FolLoW bY eMaiL

Saturday, 29 December 2012

risikan seorang muslimah~~~


Ya Allah....
betapa besar kurniaan-Mu
Engkau kurniakan aku seorang sahabat
yg dapat mengesan kelalaian aku
dihadiahkan satu video
yg bagiku amat bermakna
'bagaimana seorang muslimah mahu mengenali bakal pasangan hidupnya'

nak menangis Ya Allah
aku dengar2 kata2 ustazah fatimah syarha ini
bila difikirkan
ya memang betol
itulah yang telah aku pelajari sejak dari bangku sekolah
namun mengapa aku lalai dan leka di sni???

aku mohon
Kau ambil semula hatiku
pelihara dan lindungi hatiku
sebagaimana yg telah dan selalu Kau lakukan
sebelum2 ini~~~~~~

p/s: tak dapat nak upload video,link jek dapat attach kat sini...
buat rujukan bersama~~

https://www.facebook.com/photo.php?v=112596988911945

Friday, 28 December 2012

taste dia bukan citarasaku

salam
tengok pada tajuk entry kali nie
agak2 nak cerita pasal apa??
mesti pasal cinta cintun monyet monkey sume kan
hohohohohohoho
umur macam aku nie dikira cinta monyet ke??
*menung kejap
hmmmmmmmm
entry ini dipublish kira2 dalam pukul 3 pagi
even orang satu kolej duk heboh pasal macam2 kes
pencerobohan laa,kecurian laa,rompak laa
alhamdulillah kes rogol dan bunuh belom pernah
hampir diculik pown pernah ada taw!
bahaya betol hidup kat tengah kota raya nie
macam2 orang pown ada
huuuuuuuuuuu
extreme pulak tu kesnye
hmmmmmmmm
tapi aku tetap berjaga lewat pagi
sorang2...=.=
yg pasti pintu kunci...
n tawakkal lah kepada Allah
insya Allah Dia jaga kita
=)

eh lari topik pulak
ape maksud ak taste dan citarasa tu
hehehe
sebenarnya tadi baru jek duk sembang2 ngan kawan
kat twitter n even dari petang tadi lagi
duk sembang sambil makan
ada sorang kawan ak nie
dah jatuh hati kat someone
hari nie adalah hari paling bahagia dia
no no no
bukan laki 2 pinang dia
huhuhuhuhuhu
tapi lelaki 2 approve dia jadi kawan kat fb
dengar macam remeh kan
tapi ak dapat lihat betapa bahagia nya dia
hehehee
aku pulak yg senyum meleret
sebab laki 2 pon bukanlah dlam kalangan kawan2 kami
tapi seorang DJ radio klasik fm
n komposer
bukan calang2 orang kot
dan kawan ak nie minat yg amat
jatuh hati cinta2 ke belum ak tak pasti laa
hati diaaaaa
hehehehe

cuma bila tengok laki 2
memang bukan taste ak
*bajet ko hot nak memilih macam 2
bukan laah
tapi kita as a normal human being
mesti lah ada some character yg kita suka
yg kena ada pada org yg kita suka
ada orang suka laki kulit putih melepak
badan sasa laa kena tough bagai
baru kelihatan boleh melindungi ea
heh3
that's why ak cakap taste orang lain2
kalau ak pulak totally different
aku tak suka yg kulit terlalu putih
pasal badan sasa ke tough ke
tak kesah asal iman dia tough
huhhhh!!!!
power sangat ke ayat 2?
heh3

kena la tough imannya
sebab nak pimpin ak yg tak berapa kuat nie
heeeeeeeeeeeeeeeeeee
ak tak suka yg terlalu hensem
yg muka cute2 nie
dan ak tak suka muka yg sekali orang tengok terus dipandang tak kalih2
takmo3!!
kalau macam 2 kes nya
alamatnya merana jela ak tiap2 masa
sebab setiap kali keluar semua mata nak pandang laki ak
tak secure tuu....
aikk??
bunyi tak yakin jek ngan diri sendiri......
teeetttttttttttttttttttttttttt

dah lama tak buat entry mengarut macam nie kan
heh3
btw nak tunjuk jugak gambar2 antara yg smart
at least pada mata aku laa
citarasa orang lain.....
itu masing2 punya pendirian...............

TADAAAA!!!!!!!!!
hahahahahhaa
zizan jek sebenarnya
heh3
logik jek kan kalo ak salah seorang peminat dia
heeeeeeeeeeee
maybe sebab aku suka laki yg pandai buat lawak kot
boleh buat aku gelak
hmmmmmmm....

zizan lagi!!!!!!!!!
even tak paham ngan ekspresi muka dia....
hmmmm


n zizan lagi!
hohohohohohoho
gila minat kat dia ko nie.....
at least die melayu Islam n orang ganu
errrrr
negeri sebelah
heeeeeee
ce tengok yg bawah nie.......
heh3


taraaaaaaaaaaa
tiba2 jek masuk mood korea
hahaha
okayyyyy
dia agak putih sebenarnya
tapi nie exception
sebab minat macam mana pown
memang tak laa dia yg aku pilih jadi pasangan hidup pown
hohohohohohoh
mau kena kejar ngan mak ak
huuuuu
tapi dia smart!
jdi wallpaper fon pown jadi laa
*nak balik rumah nanti kena tukar
nati mak marah
*nakal sungguh~~~~
heh3

Thursday, 27 December 2012

bukan aku~~

salam
perut yang kenyang induce mata tutup
kan3?
sape setuju angkat kaki!
hohohohohohohoho
okay,sebab aku setuju 100% maka ak kena elak hal itu
so berblogging kejap
heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

dua tiga menjak sibuk nak prepare untuk final nie
buat aku tak fikir mende lain selain study
yeke?????
hmmmmmm,ade lah sikit perkara lain
tapi hal satu nie yg aku dah lama tak terlintas
bukan tak fikir
tapi malas nak menyemakkan kepala buat masa sekrang
namun ia datang pulak tiba2 semalam
aishhhhh
mungkin adalah lebih baik ak tak nampak apa2 berkaitan hal nie
hmmmmmmmmmmmmmm

ia buat ak terduduk dan berfikir
mungkin betul apa yang pernah aku fikir sbelum ini
cuma ak yg kurang cerdik
nak jugak tipu diri sendiri
sedarlah alyaa
kau tak layak~~~~~~~

cinta itu satu anugerah
namun bukan semua orang mampu milikinya
tak semua boleh kecapi bahagia itu
kenapa?
kerna takdir dan jodoh kita lain2

dan bagi aku sekarang
cukuplah aku simpan rapi2 hati dan cinta aku nie
hanya untuk si dia yg sah buat aku suatu hari nanti
itupown jika ditakdirkan berjodoh di dunia
andai tidak
berjumpa di alam sana
yg lebih kekal
yakin bahawa Allah telah aturkan segalanya yg terbaik buat aku
bila tiba saatnyaa~~~~

'berkahwin dengan org yg kita cintai adalah satu kemungkinan,
tapi menyintai org yg kita kahwini adalah satu kewajipan'

ak seharusnya lebih peka hal ini
contoh terdekat dan terbaik ada depan mata
mak ayah aku sendiri
mereka telah alami
hasilnyaaa~~bahagia hingga ke hujung hayat=)

buat masa sekarang
aku belum layak untuk miliki cinta
hanya satu cinta yg harus aku cari
cinta Illahi~~~~~~~
dan perkukuhkan cinta sesama ahli keluarga
mak,adik2,nenek dan pakcik makcik
Ya Allah
aku mohon agar dikurniakan kebahagiaan dunia akhirat buat kami semua~~~~~~
amiiinnnnn....=)

ujian bagi yg selayaknya

salam
ape khabar sahabat2 ?
heeeeee
bese nye main terjah jek kan
nasib baik salam tetap didahulukan
hohohohohohoho

sebut soal ujian
hidup kita sebagai hamba-Nya
tak pernah kita dapat lari dari diuji
untuk membuktikan ketaatan kita
di kala senang dan juga susah
terhadap Tuhan Yang Satu

tapi bila diperhati sekeliling
ujian kita berbeza sangat dengan mereka
kenapa?????
perlu ke Allah membezakan kita sesama manusia dari segi ujian ini??
mesti ada antara kita yg pernah terfikir begitu kan
tak salah jika kita mahu menyelidik
asalkan tetap di jalan-Nya
dan akhir nya kita berbalik kepada konsep Islam
konsep Iman dan Tauhid juga penting

kadang2 ada jugak antara kita yg mempersoalkan
'kenapa dia jek yg dapat semuanya?'
'dia terlalu sempurna'
'dah la cerdik,cantik,kaya pulak 2'
sedangkan kita masih belum fasih dengan semua masalah si dia 2
so layak ke kita mempertikaikan kesempurnaan seseorang
pada mata kasar seorang manusia
mudah dilihat sempurna itu
namun pada pandangan Allah
belum tentu............

percayalah
setiap orang ada ujian tersendiri
kadang2 kenikmatan itu lah yg dijadikan Allah sebagai ujian
ujian atau dugaan itu tidak semestinya berunsur negatif
terlalu cerdik boleh dijadikan ujian
di mana dia harus menggunakan ilmu dan pengetahuan serta kecerdikan dia di jalan yg betul
yg diredhai Allah
terlalu kaya pown kadang2 membuat manusia semakin alpa
lalai dengan duniawi
namun bukanlah semua begitu
sebab ujian itu diturunkan untuk yg selayaknya
mengikut kelayakan seseorang hamba itu

usah lah bimbang kawan2 dengan ujian Allah
kerna Dia Maha Mengetahui
kemampuan kita menghadapi ujian itu
just follow the flow~~~~~~
but still kena berlandaskan syariat-Nya........
sekian.......

Wednesday, 26 December 2012

bukan ku tak rindu~~~

salam
tengah2 berkumandang lagu bukan ku tak sudi by iklim
tiba2 terdapat ilham pulak nak menaip something
tajuk post nie ak nak tuju kat orang paling special dalam hidup ak
siapa??????
jeng jeng jeng!!!!
hahahahahaha
takyah nak suprise sangat laaaaa pown
mak i lerr.......insan pertama yg aku jumpa lepas puas bertarung
demi keluar ke dunia baru
21 tahun yg lepas
yg kedua aku tak sure lah siapa
kalo duk imagine maybe ayah laaaa
tp doktor n nurse bagai 2 macam mna???
hahahaha
malaz ler nak kaji
heeeeeeeeee

ramai orang tanya
'kenapa tak balik alyaa?'
kan lama gap nie
balik laaa kejap jek
at least time weekend ke
jumpa mak n adik2 kejap pown jadi laaaa
buat hilang rindu
bukan jauh sangat pown rumah ko 2
nati tenang nak study
ambik berkat mak before exam
n bla bla bla........
itu lah antara kata2 mereka2
salah aku jugak kot
sibuk duk mengadu n mengeluh pasal nak balik
tapi tak cerita pulak kenapa tak balik
alasan paling kukuh dan femes
'balik rumah ak tak study'
huhuhuhuhuhu

sebenarnya bukan sebab tu pown
ada sebab lain
yg lebih kuat yg menghalang aku dari balik
kalau ikotkan hati memang meronta2 tengok kawan2 balik
aku pown ada family
dan ak rindu kan family ak
rindu mak dan adik2
tapi.............

bila aku balik
banyak hal ak kena consider
jarak rumah n terminal bas bukanlah dekat aku boleh jalan kaki
kena ada orang hantar
kalau time balik ke rumah pandailah ak balik sendiri
naik teksi ke
bukan berlagak takmau mintak tolong orang
cumaaa
segan makin menebal dalam diri aku nie
cukuplah mereka banyak bantu mak n adik2 ak
takde siapa mengungkit
tapi pertolongan orang nie
kena berpada2 la kot
lama2 orang pown muak jugak
lain hal kalau ayah dan mak sendiri
sebab tu berat hati aku nak balik
kalau sekadar untuk dua tiga hari
hmmmmmmmm

nasib ak agak baik
alhamdulillah
even dah bertukar sem dan tahun pengajian
tapi stay kat bilik yang sama
again ak lega sangat
tak perlu lah nak mintak tolong pakcik makcik ak
nak kena angkut barang2
syukur sangat2

tapi dalam hal nie
Allah sedang mengajar ak erti independent
sesama manusia
hanya kebergantungan itu aku pulangkan kepada Dia
itulah hikmahnya
insya Allah
=)

Tuesday, 25 December 2012

prince vs ______??

salam
time2 berstudy week nie
nota memang lah sentiasa ada depan mata
dipegang tapi kejap2 lepas
sebab???
sibuk duk bersembang ngan kawan kat whatsapp
die bosan kot tinggal sorang2
so ak layan jelaaa
tapi lama2 baru ak balaz laa
nota jangan ditiinggalkan woooo
heeeeeeee

borak2 pown nak bagi hilang mengantuk
so isu2 mengarut jela yg dibicarakan
dari hal topik study p2 melarat sampai ke kawin2 bagai
nak cari putera katak
haha
kesnya sebab ak pi anta gambar katak
tiba2 dia tanya aku
kalau diberi pilihan nak jadi watak mana?
dalam banyak2 cerita dongeng dulu
die suh aku jadi cinderella
bagi ak,cinderella hipokrit
siang lain malam lain
ala2 dua alam dah ak tengok
p2 kena ada scene tertinggal kasut bagai
kalau ak sanggup patah balik nak amik kasut 2
dari kena berjalan kaki ayam
hua3

then terfikir pulak snow white
ishhhhhhh
lagi la takmo
kena ada mak tiri bagai
siap kena bagi makan epal beracun pulak 2
last2 ada putera idaman datang kiss baru la terjaga
sumpahan hilang sebab ajaibnya cinta sejati 2
huhuhuhuhuhuhu
takmo2

kalau sleeping beauty?
watak aku kena tidur jela sepanjang cerita
hahaha
sehinggalah datangnya seorang putera idaman(again)
datang selamatkan si puteri
tak menarik!
hhuuhuhuhuhuhuhu

lastly ak terfikir pulak watak repunzel
ak tertarik yg nie
entah kenapa
bukan kerana rambutnya yg panjang dan ajaib 2
*tapi kalau ada rambut macam 2 pown menarik
heeeeeeeeeeeeeeee
yg aku suka
hero dia bukanlah dari kalangan putera diraja yg menjadi idaman ramai wanita
huhuhu
tapi just seorang pencuri
yang menjadi buruan tentera2 istana
*ini based on cerita repunzel kartun yg ak tengok laa
taktaw laa nie cerita ori ke tak
huhuhuhuhu

tapi hero dia tak perfect pown
bukanlah si dia yg datang menaiki kuda putih
siap berpedang ngan uniform tentera diraja
simple jek wataknya
berkenalan pown secara tak sengaja
dalam kejam2 lelaki 2 (pencuri kan)
but still care pasal rapunzel 2...
tak taw lah macam mana nak describe
just watch it
then u'll know

but itu semua cerita kisah cinta mereka
perlu ke sama ngan kita?
itu kisah yg direka oleh penulis skrip n pengarah
tapi kisah kita ditulis oleh Allah
subhanallah~~~~~

just conclusionnya
tak semestinya kena perfect
baru bahagia
no no no  no
asal mengikut syariat Allah
tenang hati
insya Allah bahagia selama2nya
=)


Thursday, 20 December 2012

pelik sangat kah?

salam
dua tiga post ak duk buat tanda soal jek
entah kenapa
banyak pulak persoalan timbul dua tiga hari nie
btw ape yg pelik sangat 2?
huhuhuhuhuhu

kalau kita tengok couple
apa yg biasa kita fikir???
kalo si kumbang nye hensem bergaya
si bunganya plak cantik menawan
mesti dalam fikiran kita cakap,
'sweet n secocok nyee diowg nie!'

kalau dua2 biasa2 jek rupanya,
'alaa padanlah diowang 2..sama2 cam 2'

tapi....
andai salah sorang jek yg cantik/hensem
tapi sorang lagi bese2 jek
lebih teruk kalau sorang lagi 2 langsung takde rupa
apa kita cakap?
'uishhh,makwe cantik cun melecun,pakwe cam hampeh jek'
tak pown..
'untunglaa pakwe hensem,camne laa die boleh terpikat kat pempuan cm 2?'

pelik kan orang kita....
pelik sangat ke masalahnya hal2 macam 2???
kenapa rupa jugak yg perlu ditelek dahulu
perlu ke dua2 kena sama cantik n hensem bergaya bagai
cakap kena saling melengkapi
kalau dua2 sempurna
kan dah jadi lain
lain lah kalau memang dah jodoh mereka macam 2
itu couple
kalau dah jadi laki bini pown kadang2 kita nak jugak komen
lebih kurang sama laa konsep komen nye 2
pelik2~~~

cinta tu kan satu perasaan yg dikurniakan oleh Dia
dicampakkan ke dalam dua hati
perasaan halus yg kita susah nak huraikan
datanglah lelaki hensem kacak bergaya macam mana pown
tapi kalau dlam hati dah tertulis nama si dia
memang takkan tergugat
itu bagi perempuan
lelaki maybe lain sikit kot
memandangkan ada kuota 4 orang boleh muat dalam hati dia
tapi tak semua
ramai jek yg hanya setia pada yg satu
lebih sweet jika setianya hanya buat isterinya sahaja
cweet3!!!!

soal rupa fizikal memang jatuh ke no berapa entah
di saat cinta mula berlabuh di hati
apatah lagi soal harta benda
cuma kadang2 cinta mampu goyah bila berkait soal agama
ataupown semakin mekar cinta itu
jika si dia semakin berubah ke jalan yg lebih diredhai
alhamdulillah
muhasabah diri masing2~~~

aku terpanggil untuk komen isu nie
sebab hal nie berlaku dlam kehidupan ak
orang sekeliling ak
namun belum jadi kat diri aku sendiri
=)

usahlah dipertikaikan soal jodoh orang lain
semuanya ketentuan dari Allah
'dan apabila Allah menghendakkan sesuatu,maka jadilah'
ingat....cinta itu dari Dia
oleh itu serah kepadanya segala urusan kita...
insya Allah,suatu hari nanti Dia akan pertemukan kita
dengan si dia yg hanya istimewa di hati kita
cuma persiapkan dirimu~~~~~~




lead by a woman?

salam
di malam hari
tak pown pagi laa kot nie
tetiba terbicara tentang hal2 di kolej
bersama rakan2 di tweet
bukanlah nak mengutuk
cuma meluahkan rasa tak puas hati
n komen2
itu jelah yg mampu kita buat kot
kadang2 dari komen tu mereka maybe dapat ilham nak improve
wallahualam....

dalam perbincangan 2 tiba2 terselit bab perempuan memimpin
layak ke perempuan menjadi seorang ketua
since most of the time emosi jek yang diutamakan
hal nie bukanlah sekadar bualan2 kosong oleh kami2 yg masih tak matang
namun,even dalam Islam
wajib bagi suami (lelaki) yg mengetuai sebuah keluarga
sekaligus mengepalai sebuah bahtera perkahwinan
menjadi pemimpin seisi rumahnya
betapa besar tanggungjawab mereka
Allah yg tetapkan hukum sedemikian
juga, hak talak ada pada siapa?
hanya pada mereka kaum Adam
tiada pada kita kaum Hawa
kenapa????
kerana emosi itulah......`

ustazah aku pernah cakap,
'andai kuasa talak ada pada perempuan,tak mustahil tiap2 hari jatuh talak,
p2 rujuk p2 esok2 talak lagi'
hahahahaha
memang lawak tapi itulah kenyataan nya
emosi perempuan melebihi lelaki
pengurusan emosi wanita pula sangatlah rendah
jika dibanding dengan lelaki

lelaki punyai 9 akal,1 nafsu
perempuan punyai 9 nafsu,1 akal
tengok perbandingan kat atas pown dah jelas
lelaki lebih layak memimpin
mungkin ada certain kes perempuan dibolehkan menjadi ketua
tapi emosi dan perempuan memang tak dapat dipisahkan

sebab hal nie lah ak kurang setuju
melihat perempuan menjadi ketua apa2 persatuan
nak2 ada pulak timbalan nya lelaki
macam ada yg tak kena
tapi kalau ikot kelayakan
itulah yg betul
apa boleh buat.......
harap2 si timbalan boleh membantu laaa menangani hal2 yg berkaitan emosi nie
hohohoohohohohohoho

tapi tak pelik sangat kan
dunia sekarang
dah nak akhir zaman
ramai jek family yg diketuai oleh isteri
si suami masih ada dan sihat
namun segala hal2 urusan keluarga diketuai si isteri
mungkin ada isu gaji isteri lebih tinggi
yg buat si suami rasa rendah diri
sekaligus si isteri rasa berkuasa dengan wang yg ada
hmmmmmmmmmmm
nauzubillah...mohon dijauhkan dari kita semua....

*kahwin cari yg sekufu.....ehh??
tiba2 masuk bab kawen!insya Allah,bila tiba saat itu~~~~~

manusia dan janji

salam
malam nie merupakan malam kedua study week
study week secara rasminya bermula bagi kami setelah tamatnya kelas Statistic Cik Adliah
petang selasa minggu nie
so lebih kurang seminggu lebih la study week kami nie
harap2 masa diperuntukkan seeloknya agar bermanfaat
tapi kalo dah berjam2 mengadap nota
tepu jugak otak nie
so i decide to get a well rest here.....heh3

hidup kita di muka bumi ini tidak ada tujuan lain
hanyalah untuk mengabdikan diri kepada Allah

firman Allah :
"tidaklah aku ciptakan Jin dan Manusia hanyalah untuk menyembahku"

sebagai hamba Allah sekaligus as a khalifah
kuli vs majikan
ibarat nye kita jadi pembantu rumah n majikan dalam satu masa
dua peranan dalam satu masa
namun yg mana lebih utama??

dalam menjalani kehidupan dunia nie
kita bukan sahaja berhubungan dengan 'majikan' kita iaitu Allah
namun,hubungan dengan pekerja2 kita bila mainkan peranan sebagai khalifah
atau rakan sekerja
tetap kena jaga
lebih berat kerana berkait hati manusia nie
kita takley nak duga
dengan Allah pown berat namun Dia kan Maha Pengampun
piintu taubat sentiasa terbuka
tapi sesama manusia nie
kadang2 even dah ucap kata2 maaf pown
still berbaki dendam or perit sakit hati tu

hal yang aku nak highlight kat sini berkaitan janji
kita memang takley nak lari dari kata2 janji
dalam kehidupan seharian terutamanya
yg paling simple....
janji nak turun cafe sama2
pada jam sekian2
tup2 ada pulak hamba Allah nie tertidur
sampai terlajak masa yg dijanjikan dengan kawannya
hmmmmmm
kata2 maaf pown tak laku dah
bila hati sakit kan
but that's a norm of a human
manusia biasa
bukan maksum
memang sepatutnya dielak perkara sedemikian
tapi soal tertidur nie
even solat pown ada kelonggaran
andai terlajak sebab tidur
boleh diqada'
kalau tak silap ak laaa
takot pulak tersilap maklumat
huhuhuhuhuhuhu
tapi bukanlah sentiasa boleh terlajak!
heeeeeee
ada pulak la syaratnyaa

cuma kes tertidur tadi
jika boleh maafkanlah rakan kita
jika hari ini hari dia
mana tahu esok lusa hari kita pulak
only Allah knows everything....=)

pesanan akhir (bagi post nie jek)
hablum minallah wa hablum minannas...
dua2 kena jaga....
sama berat
jika keduanya pass
insya Allah syurga menanti
wallahualam....=)


Thursday, 13 December 2012

sebaik2 perancangan

salam

jika semalam aku menangis
hari ini aku belajar menjadi lebih tabah

andai semalam aku mudah terasa lemah
hari ini aku belajar teknik menjadi kuat

semalam kecewa menyelubungi segenap hati aku
hari ini moga dikurniakan segala ketenangan

aku mohon Ya Allah~~~~~

ingin aku pinta agar janganlah diberi ujian sedemikian buat adik ku
dia masih muda untuk mengenal erti kekerasan sebuah hati
masih terlalu muda untuk menjadi tabah dan kuat
terpaksa memotivasikan diri melalui tangisan
sungguh aku tak sanggup Ya Allah

sekurang2nya jika diganti kan dengan aku
tahulah aku handle situasi tersebut
pandailah aku belajar mengeraskan hati
memekakkan telinga
menulikan segala pancaindera
lebih baik dari aku dicop sebagai budak kurang ajar
at least memberontak ak sebgai seorang perempuan
akan kurang berbanding dengan adik lelaki ak
yg masih sedang membesar

namun ak sedar
hanya Engkau yg tahu segalanya
mungkin ada hikmah di sebalik semua ini
hanya kepada-Mu ak serah segala sesuatu.......
berikan kami kesudahan yg baik Ya Allah=)

usah dibandingkan

salam
malam nie semangat aku nak menaip dah berkobar2
dah macam2 idea tereka dalam kepala
tunggu nak luah jek

tapi tiba2...
semangat aku jatuh menjunam
terus ke bawah
kalau ada bacaan negative
yg paling negative la kot
ini pown taip tanpa keseronokan biasa

kerana aku terbandingkan tulisan ak
dengan mereka yg lebih mahir berkata2
bijak melontar kata2
meluah idea bersama susunan dan struktur ayat yg sangat indah
nak compare ngan ak
bagai langit dan bumi
perumpaan tu pown tak cukup menggambarkan lagi
betapa kerdilnya ak=(

rasa tak layak blog ini diuar2kan kepada orang awam
tak layak dibaca
tak patot diterokai oleh siapa pown
huhuhuhuhuhuhuhuhu

*sesungguhnya ak manusia biasa........=)

Tuesday, 11 December 2012

malu sendiri

salam
errrrrrr
baru perasan ada dua entry ak cerita hal yg sama
cuma ada tmbahan sikit2 jek kot
hua3
malu3!!!
hahhhahaa
xpelaaaaaa
tak kesah laaaaaaa
gatal jari nak menaip gak pagi2 nie
nie kot cara ak nak meluah kegembiraan terlampau nie
kalau sedih pown cmnie kot
bengang pown yeee
sebab selain Allah
memang takde tempat ak nak mengadu
so biar lah ak mengarut bercakap sorang2 pown kat snie
at least ak tak guna masa orang lain
nak suh diowg dengar masalah or cerita ak
kecuali....
kalau dah tak tertanggung sangat
aku cerita lah jugak
kang jadi mereng,ag susah
hohohohohohohohoho

tapi cukuplah aku dengan Allah........
HASBI RABBI JALLALLAH.....
betol.......
anggap ruangan nie sebagai medium perantaraan ak ngan Dia boleh?
kadang2 aku tak tercerita semua macam nie dalam doa ak
tapi Dia Maha Berkuasa
Maha Mendengar segala rintihan kita
takyah cakap pown Dia dah tahu
cuma Dia lebih suka hamba-Nya yg suka meminta2
memohon pertolongan-Nya........
itulah konsep penghambaan sejati...
insya Allah.....
kena tingkatkan dan persiapkan diri
untuk menjadi yg lebih baik...=)

p/s: so xpelaaa kan ak tercerita dua kali pasal nasyid nie
heeeeeeeeeeeeeeeeeee

nasyid's time~~~~~

salam
selamat pagi.....*sebab jarum pendek jam meja ak dah pown cecah no 4
huk3.....tak tidor kot..again..=.=
INI SEMUA SALAH NESCAFE!!
hahaahha
hang da taw otak hang 2 mudah terexcited ngan kesan caffeine
awat pi amik alyaa oooii
hahahaa
n stimulate my urinary bladder too
asyik nk pi toilet jek
dah la dua tiga menjak blok ak nie seram semacam
dua tiga cerita pencerobohan,kecurian n rompak bagai
semua kat blok J nie
mentang2 lah blok yg agak jauh dari pak guard
huuuuuuu
memang kisah2 tu menghantui ak
juga kawan aku
tak berani nak keluar bilik dah after pukul 1 pagi
huuuuuuuuuuuu

itu semua tidak penting!
sebab entry ak kali nie langsung takde kaitan ngan kes kecurian etc
tapi nak berkongsi cerita soal kemenangan kami tadi
pertandingan nasyid,kami juara!
heeeeeeeeeeeee
syukur alhamdulillah dipanjatkan kepada Illahi utamanya
then buat teman2 yg amat menyokong kami...
teettttttttt...poyo cm bagi ucapan as wakil of the winner kah????
heeeeeeee
syok sendiri nampak..=.=

i'm only one of the group's member
yg tolong menyumbang suara sikit2 je
tolong berhubung ngan adik2 penganjur majlis
menyumbang bilik sebgai ruang untuk ahli dari luar tumpang pada hari pertandingan
juga sebagai tempat berlatih just b4 masa bertanding
n lastly sebagai wakil kumpulan naik k pentas amik hamper
heeeeeeeeeeeee
the last one yg paling bermakna kot
hua3
siyesss aku happy
biarlaaa ape orang nak kata
'pertandingan kecik jek pown..'
'budak2 punya,low level punya pertandingan jek pown'
ada aku kesah...hahahaha
yg penting ini lah julung2 kalinya aku sertai pertandingan nasyid
or yg melibatkan menyanyi
depan orang ramai pulak 2
nasib sama2 perempuan jek
fuhhhh~~~~
then menang pulak 2
of kos la bukan sebab ak
tapi ahli group ak yg lain memang mantop2
so ak tumpang bangga ngan mereka laaaaa
heeeeeeeeeeeee

nak cerita rentetan peristiwa terjoinnya kami dlm contest ini
macam nie.....
awal2 sem dulu kawan kami nie selaku SU PMFFAR
yg cadangkan idea nak wat pertandingan nasyid
semangat kami nk bantu dia sampai masing2 dah siap sedia nak amik satu jawatan
tup2 dia cakap tak jadi
sebabnya nak bagi program 2 kat frst year kami
biar mereka pegang
sekaligus bagi peluang kat mereka buat kursus kokorikulum berkredit 2
pastu kawan kami si SU 2 pown cadangkan kami masuk pertandingan
tertubuhlah satu kumpulan
disebabkan ada limit 7 orang per group
aku tak masuk
tambah pulak time 2 ngah buzy ngan OPKIM plus NPSC
ape boleh buat....tpi ak sendiri memang tak yakin nak masuk
takot merosakkan prestasi group sendiri
huuuuuuuuu

tapi tiba2 kami dapat tahu hari jumaat hari pertandingan tersebut
kelas kami ada kuiz untuk subjek FN
kebetulan pulak ada tutor CVT
petang pulak ada IPL
hari jumaat yg sangat2 buzy
dan disebabkan hal tersebut mereka buat keputusan tarik diri
jujur ak katakan agak resah ngan keputusan diowg 2
sebab bagi ak kami dah berjanji ngan adik2
kami akan hantar satu team
tambah2 pulak time 2 kami dengar tak banyak penyertaan
macam kesian la kat junior2 2
dah laa program sulung mereka kat sini
kami sebgai senior haruslah sentiasa sokong
*selagi mereka tak buat hal laaaaaa kan
hehehehehhehhehee
n alhamdulillah setakat nie aku bangga ad junior macam 1st yr tahun nie
sporting!!!!
=)

nak pujuk lebih2 pown ak tak berani
nak amik risiko ngan kuiz2 n soal pembelajaran orang lain
kalau diri sendiri aku pandailah kot nak handle
nanti kalo pape ak pulak yg dpersalahkan
so ak diam jek
tapi tiba2.............
pagi2 khamis(6hb 12), tehah cakap nak hantar gak satu team
'kita kena sokong adik2 kita'
'tak kira walau apa pown jadi;kita hantar'
pergghhhhh terkejut gak ak dengar ayat muktamat die
hahahhahaha
dirisik2 semua yg mula2 dulu semangat nak sertai
tapi kali nie ngan aku2 ditarik
memandangkan nak sokong punya pasal
ak rela jela join
kang orang kata ape plak
ak pndai pujuk orang lain join
sedangkan ak???
so secara rasminya ak pown jadilah sebahagian dari group tersebut
n pertandingan nasyid tu pada hari jumaat (7hb 12)!..........................

hari khamis tubuh group
tengah hari khamis 2 juga cari lagu,lirik n video klip
nasib kami agak baik
tehah merupakan seorang peserta nasyid wakil sekolah dulu
sooo....lebih memudahkan kerja kami lah sebenarnya
dia yg banyak beri tunjuk ajar kat kami nie
kebetulan pulak khamis 2 ada workshop AF2
pukul 5 baru abih
disebabkan masa dah suntuk sangat
kami bertekad nak teruskan latihan jugak petang 2
even dah lewat petang
last2 hampir 2 jam berlatih
siap ngan synchronize kan suara
ada harmoni ag
gaya pown tak ketinggalan
heeeeeee
pukul 7 malam baru sampai ke kolej
then malam 2 baru nak prepare untuk kuiz esok
*nasib jugak aku dah start awal sikit beberapa hari b4
 sebab malam 2 penat punya pasal
ak tertidor jugak
even shila n ecah ada sekali dalam bilik
nak study sama2 biar tak ngantuk
hampehhh jek kan
hahaaaahah
tido sampai ke pagi pulak 2!!=.='

then berlalulah hari jumaat yg menyeksakan tu
lintang pukang ntah pape jadi ngan kuiz,tutor n IPL
lantak laaaaaaaa.....
dah tak mampu nak fokus semua
huuuuuuuuuu
balik dari IPL
kami teruskan latihan kami di bilik ak
dua tiga round kot wat full rehearsal
pastu dah redha
tawakkal jelaaaaaaa

n it's time for performance
lastly..........berlalu jua
hampir sempurna seperti dirancang
kira ok la kot
heeeeeeeeeeeee
tak harap nak menang pown
saja2 masuk
niat asal nya macam 2 laaa
tapi tipu lah kalau sikit pown tak berharap kan
adat orang bertanding
8 group pulak 2
gerun dengar...........
hohohohohohohohohoho

akhirnya kemenangan milik kami
alhamdulillah
sukaaaaaa!!
sebab dengan satu lagi program nie
ukhwah kami lebih erat
insya Allah
tak terbatas di sini sahaja
yelaaaa dalam kelas tak sempat nak beramah sangat
lebih2 plak nak dekat final nie
huuuuuuuuuuuuuu
tak lama lagi NPSC n OPKIM plak
tak sabar nak abih!
hehehehheheheheheheh
hope semuanya berjalan lancar.....
amiiinnnnn......

haaa kat bawah nie antara gambar2 kami tadi...
bersama hamper tersayang....hehehee=P

tinggal kami bertiga
min n tehah tak dapat hadir
n zimah dah balik
sebab 2 ak yg amik
dak dua org nie plak pakai t-shirt
malu nak naik pentas
=.='



bersama tukang pemberi kata2 semangat
juga selaku pengomen rasmi
cuma cik manager pulak takde
nak wat cne
'ter'jadi vip plak malam nie
heeeeeeee


n lastly........nie diaaa wakil2 rx3
laki n pempuan pown juara!
sangat tak sangka
even group diowg tak semua 3rd yr n sama kos
tapi mereka kira wakil la batch kami la jugak
kesimpulannya.......
batch rx3 2012-2013 aktif,sporting n berbakat.....
=)
terbaaaaiikkk kawan2=)

Sunday, 9 December 2012

prejudis seorang wanita

salam
kadang2 duk sembang2 ngan kawan2
pelbagai isu boleh jadi tajuk perbualan
tak kurang kisah cinta2
bagi yg dah berpunya kdg2 dicerita jugak hal cinta nya
yg takde sape2 nie just dengar n bagi pendapat jela
but of kos pendapat berbeza
mengikut pengalaman
dan gaya hidup seseorang

soal prejudis timbul apabila berbicara soal lelaki
'lelaki mmg tak paham perempuan!'
'lelaki suka amik kesempatan'
diowng tak tahu nak menghargai'
'time tak dapat punyala mengayat,time dah dapat macam2 laa die buat...LELAKI!sume sama!'
'suka tipu,perempuan jugak merana'
'tak cukup sorang'
dan macam2 lagi tohmahan dilemparkan

mungkin sebab aku belom alami semua ini
namun as a human
tak terfikir ke kita
mereka sang lelaki juga seorang manusia biasa
same as us
kalau kita boleh buat silap
kenapa mereka tak boleh
perlu ke mereka menjadi sempurna
semata2 nak bahagiakan kita
sedangkan kita tak pernah evaluate kesempurnaan kita
untuk memberi kebahagiaan kepada mereka
balik2 dimarahi
dihadiahkan ngan bebelan2
tak pown merajuk
uishhh3
last2 diowg pown malas nak layan
time 2 mula lah tuduh laki tak guna la ape laaaa

*gaya aku backup ibarat ak sorang laki kan?
heeeeeeeeee

bukan apa
cuma ak kesian
kita semua manusia biasa
saling sakit menyakiti
lumrah hidup
memang susah nak buang kemungkinan tu
just kematangan dan kewarasan kita
yg membezakan cara kita menghadapi hal itu
insya Allah
jika iman yg dijadikan panduan
semuanya indah2 sahaja......

Allah ciptakan kita berpasangan
lelaki dan perempuan
just accept it
together with all the weakness and behaviors.....
hidup kita saling melengkapi
sebab tu kita tak sempurna
jika sempurna
untuk apa kita hidup bersama
hidup sendiri sudah terlalu indah bukan?
huhuhuhuhu
ada hikmah yg kita tak dapat selami di sebalik segala ketentuan Illahi
oleh itu
bersangka baiklah
sesama manusia n Allah utamanya
moga dikurniakan segala kebahagiaan dunia dan akhirat...=)

tiba2 naik gmbar nie...
heeeee
nak sangat2 mende nie
huuuuuuu


Friday, 7 December 2012

tajamnya kata2

salam
dua tiga menjak aku perhati jek
baru aku sedar
banyak dosa kita buat bila duk layan sangat laman2 sosial nie
contoh twitter and FB
yg aku aktif sangat 2
=.='

kenapa dosa?
membazir masakah??
or melalaikan?
yuppp
maybe one of the causes laa kot
terpulang pada individu

tapi yg aku maksudkan nie
berkaitan ngan dosa dari hati
or tulisan kita
di laman sosial tersebut
mungkin disebabkan perkataan kita
tanpa kita sedar
mengguris hati orang lain
yg kebetulan terbaca
n maybe kebetulan jugak terkena kat dia
kan dah jadi scene terasa-merasa nie
dari boleh bertegur dah bermasam muka
dari kawan boleh jadi separa musuh kot
kan bahaya 2!
huhuuuhuhuhuhuhu

memang kadang2 dalam hati kita takley lari dari ada prasangka
or ada fikiran tentang something or someone
kebiasaannya kita prefer untuk luah
terutama kalau perasaan yg membuak2
contoh marah or dendam
kena lepas or luah jugak 2
cuma kadang2 tengok tempat jugak kot
nak luah ke nak cerita ke
tengok orang sekeliling
n berfikir panjang
cuba buat assumption sendiri
'andai aku post ayat nie,agak2 ada org terasa tak?'
better ada assumption macam 2
dari kita menonong jek post segala mende
then tanpa sedar kita dah buat dosa
huhuhuhuhuhu
dan ingat,dosa sesama manusia
hanya akan terampun jika orang itu sendiri yg ampunkan
lain sikit konsep dosa ngan Allah
kerana Allah itu Maha Pengampun
=)

so bagi aku
kalau nak sangat luah
luah dalam hati jelaa
nak cerita kat orang pown boleh terbocor jugak
tiba2 dah tersebar cerita kita 2
dari xde pape
kan dah jadi isu besar
kalau aku lah
kat mana2 laman pown tak sesuai dah
even blog nie pown dah terbukak kot
bila ada orang tengok
means kena control la sikit
sebab tu aku prefer bercerita soal diri sendiri
awal2 lagi aku dah state
semua cerita hanya lah perihal aku
takde kaitan ngan mereka yg lain
kalau ada pown ak mention
insya Allah semua yg baik2
sebab aku percayakan balasan hukum karma
hari nie kita mengutuk
esok2 mana tahu kita dikutuk pulak
time 2 baru faham kesakitan hati
=(

luahan paling bermakna adalah kepada Allah
of kosss
Allah pasti akan dengar
nak compare kalo post kat sana sini
belum tentu ada orang perasan
tapi kalau diadu kepada Allah
kita tak cakap lagi Allah dah tahu
hebatnya kuasa Dia....=)

semoga esok menjadikan kita lebih baik dari hari ini dan semalam...=)
salam

dendangan sulung

salam....
lama tak jenguk ke sini
minggu nie macam tak teratur sangat kot
banyak perkara dibuat
plus ada fon baru yg boleh on9
agak jarang bukak ladtop
n kebetulan ak lupa password gmail ak
nak sign in kat fon pown takley
hohohohoohoho

malam nie buat julung2 kalinya aku menyertai
pertandingan nasyid
hehehee
program anjuran pmffar
tapi organized by adik2 kami 1st year
hebat lah mereka!=)

lain cerita pulak ngan team kami nie
mula2 memang nak hantar wakil
disupport oleh cik aisyah kita as our manager
bajet retis jekk!
heh3
tibe2 dapat tahu pagi jumaat ada quiz FN n tutor,serta IPL..
so macam agak serabut la kalau kami still join
so bubar lah group yg dah terbina
tapi tak tahulah macam mana
tiba2 pagi khamis mereka cakap nak sertai jugak
pandai2 lah cari masa nak berlatih
masuklah as tanda kami menyokong aktiviti fak
apatah ini adalah progam sulung junior kami
bagi moral support laa sikit kan
bagi yakin biar mereka mudah nak handle program lain pasnie
selain nak merapatkan ukhwah kami
*serik ngan hal2 tahun lepas
huhuhuhuhuhuhuu

so tengah hari khamis 2 jugak kami cari2 lagu
cari lirik bagai
nasib baik tehah memang selalu join pertandingan nasyid kat sekolah
banyaklah lagu yg dia tahu
so kami amik lagu nasyid sekolah tehah
bukan lagu2 artis2 femes 2
cuma satu lagu lagi,bertemakan cinta,kami pilih lagu KAWAN by UNIC
petang khamis baru kami start nak praktis
lirik tak apal pown lagi
just nk susun2 suara
nak reka gaya
macam2 laaa
n kami berjaya buat dalam masa kurang dari dua jam
abih kelas pukul 5 terus sambung praktis kat surau
sampai kul 6.30 kot
semangat tak?????
heeeeee

malam 2 baru kami pakat nk study
huhuhuhhuhuhuhuhu
sempat ke tak sempat ke
ikotlaaaa
then lepas abih penat2 melalui hari jumaat yg kali nie terasa sangat panjang
entah kenapa
huuuuuuuuuuuu
petang after ipl kami balik ke kolej
berkumpul di bilik ak
kami teruskan latihan
sampai lah magrib
p2 lebih kurang 7.45 kot kami ke surau
annnndddd lastlyyyy!!!!
dah tamat performance kami!!!!haahaahah
finally........heeeeeeeee
keputusan entahla macam mana
tunggu malam selasa nanti la kot
berdebar gak nie
aishhhhhhh
*konon masuk bukan nak menang
sje2 nk seronok2
sambil beramal
n sokong adik2
hahaahahaah
dah nama pown pertandingan
mesti lah nk menang gak kan
heeeeeeeeee
2 ayat pemujuk hati jek sebenarnya
kan3?????
=P

inilah team kami...
yg berbaju hitam 2 termasuk laa
moral support amat kuat ok..
haha
sorang lagi entah hilang ke mana
ad hal lain kot time nie
heeeeeeeee
manager janji nk belnja kalo menang
hua3
=)

that's all till now...=)
salam


Wednesday, 28 November 2012

salah siapa?

salam
aku ingin bertanya pendapat rakan2 di sini
hal ini bukanlah hal aku
ada seorang sahabat
dia tersepit
antara dua pilihan

dia punya seorang pakcik
masih bujang sehingga sekarang
sejak kecil memang dia biasa bermain ngan pakcik nie
ada satu tabiat pakcik nie
iaitu suka mencium sama ada di pipi
leher n even mulut
kadang2 dirasakan rimas
namun cuba ditepis kerna pakcik sendiri
semakin dewasa
semakin difahami soal hubungan lelaki dan perempuan
sampai satu saat
pakciknya melampaui batas
namun janganlah disangka terlalu buruk
cuma ke tahap yg melampaui tindakan kasih sayang seorang pakcik
selepas saat itu
ada satu rasa ketakutan
untuk mendekati pakciknya itu
even sehingga sekarang
traumanya masih ada
even sudah hampir sepuluh tahun berlalu
mahu disalam tangan pown rasa tak gagah
mahu lari orang akan pandang pelik
sebab tidak diberitahu kepada sesiapa perkara tersebut
bimbang ibu n abahnya risau n terjadi perbalahan keluarga
jadi telah didiamkan perkara ini
dipendam sendirian
sehinggalah bertemu aku
dan diluahkan kepadaku
mungkin akibat sudah lama terpendam
bagai meletup seperti gunung berapi meletus
kesian...................

sekarang,dia tersepit
antara rasa trauma tersebut
dengan pandangan orang
pasti pakcik makcik lain akan pelik melihat tingkahnya
apatah lagi melihat sepupunya rapat ngan pakcik itu
sudah dicuba lupa akan hal itu
namun pasti tidak mampu
tidaklah terlalu ketara rasa takut itu
cuma bimbang akan meletus kebencian itu
huhuhuhuhuhuhu

bukan tidak mahu memaafkan
namun raya baru nie masih ada tabiat buruk pakciknya
cuma kali nie dicium pipinya di depan makcik lain
n ibunya sendiri
maybe orang lain lihat sebagai salah satu cara
pakcik lepaskan kerinduan kat anak sedara
huhuhuhuhuhuhuhuhu
dan sejak kejadian 10 tahun lalu
dia seolah trauma untuk dekat dengan lelaki
hanya memikirkan kemungkinan buruk
dan hampir dia membuat konklusi
bahawa semua lelaki sama
hampir bersangka buruk ngan semua orang
besar impactnya bukan?

so antara dua pilihan itu
yg mana harus diutamakan?
of kos la nak cakap kena lupakan
tapi bukan senang
itulah yg sering dikatakan kepadaku
huhuhuhuhuhuhuh
n aku sebagai seorang perempuan
hampir aku memahami perasaaanya
tapi adilkah bagi dia?
hanya dia tahu akan hal nie
tersepit ngan perasaan sendiri
dengan pandangan orang lain
huhuhuhuhuhuhuhuhu

alhamdulillah aku terhindar dari perkara sebegini Ya Allah
huhuhu
=(
salam

not a critical course??

salam
malam nie ada perjumpaan dengan pihak JPA bersama students UKM
di PPUKM
n maybe sebagai wakil setiap fakulti
beberapa orang kawan aku pergi ke sana
menyertai perjumpaan tersebut
demi untuk mengetahui apa masalah JPA
sehingga kini kami masih tidak didebitkan duit biasiswa kami
sudah ramai yg merana
sampai tak makan
huhuhuhuhuhu

then balik mereka membawa dua berita
esok masuk JPA!!!!!
yeay
itu sangat happy
alhamdulillah Ya Allah

tapi ade jugak berita sedih
yg buat kami semua tersentak
huhuhuhuhu
Farmasi bukan lagi bidang kritikal
apekah???
kata mereka kerana terlalu ramai yg belajar dalam kos ini
bukan setakat IPTA
namun turut di IPTS
tempat kerja sudah saturated
mungkin di saat kami ingin berkerja
perlu ada competition dalam kalangan kami sendiri
huhuhuhuhuhuhuhu

need to get prepared starting from now!!!
perrgghhh
semangat berkobar2 kot
hahahaahaha
haruslaaaaah
orait
so fokus alyaa!!!!
aim your future!
=)
salam
n selamat pagi=)

kesayuan ayah~~

salam........
baru2 nie aku dengar berita kematian ibu rakan ku
Al-Fatihah buat arwah......

tiba2 aku teringat hal lepas
di saat2 aku perlu hadapi kematian seseorang yg amat penting dalam hidupku
saat aku baru mula menjejakkan kaki ke dunia Universiti
hidup rasa terumbang ambing tika itu
namun atas berkat-Mu Ya Allah
Kau lembutkan hati keluarga ibuku
membantu kami dari sekecil2 hal hingga ke sebesar2 urusan
moga diberkati dan dirahmati hidup kamu semua
wan,ayahngah,makde,ayahchik,makandak,makteh n maksu
juga kepada keluarga mereka
semua nya menghulurkan pertolongan tanpa batasan
sungguh aku bersyukur dan terharu
=)

bali rumah baru2 nie
tiba2 mak bercerita tentang saat2 akhir ayahku
di mana kala itu mereka datang ke KTSN ini
demi menemui aku sejurus selepas tamat orientasi
kami keluar jalan2
after makan ayah hantar ke kolej
sebelum balik ayah peluk aku
seolah2 tidak akan bertemu lagi
sedangkan dalam bayangan aku
dalam dua tiga minggu lagi aku teringin nak balik
n boleh lah ayah aku hantar kembali ke sini
namun harapan tinggal harapan
............................

mak cakap,ayah ada cakap something selepas tinggalkan aku di kolej
saat kereta bergerak dan aku melambaikan tangan
'tengok 2,anak kita 2 dilah'
'kaklong nangis 2 kena tinggal kat sini'
sedangkan aku tak menangis pown
sebab dah biasa kat matrik
n terfikir kuantan dari kL dekat jek
mak cakap sebenarnya ayah yg nampak sayu
melihat aku buat kali terakhir
mungkin dah dirasai
..............................

'ayah bangga ngan kaklong,kaklong anak harapan keluarga kita'
ini kata2 ayah aku
time cuti after matrik
maybe lepas dapat result matrik or permohonan UKM
dapat aku lihat riak wajah ayah
sangat2 lain
even sedang kesuntukan wang
namun tiada riak risau
huhuhuhuhuhuhu

insya Allah
aku akan usaha
demi sebuah harapan
dari ayah
=)

dia adalah dia~~

salam
dingin terasa hingga menusuk tulang2 ku
angin malam2 lah katakan
kejap!
bukan malam dah nie
but sudah pagi duhai alyaa sayang~~~
huk3

sedang2 study tiba2 tak sedap hati
teringat kat kerja2 lain
such as report AF, urusan NPSC.....
bila study pown tak masuk sebab rasa serabut
debaran NPSC terutamanya makin terasa
plus OPKIM dibuat berdekatan dengan tarikh NPSC
lebih kurang seminggu jaraknya
mana nak dikejar nye aku nie
*bukan tamakkan jawatan ye
namun kerna ingin dipenuhkan HC aku dengan YAKIN
huhuuhuhuhuhu
n dulu tarikh program2 nie jauh
hmmmmmmm
let the pengarah settle it down laa kot

melayan2 kerja2 malam2 nie
buat aku teringat kat kata2 kawan aku nie
'kita takley paksa orang jadi seperti yg kita nak'
betul!
time dia cakap kat aku
memang diakui aku agak sentap
sebab baru aku sedar aku sedang buat begitu
terhadap seseorang
usahlah disebut siapa dia
yg penting dia jugalah orang yg mengutarakan ayat di atas kepadaku
~~~~~~~~

aku akui
aku yg salah
tapi bukanlah aku ingin ubah dia
cuma ingin melihat dia betul2 bahagia
n kami dah berdepan untuk menyelesaikan masalah nie
so dah settle sebenarnya
alhamdulillah Ya Allah
Kau permudahkan persahabatan kami
=)

mulai dari sekarang
aku adalah aku
dan dia adalah dia
no hipokrit
tiada lagi sebarang perselisihan akan hal nie
aku mula memahami keadaannya
sepertimana dia memahamiku
............

cuma perasaan ambil berat 2 terlalu banyak dalam diri aku kot
maaf andai buat kamu rimas
just because i care....=)
tapi better macam nie
lebih berlapang dada
insya Allah.........
=)

Monday, 26 November 2012

baru ku mengerti

salam
petang tadi ada lab
penat sikit jek plus tak cukup tidur dari semalam
so mata aku jadi berat sangat2 yg amat
suasana petang tadi pulak menambahkan keberatan mata aku nie
hujan yang sangat lebat diselangi dengan petir2 dan guruh
dalam gerun2 aku redah jugak balik ke bilik dari kafe after beli makanan
balik2 ke bilik
solat asar jap then terus baring
duk balas2 message kawan sekejap
pastu terus tertidur
huhuhuhuhuhuhu
dah masuk magrib baru aku bangun
itu pown ada kawan kol
hua3
*dasyat benor anak dara=.='

dan ada something terjadi
disebabkan aku tidor tadi
huhuhuhuhu
ada orang terasa ngan aku
huhuhuhuhuhu

dan sebab hal itu
ada satu perasaan nie
iaitu sakit yg bercampur malu
after si 'dia' pi mention hal nie kat twitter
even tak directly mntion nama ak
tapi memang aku laa pown
sekarang aku faham perasaan itu
apabila ada orang bercakap belakang pasal kita
betul lah kata iffah
huuuuuuuuu

so pengajarannya
after nie kena ingat
learn from the experience
kalau hati sendiri sakit
imagine hati orang lain
sama jek kan rasanya
so,better avoid la lepas nie...
banyaknya dosa ak Ya Allah selama aku hidup
huhuhuhuhuhuhu

*aku memang takot ngan guruh laa
sebab 2 ak tak berani nak bukak ladtop!
teringin jek jari nie nk taip cmnie kat twitter
tapi....
tak payah la kot
malas nak cakap apa2 dah
bahkan takde mood langsung pown nk bukak twitter
huhuhuhuhuhuhu

bagus jugak...boleh bukak nota pasnie..hehe3
orait...on the way nak tutup ladtop dah....hehehe
salam..=)

Friday, 23 November 2012

heaven~~

'HEAVEN IS A PLACE NEARBY'

phrase nie bukan aku jumpa di mana2 laman internet
or blog2 ayat2 jiwang or sastera bagai
aku mula2 tak pasan...
time beli takdelaa nak amik kisah sangat kan kata2 2
tapiiii apa2 jelaaa...

ayat nie ada seribu makna pada aku
seolah2 mengatakn syurga itu dekat jek ngan kita
tapi tak senang nak masuk
dekat tapi jauh
huhuhuhuhu
terutama bagi insan lemah macam kita nie
mudah sangat terjebak dengan perkara bukan2
apatah meninggalkan segala suruhan ALlah
konsep takwa entah ke mana
iman senipis kulit bawang
layak ke masuk syurga
namun harus ada tekad
untuk menuju ke sana
cita2 paling besar bagi semua ummat manusia
even orang kafir pown tak terkecuali
mereka tahu syurga itu ada
malah kalau tengok cerita hindustan kot
yg betol2 mengamalkan lagi agama hindu tradisi mereka
mereka percaya konsep syurga
malah siap berpuasa lagi
even tak sama konsep puasanya ngan kita
pokoknya semua agama menekankan konsep yg sama
asalnya laaaaaa
kerana semua agama dari Allah
cuma tercipta orang kafir kerana mereka ingkar untuk mengikut Rasulullah
penyelewengan kitab2 mereka turut berlaku
hanya Al-Quran sahaja terjamin keasliannya
itu pown ade dengar ura2 ayat quran ada  ditambah2
salah satu agenda menghancurkan Islam 2..
=)

syurga itu dekat
antara kemahuan kita
nak taknak grab peluang2 ke sana
asal patuh segala suruhan Allah dan Rasul-Nya
tinggalkan larangan-Nya
sempurna iman kita..=)

semoga kita semua punyai cita2 tersebut
usah diungkap hanya di mulut
tapi laksanakan
insya Allah
Dia Maha Memerhati
malah tiada satu pown tertinggal dari pandangan-Nya
Maha Suci Allah=)

till the next post..=)

penangan dentuman guruh~~

salam
siang tadi ada kelas CNS by dr azrina
dr ajar pasal treatment of ANXIETY
mula2 aku macam blur lah jugak
asal time kelas CNS aku jdi blur sebenarnya
hahah
sebab sakit berkenaan otak nie
lemah sikit lah  bagi aku
tapi ilmu kan
nak tak nak kena lah suka
try lah digest

after dr explain
baru lah aku paham
anxiety nie satu condition di mana abnormality in response
towards a fear situation or factor
contoh senang lipas
ada orang takot gile2 ngan haiwan perosak nie
maybe geli or adalah trauma nye kan
dan pelbagai lagi lah

cuma yg buat aku curious
aku nie ada satu benda yg aku takot
takot yg amat sangat
iaitu bunyi dentuman guruh
or aku biasa sebut ribut
bila dah berkawan ngan ramai2 nie
kena lah guna bahasa standard
nanti orang tak paham gaya bahasa aku pulak
dah jadi miscommunication
huhuhhu
aku memang sangat phobia ngan guruh nie
even nak tengok kilat pown aku jadi tak keruan dah

hal nie menjadi lebih teruk bila nak tidur
time 2 lah baru nak start kilat n guruh berdentum
kalau aku dah tidur lena takpe
tak heran dah
even sometimes ade la jugak aku ngah lena2 tidur
tiba2 ada guruh
aku akan terjaga
p2 susah dah la nak tidur
=(

kan rumah kita akan ada tingkap2
so ada la lubang2 n dapat tengok dengan jelas cahaya kilat 2
yg wat aku semakin berdebar
ala2 arrhythmia dah time 2 asenye
nak kata kecik tak lah kot
sampai sekolah menengah still gak ada perasaan phobia 2

yg aku rasa agak teruk sebab aku takkan pandang cahaya kilat 2
so ak akan guna apa2 jek yg boleh dicapai
untuk tutup mata aku
kalau bantal lebih ada tepi
aku amik tutup muka
stiap kali guruh berdentum
hati aku kencang berdebar
dan knpem aku takkan tidur ngan mudah
even sebelah aku ada jek orang
either adik2 or mak ayah aku ke
but still aku berperang dalam hati
ngan perasaan takut 2
kadang2 aku pelik jugak
kenapa aku tengok adik2 aku slumber jek dengar n tengok kilat n guruh 2
kenapa aku jek pelik macam nie
so sekarang aku tahu kenapa.......huhuhuhuhuhu

tapi right now rasa takot 2 macam dah recover skit kot
dah berkurang
dah boleh tidur sorang2 dalam pelbagai keadaan
plus sekarang tak selalu dah guruh malam2
hahahahahaa
time aku kecik jek ke guruh malam2??
or aku dah cukup besar untuk menangani rasa takut 2??
hahahahahahaa
but still aku perlukan teman
skang pown takdelah takot sbb tahu ade jiran2 sebelah bilik
sedap sikit hati

kalau ade teman hidup nanti
make sure die tak takot ngan guruh jugak laa ea
kalau tak......huhuhuhuhuhuhu
dua2 menyorok bawah bantal nanti
hahahaha
p2 anak2 sume mewarisi genetik fobia kat guruh...
great!!
hahahaahahaha
semoga bukan begitu laaa
amiiinn..
=)

k laaah
nak sambung buat kerja
takde kene mngena pown cincin nie..heh3...
sje...suka cincin nie...
=)
salam=)


harapan dan hati~~~

salam
pernah kah anda ketemu sama perkataan ini dalam hidup anda
huhuhu
mesti pernah kan
at least berharap ketika mak ayah bawak jalan2
harap boleh makan kat luar
ayah nak belikan apa2 hadiah ke
time birthday
or time cemerlang dalam pape exam
hehehehee
so memang harapan sentiasa bergayutan di leher kita
tipulah andai ada antara kita
tak tahu apa itu harapan
cuma antara besar or kecik jek harapan tu
berharap cemerlang dalam exam
even dah usaha
tapi ada jugak possibility kan untuk tak jadi kenyataan
semuanya bergantung kepada rezeki dari Dia
yang Maha Berkuasa menentukan sesuatu
=)

cuma akan rasa sakit bila harapan itu tidak tertunai
maybe kita yang terlalu gopoh
mungkin Allah sengaja menangguhknnya
demi kebaikan kita
=)

aku pernah berharap
of kos.....
tapi harapan ini berkait soal hati
harapan di beri
dan aku menyambut harapan tersebut dengan satu impian
bersama akhirnya
namun aku sedar
harapan itu kian pudar
dimamah dengan bukti2 bahawa harapan tersebut berubah arah
mungkin hanya aku yg berasa begitu
kerana aku yg berdegil mahu berharap
sedangkan sudah diberi amaran soal patah hati
jika tidak tertunai
so salah hati sendiri
retak kian jelas~~~


namun kini aku mengerti
buat masa ini
tidak perlu aku fikirkan semua ini
bukan keutamaan
andai ada jodoh
moga diketemukan lagi
semoga lebih matang di saat itu
=)

*pernah ada satu harapan yg sangat bermakna
time birthday taun nie
memang sengaja aku tak letak dalam FB
so that aku boleh bezakan kawan baru or lama
ternyata hanya kawan2 sekolah menengah aku jek yg ingat
wan,qayah,pian n diyana antara org pertama...
aku tak salahkan mereka yg masih baru mengenaliku
baru 3 tahun kot
so baru 3 kali bday aku bersama mereka kan
tak salah la kalau tak ingat
tapi dia memang tak wish
apatah lagi ada buah tangan
dipujuk hati
~die bukan lah sape2 ngan ko~~
hanya kawan!!!
kalau aku tak rasa pape kawan laki lain tak wish
so do ngan dia
aishhhhhhh
ALYAA MADIHAH!!
dah takmau fikir laaaaaaaaaaaaa
huhuhu

tibe2 teringat lagu "PERMATA YG DICARI"
huhuhuhuhuhu
terpikat ngan lagu 2
ada kata2 bermakna dalam lirik lagu 2

semuanya terpulang pada Dia
andai ada jodoh
moga diketemukan
insya Allah=)


salam=)

drama baru!!!!

salam.....
hehhehehe
ngah sedey2 pown sempat lagi nak bercerita soal nie
drama korea baru kot!!!!
hehehehehehe
yg pasti nape aku beriye2 sangat ngan drama nie
*padahal sebelum nie tak tahu menahu pown pasal korea2 nie

sebab nye hero dia adalah pakwe aku!!!!
hua3
perasan sangat laa kan
kalo si yuuchoon tu tahu ko panggil die cm 2
knpem kena belasah!
dusshhhhhh!
heh3
dah kita takde pakwe kan
jadikan hero idaman sbgai pakwe
kita ok la kan
*bukan terdesak ea!!!!
huhuhuhuhuhu

tajuk drama baru nie
I MISS U
hehehehehehee

snopsis cerita nie macam nie....
*padahal tak tengok even satu episod pown lagi
takpe..iffah dah tolong downloadkan
hehehhehehee
tak sabar tunggu iffah balik sini
heheehe

cite dia mengisahkan seorang budak perempuan
selalu kena buli time kecik
n hero nie lah yg selalu jadi pelindung
so diowang jadi rapat
then ade satu hal yg buat diowg terpisah
sampailah dewasa
satu masa nie
mereka berjumpa semula
hati masing2 masih terkenang
then after that???
kita tengok laaa sampai habis ape yg jadi...
hahahaha

kena la tengok
tak surprise laa kan kalo aku cerita semua
*padahal tak tahu jugak sebenarnya...
heh3
tapi rambut yuuchoon dlm cte nie ok
tak macam dalam drama MISS RIPLEY
cm topi keledar
hahahahah
nak tengok??
nah gedebuk besar aku bagi gambar!!hahaha
rambut die smart kan???heh3
tak sabar nak tengok!!!!!!
excited yg teramat kan???
hohohohohohohoho
ade aku kesah???
hehehe

k lah...nak fikir idea lain pulak
malam nie malam sabtu
so enjoy la kejap 
even bertimbun kerja menanti
huuuuuuuuuuuu

orait salam=)

tak keruan hati kecil~~~

salam
malam nie kan tiba2 hati jadi lain macam
tak keruan semacam
seolah2 ada something yg aku rasa
yg lain dari yg lain
yg tak biasa aku ada
macam berat jek nafas nak hela pown
tapiiiiiiiii!!!!
ini bukan soal cinta okkayy!
hahahaa
bila kita berbicara soal hati mesti orang fikir hal cinta 
kan3?????
heh3

ini soal persahabatan
aku tak berniat nak cetuskan hal nie
dah try bercakap even chatting dlm FB jek pown
tapi at least ak bercakap
kenapa dengan dia?????
siyes aku tak faham...
kadang2 cara dia buat aku jadi serba salah
seolah aku bersalah
ke memang ak ada salah???
tapi tak diungkap kepadaku pulak??
dan yang lain okay jek
awat nie sebenarnya??????
arrrgghhhhh tension gak rupanya
bila kadang2 ada masalah macam nie
melibatkan persahabtan
aku sayang semua laaa

nape rasa jauh?
kita semua dah terlalu dekat
tak perlu ada sebarang gap kot
kami sayang kamu
malah kita saling sayang menyayangi satu sama lain
aku boleh rasa kasih sayang itu
dari cara kita berkawan

tak pernah aku rasa persahabtan yg macam nie
siyes!!
even aku sendiri berapa jumlah sebenar kita semua
tapi yg pasti
jumlah tak menjadi hal
tak perlu jadi persoalan
yg penting kita semua ikhlas bersahabat demi Allah
ak sayang korang semua
harap hubungan ini kekal abadi selamanya=)


Wednesday, 21 November 2012

ciptaan istimewa Allah~~

~~~~Lelaki juga adlh ciptaan Tuhan yg istimewa....
Dikurniakn kkuatan utk lindungi org yg tsayang bkn utk showoff.
Dikurniakn kelucuan utk buat org tersenyum bkn utk menggatal.
Dikurniakn kasih utk blaku setia bkn utk beristeri dua.
Dikurniakn kudrat utk bsengkang mata bkn utk mencuci mata.

Dikurniakn jari utk bzikir bkn utk watsapp pics yg bukan2!!
Dikurniakn akal utk mmbimbing yg disygi ke jln yg benar~~~~






salam

dolu2 ade post pasal perempuan
sebab aku perempuan
so aku tahu cerita pasal perempuan jela 
kang aku pi cerita pasal lelaki tapi terbagi fakta salah
mau malu seminggu
hahhahahaha

tapi ayat kat atas 2 aku jumpa di fb tadi
saja nak share
pesanan sesama hamba Dia
=)

lelaki juga istimewa sperti perempuan
kerana kita semua adalah ciptaan-Nya

tak perlu disesali rupa dan nasib kita
semuanya datang dari Dia
itulah yg terbaik buat kita
=)

pernah aku dengar kata2 nie
usah di fikir rupa kita sehodoh2 jadian
ini yang diberi oleh Allah untuk kita
bila datang dari Allah 
haruslah cantik
serta sempurna
cukup layak buat kita
ada hikmah di sebaliknya
jika miskin tiada harta
usahlah asyik diungkap hal itu
bimbang akan menjadi doa kata2 kita
biarlah di masa lepas kita tiada harta
pada masa depan belum tentu
Allah mahu kita terus berusaha
barulah layak untuk peroleh rezeki dari-Nya
oleh itu jangan terlalu awal berputus asa
ye kawan=)

bersyukur kerana ramai lagi orang lain yg tidak bernasib baik seperti kita
usah pandang orang di atas kita
namun pandang lah mereka yg masih di bawah kita
bukan untuk berlagak
namun untuk tujuan muhasabah diri sendiri
so tidak akan wujud perasaan bersangka buruk terhadap Allah..=)

salam=)



perang malaysia??

salam
semenjak dua menjak nie
makin berleluasa pulak si Israel nie
duk menghentam Palestin
nak dihapusnya orang Islam
nampak sangat ketakutan diowang
huhuhuhuhu

kita kat malaysia nie turut terkena tempias nya kan
sebab kita seagama ngan mereka
sama orang Islam
mau tak tolong
tak kan nak tengok jek

tapi dalam nak tolong diowang
ada yg nak menghulur bantuan kewangan
ada yg tolong doa
ada pulak yg tolong hentam balik puak Israel
melalui boikot memboikot
list barang2 or company dari Israel or yg bersekutu dengannya
habis diedarkan ke seluruh pelusuk negara
pakat duk memboikot  bagai
tapi dalam nak tolong
ada jugak jadi pergaduhan
=.='
apehallaaaa
macam nie la orang melayu kan
suka sangat berpecah belah
sebab hal kecik jek pown
dah nak berdebat sana sini
isu boikot contohnya
ada kata kena boikot
terutama jangan makan McD
penyumbang paling utama Israel
p2 ade pulak satu puak nie pi wat kenyataan berani mati
takmau boikot
'watpe nak susah2 sampai kita takboleh makan'
'bukan kita yg perang pown'
perrggghhhhhh
ada pulak satu golongan nie cakap
'based on niat kita'
FINE!!
p2 duk post2 dalam fb n twitter pasal nie
last2 ade tak puas hati
last2 malaysia pulak perang
tapi nie tak yah puak Israel datang pown
terjadi perang sesama sendiri
dengan tidak dirancang oleh sesiapa..
hebat kan malaysia???=.=

so moral of the story
tak payah laa nak cakap apa2
ko nak buat apa pown suka hati laa
tapi better ada la kesedaran at least secubit dalam jiwa kita nie
then tak payah nak post2 dalam fb or ape2 laman sosial
takyah on9 terus laa senang...
*2 tuju kat diri aku!hua3

okaylaaaa
sampai di sini sahaja
sekian
terima kasih
salam=) 

hakim~~

salam
nak cerita pasal adik bongsu aku
abdullah hakim ahmad tamezi
or kami panggil die hakim
time ak nak marah baru keluar nama panjang die 2
heh3
die nie manja
beselaa bongsu kan
dah la skang tinggal ngan mak ak jek
abang die dah masuk asrama
pasnie adik ak 2nd da masuk kolej
adik no 3 ngah spm
taun depan ade rezeki ada la ke mana2
memang laa tinggal hakim ngan mak jek

aku duk teringat kat dia
hampir setiap masa
bukan apa
ada something yg aku kesiankan dia
huhuhuhuhuhu

skang kat umah die jela laki yg ada
tak termasuk la pakcik2 aku
maksudnya generasi kami nie
die jek laki
khaidir pown tak cukup besar nak jadi geng hakim
disebabkan dia lelaki
die selalu terpinggir
yelaa
sepupu lain sume perempuan
tambah2 lagi die dah bersunat skang
lagi lah takley nak bercampur sangat
nak harap kakak2
hmmmmmmmm
die terlalu kecik nak jadi geng ktowg plak
hahahha
p2 selalu kena marah
sebab nakal
tapi bagi aku biasa laaa dak laki nakal cm 2
so ak fkir sbb makcik2 ak tak pernah ada anak laki kot
sbb 2 tak taw
huhuhuhuhuhuhuhu

sebelah mak aku memang tak ramai lelaki
cucu nenek aku lelaki skang tinggal 4 orang jek
2 pown sorang kat kelantan
sorang ag kecik yg amat 2 si khidir 2
then adik aku laa dua orang
dulu hakim 2 ada hafiz laa sebagai geng
at least ade jugak orang nak ajak main sepak2 bola
nak buat teman bertumbuk ke

aku tak suka tengok dia asyik kena bahan
ngan makcik2 aku n spupu aku
bukan bahan means pukul
tapi kena marah laa
ade jek tak kena
aku time ade kat umah boleh laa cover jugak
mak aku pown da malaz nak berdebat ngan adik2 dia
huhuhu

entah laa..
last2 memang hanya kepada Dia aku serahkan
semoga hakim tabah
dan hal2 cmnie yg akan buat die membesar menjadi orang berguna satu hari nanti
kadang2 aku takot die akan memberontak
asyik kena marah
aku pown tak boleh macam 2
nanti die kuat melawan
takmau nati last2 mak ak jadi mangsa
huhuhuhuhuhuhu

takmau fikir pown hal family aku jugak
kena fikir la jugak
baik buruk tetap family
cuma aku kena buat something.........
heheheh
dah lama aku duk plan
mlm nie aku kena jalankan...=)

that's all about hakim
haha
salam=)

sebab saya perempuan~~

salam
hari nie ak naik bas
even memang tiap2 hari naik bas
aku rasa hari nie terspecial pulak
nak tahu kenapa?????
jeng jeng jeng
hua3
*woman is crazy right...tanda2 kegilaan da nak menjelma..
aishhhhhh mengarut lagi....

sebenarnya aku nak cakap pasal satu kejadian tadi
time aku nak balik ke kolej
ak naik bas
sampai jek atas bas
aku tengok bas 2 hampir penuh
tiada tempat kosong melainkan tiga kerusi
namunnnnn
tiga2 bersebelahan lelaki!
dah la semuanya bukan orang yg aku kenal
i mean budak fak lain laaaa
sebab 2 tak kenal or tak pernah bertegur
huhuhu
tapi even lelaki yg aku dah kenal rapat pown
terutama dak kelas aku sendiri
aku gabra la jugak berdepan situasi nie
padahal takde laa perkara yg over sangat nak gabra bagai kan
heh3

cuma aku tak selesa dan tak sesuai laaa nak duduk sebelah lelaki
dalam bas
kerusi nye kan kecik2 molek jek
dibuatnya pakcik bas 2 terbrek mengejut or pusing lipat ke
tak ke haru aku bersentuh2 laa ngan en di sebelah
dan dalam aku duk tercari2 tempat duduk
dah sampai ke belakang sekali pown

then ade laa sorang mamat nie
dak second year kot
die duduk sorang2 kat kerusi paling belakang
dah tengok aku pown terhendap2 cm 2
nak duk pown cam ada keraguan di muka
tiba2.........
hehehehehhe
die bangun!
die suh aku duduk tempat die
manakala die plak duduk kat tempat pakcik bas tidur kat belakang
waaaaaaaahhh
jarang kot jumpa laki macam nie
ada jugak before nie jumpa
tapi yg nie baru aku perasan
ini laah sifat seorang lelaki sejati
selaku pelindung seorang wanita~~~~

perggghhh.....
tapi aku just terharu laa kan
takde lebih2
kot2 disebabkan hal tadi
terjatuh hati!
hua3
takde maknanya
hati aku tak larat nak jatuh2
kang cedera payah pulak nak rawat
huhuhuhuhuhu

rupanya ada lagi lelaki yg prihatin
sebab ade jugak kadang2 nampak
dalam bas laa terutamanya
tak nak dah mengalah kan
lagi perit kalau kawan sendiri pown tak peduli
balik kelas pulak petang2
mau berasap...
tapi kan ramai jek berdiri jugak
chill laaaa weh!
heh3

entry aku tak berniat nak tuju kat sapa2
just meluah isi hati si author nye sahaja
*jgn ada rasa tidak puas hati pulak ngan pendapat personal saya nie yeee...=)

hahahahaha
takde kaitan pown gambar nie ngan entry nie
but i love LION KING so much!!!
simba hensem....
*singa jek pown!huk3
salam=)