FolLoW bY eMaiL

Friday, 23 November 2012

heaven~~

'HEAVEN IS A PLACE NEARBY'

phrase nie bukan aku jumpa di mana2 laman internet
or blog2 ayat2 jiwang or sastera bagai
aku mula2 tak pasan...
time beli takdelaa nak amik kisah sangat kan kata2 2
tapiiii apa2 jelaaa...

ayat nie ada seribu makna pada aku
seolah2 mengatakn syurga itu dekat jek ngan kita
tapi tak senang nak masuk
dekat tapi jauh
huhuhuhuhu
terutama bagi insan lemah macam kita nie
mudah sangat terjebak dengan perkara bukan2
apatah meninggalkan segala suruhan ALlah
konsep takwa entah ke mana
iman senipis kulit bawang
layak ke masuk syurga
namun harus ada tekad
untuk menuju ke sana
cita2 paling besar bagi semua ummat manusia
even orang kafir pown tak terkecuali
mereka tahu syurga itu ada
malah kalau tengok cerita hindustan kot
yg betol2 mengamalkan lagi agama hindu tradisi mereka
mereka percaya konsep syurga
malah siap berpuasa lagi
even tak sama konsep puasanya ngan kita
pokoknya semua agama menekankan konsep yg sama
asalnya laaaaaa
kerana semua agama dari Allah
cuma tercipta orang kafir kerana mereka ingkar untuk mengikut Rasulullah
penyelewengan kitab2 mereka turut berlaku
hanya Al-Quran sahaja terjamin keasliannya
itu pown ade dengar ura2 ayat quran ada  ditambah2
salah satu agenda menghancurkan Islam 2..
=)

syurga itu dekat
antara kemahuan kita
nak taknak grab peluang2 ke sana
asal patuh segala suruhan Allah dan Rasul-Nya
tinggalkan larangan-Nya
sempurna iman kita..=)

semoga kita semua punyai cita2 tersebut
usah diungkap hanya di mulut
tapi laksanakan
insya Allah
Dia Maha Memerhati
malah tiada satu pown tertinggal dari pandangan-Nya
Maha Suci Allah=)

till the next post..=)

No comments:

Post a Comment