FolLoW bY eMaiL

Saturday, 5 January 2013

Allah sentiasa denganmu~~~

salam
hari ini hati sangat kuat untuk memohon
berharap dikurniakn satu petunjuk
mengenai soal hati dan cinta
entah lah kenapa
macam buang tabiat pown ada
saat2 genting time2 exam nie lah nak tergerak hati pasal hal2 nie
macam dah takde masa lain..=.=

tapi dah hati mendesak
okayyyy
nak jernihkan kekeruhan yg melanda di jiwa lara (tibai segala kosakata)
hmmmmmmmm
digagahkan jugak lah aku
memasang niat untuk memohon petunjuk
even aku seram dengan istikharah nie
bukan tak yakin dengan takdir Dia
namun maybe belum masa untuk tahu
huuuuuuuuuuuu

petang tadi
solat zohor
ak hanya berniat
tapi solat sunat isthikarah belum ak tunaikan
then ak tertidur
ternyata Allah datangkan petunjuk tu
memang sentap!!!!!

bangun2 terus istighfar
tapi jika ianya petunjuk
dari Allah ia datang
sudah dipohon maka aku harus lah terima

mungkin perlu dimantapkan lagi
sebab tak semestinya mintak sekali terus Dia bagi kan
cuma nya
yg ak perasan
Allah mendengar permohonan n rintihan ak
hanya dengan satu niat dalam solat zuhur
Allah kabulkan permintaan hati aku
kerna apa????
kerna Dia sentiasa ada dengan kita
insya Allah
yakin laa duhai alyaa
juga buat semua teman2.........
=)

Friday, 4 January 2013

ada aku kesah

salam
nie post nak menyuarakan kemarahan
nasib ingat lagi nak bagi salam

yess ak tak puas hati!
sesuka suki jek nk komen komplen
suka hati aku dah 2 hak ak
sekali dia buat aku boleh terima sebgai kebetulan
tapi kalo selalu sangat kebetulan 2
naik meluat jugak ak
haaaaa kan amik kau
dah meletus kat sini

bukan tak berani
cuma takmo sampai perang
haaaaaaa
ak takkan marah kalo orang tak cari pasal ngan ak
ingat tu!
aishhhhhhhh
merosakkan mood ak jek pagi2 nie
ingat bila ko cakap mcam 2 ak akan mengalah
amik kau!
ak bagi kaw2 punya
huh!

*tak pasal berganda2  dosa ak pagi2 nie.....huuuuuuuuuuu

it's 2013~~~~

salam
hari nie dah lima hari berlalu
bulan januari tahun 2013
teringat plak malam tahun baru
di saat2 semua tengah mengadap nota
study week la katakan
mana boleh berenggang dengan nota
=.='
tapi disebabkan tak pernah tengok bunga api
sepanjang tiga tahun duduk sini
*ulang, 3TAHUN!!!
so digagahkan lah jugak kaki mendaki tangga ke aras 4
ke bilik kawan ak,shila (femes kau ak mention kat sini)
diajak oleh aisyah (pown nak jugak)
puas lah diintai
rupa2nya terlindung pulak dek bangunan Bernama
kalau tak straight nampak KLCC
aishhhhhhhhhh
pastu sebab alang2 dah naik kan
siap tinggal nota semua kat bilik
pi beranikan diri naik sampai ke tangki air
errrrkkkkkkkk
bertiga kami laaaaaa demi mencari sinar2 bunga api tu
tanpa disedari rupanya ada tragedi bakal berlaku
huhuhuhuhuhuhuhu

siyes seram naik ke tangki air 2
tiba2 terbayang semua cerita
student mati lemas dalam tangki air laa
bayi ditemui dalam tangki air
n bla bla bla
banyak pulak cerita nak keluar dari kotak ingatan time tu kan
huk3
lastly dapatlah tengok sikit percikan2 bunga api 2
tu pown puas duk intai2 kat tingkap bilik shila
hohohohohohohoho
rupanya ramai jugak duk keluar bilik malam 2
semua nak tengok bunga api
kesimpulannya
bukan kami jela yg tak study....hek3

then boleh pulak tiba2 rasa lapar
digagau selongkar ke bilik iffah bagai
tak kesah dah kacau ke hape ke
mira plak join sama buat bilik 2 tambah kecoh
mula2 masing2 ada nota
ak n ecah yg tangan kosong naik nie pown dibekalkan nota oleh si tuan bilik
heheehhehehehe
konon laaa nak study
tiba2!!!!!

entah siapa terbukak cerita
disambung2 then sambung lagi
lepas satu cerita then continue ngn yg lain
sampai cerita aku pown terbangkit sama
'kenapa kau suka sangat zizan?'
errrrrkkkkkk...=.=
hahahahahahahahaha
nasiblah iffah pi kantoikan aku malam 2
rasanya memang malam mengantoikan semua rahsia kot
terjadilah pillow talk session malam tahun baru tu
finally,pukul 3.30 pagi baru balik bilik masing2!

bangun pagi 2 dikejutkan plak ngan cerita bilik kawan dirompak
rupanya ada tragedi bakal berlaku
sikit jekkkkkkkk
andai lambat sikit kami turun
mau terserempak ngan si perompak 2
sebab guna tangga blok ak
huuuuuuuuuu
seram plak
n skang semua pakat trauma plak ngan kes 2
kalau boleh after jam 12 takmo kuar bilik dah
huuuuuuuuuuuuu

itulah yg jadi nya malam tahun baru 2013
pillow talk with my frenz.........
even berlima sahaja
yg lain tak dapat join
ada duk luar
n ada yg duk dalam tpi takde kat bilik plak malam 2
pape jelaaaa
janji pastu kami study laaaaaaaa
=P

that's all....................
tangan rindu nak menaip~~~

jodohku dengan kematian~~~

salam
kadang kala di malam2 study week or exam week actually
huuuuu
makin ramai nak jadi spesies brung hantu
termasuk lah kami2 nie
tapi kalau ramai2 nie
lain sikit ceritanyaa
melalut lebih dari yg serius
hua3

topik tadi lebih berkisar tentang cinta
cewwwwaaahhhhhh!!!!
kalau bab nie semua cerah mata
segar bugar hilang segala kendur urat mata nie
entah lah kenapa
kawan2 lain pown cakap
start umur 20++ nie memang ada satu perasaan lain sikit
'gatal nak berlaki'
hambbbbooooiiiii
okayyyy
teringin nak berumah tangga
sopan lah sikit kan
=.='

tapi memang mostly bagi reaksi sama kot
mana ada bila cakap pasal kahwin
'eeiiii apa kahwin2 nie??geli laaaaa!!!'=.=
dah takde response macam 2
maybe dah capai umur matang semuanya
ooooorrrrr umur gatal!
hahahahahahahaha
but it's a norm kan
fitrah manusia hidup berpasangan
*wink2*
heeeeeeeeeeeeeeeeeee

cuma aku terkesan bila sorang kawan aku nie cakap
jodoh kita memang ada
Allah dah tetapkan
itu janji Allah yg amat pasti
usah dipertikaikan
yakinlah bahawa si dia yg diciptakan untuk kita tu memang ada
namanya pown dah tertulis

tapi,kita tak tahu siapa
even dah kahwin nanti kita takley cakap suami/isteri kita 2 lah jodoh kita
banyak kemungkinan boleh berlaku
cerai rujuk mati semua nya bisa....
dan ternyata hidup kita masih panjang
jika Allah masih izinkan kita hirup udara di dunia nie lah
=)

kadang2 kita pelik kalau2 ada sorang permpuan nie
cantik,alim,pandai,warak semua ada
tapi tak kawen2 sampai tua
malah sampai mati pown takde rasa nak kawen
or kalo kawen pown mcam rela tak rela
mungkin jodoh kita tu dengan kematian
apa maksudnya??
mula2 ak dengar macam jodoh kita 2 adalah mati
rupanya jelas kawan aku nie
mungkin jodoh kita,si dia 2 dah tiada di dunia nie
meninggal dan menanti kita di syurga,insya Allah
=)

indahnya percaturan Allah
tinggal untuk kita yakin dan berserah dengan Dia
insya Allah
Dia anugerahkan sebuah kisah cinta yg lebih indah buat kita
=)

*berhenti berharap pada yg tidak pasti
teruskan keyakinan pada janji Allah yg pastinya PASTI!=)