nota n ladtop segala bagai barang study memang aku tinggal jelaa kat bilik nie
ahad tengah hari dah balik pown nyee
setakat nak rehat2,kosongkan otak sekejap
minggu depan ada dinner kolej
even aku just datang makan
tapi still involve laa 2
hehehe
then minggu satu lagi ada program jugak
health attack kat gopeng perak
berjalan lagi
hujung minggu sekali lagi dah terguna
tapi insya Allah ada benefitnya
pergi ke program macam 2 kan banyak faedahnya
dari terperuk kat bilik
studynye tak jugak
hohohohoho
then lebih kurang seminggu lepas 2 dah start study week
huhuhuhuhu
maknanya dekat sangat laa dengan final nie
huhuhuhu
kepala aku bercampur baur dah nie
nasib laa awal2 dah cabut dari PMFFAR
heh3
cian ecah
huhuhuhuhuh
sorry sangat2
memang tak dapat nak tolong
huhuhu
tapi NPSC 2
dah start bergerak laa kot
kena buat segala planning dari sekarang
dengan pantauan dari yg berbahagia en thomas 2 lagi
memang aku kena buat cepat
hehehe
list dah ada dalam 70 syarikat yg kami nak cari sponsor
dapat ke tak itu belakang cerita laaa
yg penting kita try dulu
insya Allah dipermudahkan~~~~~~~
alhamdulillah segala program pown dah habis untuk sem nie
green lung kem 2 pown dah tamat
tinggal nak buat post mortem jela nie
then AGM takde post mortem....
fuhhhhh
legaaaaa...........
heeeeeeeee
ok laaa...sambung serius.....
till then...salam~~~~

NPSC 2013

salam
anda tahu apa itu NPSC????
tidak tahu???
meh saya terangkan.....
it stands for NATIONAL PHARMACY's SPORT CARNIVAL
untuk tahun 2013 kali yang ke- 6 ini
bakal diadakan di UKM
hua3
u aku laaaa 2
maknanya kami tuan rumah la kali nie
program sukan ni biasanya akan dihadiri oleh semua pelajar farmasi dari semua u di malaysia
tak kira laa ipta or ipts
its national ok
dan dalam banyak2 post
taw tak aku pegang post ape???
PEMASARAN or MARKETING!!!
pergghhhhh
semua bajet dan belanjawan sekretariat lain diberi kepada bendahari sebelum dimaklumkan kepadaku
nahhh!!ko kena cari duit banyak nie taw......huhuhuhuhuhu
mula2 aku seorang diri menyandang jawatan ketua sekretariat pemasaran nie
tapi lastly baru semalam pulak 2
aku berjaya memujuk kawan aku nie
nazmi ....hehehhhee
die setuju untuk sama2 berganding bahu menjayakan tugas pemasaran ini
bersama aku
huhuhuhuhu
akhirnya
setelah puas mencari partner
heh3
alhamdulillah Engkau permudahkan jua
bajet overall dalam RM100K..........
hohohohohohoo
memang bukan semua aku kena cari
ada yuran peserta jugak kan
tapi selain dari yuran 2
sumber kewangan memang datang dari pihak aku laa nie
hohohohohoho
tercekik jugak laa kan
tapi tak apa laaah
ini semua pengalaman
insya Allah dipermudahkan
bukan setakat pemasaran
tapi juga untuk semua organisasi kami
yg mostly batch aku jugak
hohohohohohoho

selamat menjalankan tugas!!!!=)

Tuesday, 8 May 2012

antibody kuat....ke???

salam
kan post lepas aku cerita pasal camp green lung kami 2
dalam berkem2 nie
rupanya ramai jugak yang sakit2 after  balik
ak pown macam dah ada symptom sakit tekak
huhuhuhu
tapi alhamdulillah tak melarat
huhuhuhu
dengan tak tidur semalaman
pastu penat berkejar sana sini
rupanya kuat lagi antibody aku
hua3
semuanya kuasa Dia
hehehehee
sebab ramai kawan2 aku yg start demam
selesema
batuk2
siap2 muntah2 pening2 lagi
huhuhuhu
kesian laaaa
sebagai wakil organisasi
aku rasa bersalah laa pulak
tapi itu sume kan kuasa Dia
nak halang pown aku tak ada hak..
manusia biasa
ada hikmahnya 2
hehehhhee

orait....itu saja...=)

GREEN LUNG CAPACITY BUILDING CAMP 2012

salam
akhirnya berjaya jugak aku bukak page nie setelah hampir dua minggu menyepi
ye ke????
ye ye jek ko alyaa
huhuhuhu
tapi rasa lama dah jari nie tak menaip2
dah naik kematu pown
hua3
mau nak sempat
dengan segala program2 berlansung pada masa sama
tambah pulak dengan assignment n report berlambak2
mintak disiapkan pada masa yang sama jugak!
sampai satu tahap rasa nak menjerit
rasa nak mengamuk
tapi tak tahu nak lepas kat siapa
last2 diri sendiri jugak yang merana
tapi takpelah
disedapkan hati
memang adat hidup sebagai seorang pelajar nie
malah alam bekerja nanti lebih mencabar
huhuhu

ok,habis mengarut....
aku nak cerita pengalaman kami semua berkem di sungai congkak nie
pada tanggal 4 may 2012 bersamaan hari jumaat tepat jam 3 petang,kami bertolak
menaiki sebuah bas besar muat 44 orang
serta dua buah kereta
menuju ke destinasi kami
sg congkak ecotouria resort..
itupown setelah berhempas pulas usaha kami selama tiga bulan nie
merancang, planning bagai nak rak
meeting sana discuss sini
berapa kali hujung minggu aku burn macam 2 jek sebab gi tengok campsite nie
alhamdulillah Allah permudahkan kami
woods resort kat ulu yam reject kami even dah bayar deposit
ada hikmahnya kan
mula2 memang nak marah laa
tapi sedar jugak memang salah pihak kami jugak
sapa suh pi bayar rm100 jek??
orang bisness kot!!
huhuhuhu
last2 jumpa resort nie yang memang last minute giler jumpa
memang kami tobat taknak lepas dah
bayar terus deposit rm500
hohohohoho
serik punye pasal

bila dah sampai after duk puas mengangkat segala barang2 keperluan kem
bukan setakat baju2 sendiri taw
barang2 kertas2 kotak2 barang2 jamuan
semuanya kami laa yang kena angkat
takkan nak suruh peserta kan
organisasi nie laaa yang terkejar sana sini
tapi puas hati bila semua gembira

then bermulalah kem kami untuk malam pertama
dan aku selaku exco program kem 2
menjalankan tugas mengawal peserta2 semua
seorang diri
agak terkejut sebenarnya
baru taw time 2 partner aku,jing wen kena keluar jemput wakil dak uM yg nak bagi talk nanti
huhuhuhu
memang aku la yg control n conquer semua peserta malam 2
takpe lah
pengalaman yg sangat berharga yee
hehehee

malam 2 kami buat sentry
after habis post mortem dengan semua organisasi
pukul 2 lebey kot
aku serta beberapa rakan
start letak2 tepung dalam belon!
hahahahahha
ada dak laki sikit dalam dewan 2
takde lah takot sangat
maklumlah dalam hutan
tepi sungai malam2 pulak 2
habis dikerah semua yg ada kat situ mintak tolong isikan tepung 2
nak sangat main water battle kan
gile punya berkorban laa 2
sampai pukul 3 kot
kitowang berangkat pulak ke tandas sebab nak letak air pulak
diajak sekali yun n bad
takot punye pasal
even bertiga kan
tapi perempuan jek
so kena laa ada back up
heh3
maka berlima kami masuk tandas lelaki
mengisi air dalam belon2
habis basah2 jugak laa aku
aishhhhh
habis acara mengisi air tu
kitowang gi lepak kat depan dewan pulak
nak tidur tak mengantuk dah
sementara tunggu next turn punya sentry
borak2 laa kejap
ramai2
bising gak laaaa
even dah ramai yg tido
heh3
bukan selalu kan
boleh luang masa ngan kawan2 mcam 2
maka macam2 cerita la keluar
sampai pukul 5 baru la mata aku berat
2 pown yun,bad,shila n min da lama beradu
aku jela tak tido ag
last2 join fatin tido dalam dewan 2
hahahahhaa
tak pernah terpkir plak
sebab dewan 2 terbukak
n laki bebas masuk
tapi bertudunglah kan
just baring time 2
siyes penat
huhuhuhhuhu

then sambung hari kedua
jungle tracking
dan sterusnya segala program kami lalui dengan happy
*harap nye laaaa
hehehehe
tapi aku lega sebab at least aku nampak garis2 senyuman kat muka peserta2 2
even penat kan
then sambung pulak BBQ
sampai laa malam
tapi petang 2 sempat lagi la kami2 para exco mandi manda kat sungai
heh3
peluang depan mata
tak kan nak lepas
mandi jauh2 dari campsite
heheheehe
tinggal jek segala ayam udang sotong bagi dak cina handle
hua3
malam 2 after makan main2 jap ramai
then meeting
after that mata pown dah takley bukak
tido terus sampai pagi tak sedar2
hohohooho

masuk laa hari ketiga
pagi 2 main cheer war!!
agak gile laaa dak2 nie
aku layan jelaaa
hahahahaha
pastu dr mohamad datang bagi talk sikit
then acara penutup
selesai jek acara 2
kami pown bersedia untuk beriver trailing
namun hujan turun dengan lebatnya
sampaikan basah lenjun satu badan
2 belom terjun sungai ag
hampir2 orang 2 batalkan program kami
hampa jek semua
tapi lastly
hujan dah reda
n guruh serta kilat pown berhenti
maka beriver trailing jugak lah kami!!hehheehe

tapi tak sangka pulak ngah redah2 sungai 2
aku hampir tenggelam!!
ak terjatuh ditolak arus air yg sangat kuat
siyez takot
alhamdulillah masih selamat
kuasa Dia
time aku jatuh ak rasa banyak tangan yg pegang aku
teamwork kuat jugak laa kami nie
heh3
tapi malu!!
sebab yun pown pegang bahu aku
arrgghhhhhh
hohohohoho

darurat2
huhuhuhuhu
then abih program 2 maka tamatlah kem kami
rushing2 plak kami balik
sebab pakcik bas dah marah2 nak cepat
aishhhhh
tak sempat bergambar
huhuhuhuhuhuhu

then sampailaa kami di kolej
penat!!!!!!!!!!!!!!
tapi gembira!!!hehehhee
thats all my story about our camp....hehehhee