FolLoW bY eMaiL

Sunday, 26 May 2013

andai kata betol~~~

salam
dua tiga hari nie kawan2 aku nie diserang satu wabak baru
yang aku pown pelik macam mana laa boley tiba2 terjangkit tuu
wabak pe?
wabak terlebih rajin nak tolong carikan pasangan sehidup semati aku
wawawawawawawawwawa
ak yang baru jek nak tutup buku n hati bab2 nie
tiba2 dah terbuka semula
pastu mula laa nak fikir jek memanjang pasal hal nie
aishhhhhhhhhh
tambah plak duk tengok orang post sana sini gambar kawen
uishhhhhhhhhh
sengaja kan~~~

mereka suggest satu nama nie
beriye laa duk promote
macam2 yang dipuji
n kata2 yang seram aku nak akui
aishhhhh
bukan ape
sebab orang tu ak ase ak lebih kenal
tapi aku tak nampak semua tu
lagi sadis tuan empunya badan pown tak pernah cakap pape
sebab takmo terluka lebih buat kali kedua
ak memang buat keputusan nekad
ak takmau berharap atau anggap lebih2
aku just akan percaya apa yang ak dengar
dari orang tu sendiri
n percaya kata hati aku
tu jek jalan terbaik kot

tapi ak tak salahkan kawan2 aku pown
ak taw diowg sayang ak
siap cakap takmo tengok ak sedey2
paling penting taknak dengar sape2 lukakan hati aku lagi
*even b4 nie ak tak cerita pown
tapi diowg tahu dari sumber lain
kadang2 terbocor sendiri oleh pihak2 berkenaan
entah laaaaa
orang mendengar n melihat
judge laaa sendiri
sebab tu ifa marah
dia kata jangan nak pendam sangat laaaaa alyaa kalo bab perasaan ko tu
pastu nak tolong orang lain plak kn
fine2
ak dengar nasihat ko iffah ooiii
=)

rasa bertuah sangat ada kawan yg prihatin cm mereka
iffah,ecah,shila,mira,min n so on
min sorang ag
terkejut ak time keluar berdua aritu
tiba2 dibangkitkan hal nie
hahaha
sebab tu ak cakap kawan2 ak skang duk berjangkit wabak yg sama
even min tak selalu lepak ngan kami pown
but still topik yang dibincang sama
either die mmg ada dengar
or die just perhati n nampak semua tu
again...entah laaaaaa
hohohohohohohoho

serah semuanya pada Dia
untuk long term,sbenarnya ak dah fikir
n ak lebih ready ngan si dia tu
bukan si dia nie
paham tak???
hua3
suka hati jek.....
sudah2......
fokus2......
sekian salam~~~~


n these are all my best frens ever!
tak sangka life kat u paling best!!!
penuh suka n duka.....=D

Saturday, 25 May 2013

amiiinnnn~~~~

salam
indah nye petang nie
suasana ceria tambah2 ngan cuaca yang terang
even sebenarnya sunyi sebab cuti
ramai balik
baru sekejap mira f n ecah datang makan2 kek
riuh la kejap
hilang mengantuk ak
=)

semalam buat sesi pillow talk wif them
antara topik yg dibincang adalah CINTA
atau misi mencari pasangan hidup
kebetulan plak time tu ak,ifa n shila mmg single mingle nie haaa
single n available laa kot
tapi ak suka anggap ak tak available..sebab??
entah.....
so duk bercakap2 meluah isi hati masing2
takde rahsia daaa laa pown
taun depan bakal stay serumah pown kan
just mira f n min jek xde smalam
n hanya ecah jek yang da berpunya
so mula lah duk nak kenen2kan yg masih tak berpunya nie
mula2 ak laaaa yg jadi topic hangat tu
sebab ramai sangat calon (kata mereka)..=.='
jangan salah paham
maksud calon tu sbb based on their observation
sape yang agak2 sesuai ngan perangai aku nie
hahahahaha
lastly diowg jumpa satu nama nie
kawan baik ak sendiri
even ak pown ragu2
betol ke diowang nie......

pastu siap duk yakinkan ak
macam2 laaa statement yg diowg bagi
bagi menyokong idea diowg tu laaaa
aishhhhhh
siap doa2 bagai
n ak dari neutral nie
dah macam positif skit
ade ke patot?
hahahahahaa
ikotlaaa
mana2 yang baik ak terimaa
insya Allah~~~
=)

Thursday, 23 May 2013

keep that promise

salam
dalam kita meniti kehidupan seharian
mesti banyak janji dah kita tabur
sana janji
sini pown janji
semua hal yang memerlukan commitment terutamanya
sangat berkait wif that term
JANJI~~~~
or bahasa jawa nya PROMISE~~
=P

tapi kadang2 juga,bila janji tu tak ditepati
rasa sakit hati
nak burst jek kat orang yang lupa janji tu
klau tak ditepati bersama alasan yg kukuh
dimaafkan laaaah juga
tapi kalau saja2 lupakan janji tu
rasa nak siat nk gigit jek orang tu
tapi ak?
ak akui ak sndiri pown kadang2 termungkin sesuatu janji
sebab tu kadang2 ak takot nk berjanji
but sometimes juga
orang akan anggap ucapan 'okay' or 'orait' tu sebagai janji
dengan perangai ak yg tiba2 tertido pastu susah kemain nk boleh dikejut nie
tak terkira banyak mana janji yg dah dimungkiri
*tiba2 rasa bersalah menyerang hati kecil
hmmmmmmmmm

sekarang pown aku sedang berjanji
lebih parah bila janji dimeterai dengan diri sendiri
lebih susah nak penuhi
huuhuhuhuhuhuhuhu
n bila dah langgar,lebih sakit kot
hati sakit dengan diri sendiri
acane tuuu???
tapi itu lah hakikatnya
so alyaa,please keep that promise u made~~~~
ape janji tu?
biarlah hanya Allah yg tahu.....=)

so sebaik2nya just ucapkan lah insya Allah
kita janji bagai nak rak pown
tapi kalau Allah tak izinkan
memang takkan jadi
at least hati orang lain pown tak terluka
bila diselangi wif 'insya Allah'
dengan izin Allah~~~~~

orait,nk bersiap nk keluar..berjimba b4 pulun karang LR..heeeeee
salam=)
a pict. from our NPSC..heee..malam pembukaan~~~

Monday, 13 May 2013

last attachment~~~~~~~

salam
hajat di hati nak tidur dah sebenarnya nie
padah tak tidor langsung2 semalam
kat kelas tadi kronik yang amat kot
sambil jalan pown boley terlelap taw!ish3
tapi sekarang nie pown takde awal sangat
dah hampir jam 12.30 am pown
sikit jek lagi....
menghadap lappy pown bukan main2 taw dari tadi
duk mengedit n mengarang ayat untuk ethics nie haaa
esok nak hantar laaa kat SV
harap2 laa kali nie takde komen2 yg major sangat
amiiinnnn=)

esok my last attachment at HUKM!!!
but for this semester laaa pown
hua3
baru third year kan
nama pown Klinikal Asas
baru basic
yg mendalam tu
haaaaa tunggu laaaa sem depan
nightmare kauuu!!!! *gaya Dr M
=P

tapi at least,no more trip to HUKM after this
tiap2 minggu hari selasa
kena pi sana
seronok jek sebenarnya
yela pergi pown untuk belajar kan
banyak ilmu boleh dapat kat sana
=)

esok last day,n esok just buat trip ke out-patient pharmacy
just tengok2 jek
heeeeeee
seronooook oooooiiii
balik pown kul 10.30 am
tak macam group lain yg kebanyakannya kul 5 la baru settle
heeeeeeeeee
bahagiaaaaanyaaaaa
adil laaaa kan
before nie group ak dah suffer cmtu jugak taw
hahahah
over jek suffer bagai
sebab penat kot
terutama minggu pas abih NPSC tu
exhausted yg amat kot
hampir2 nak burst kat partner ak,tan jie hui
sian plak kat dia
tp dia best,okay jek n memahami ak
hehehehhehe
*jarang aku nk puji dak laki cina taw
heeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

alhamdulillah Kau permudahkan segalanya
semoga Kau sentiasa memberkati
n merahmati aku sepanjang perjalanan ku yg masih panjang ini
permudahkan jua bagi rakan2 ku yg lain
amiiinnnn=)

Saturday, 11 May 2013

finally..it's officially..................

salam
apa khabar?
baik?sihat?
alhamdulillah,same here..sihat walafiat...=)

kelas sekarang dah makin kurang
sampai rabu jek ada kelas
tu pown selasa kena gi attachment kat HUKM
so dengan kata lain nyaa
dua hari jela aku attend kuliah, isnin n rabu
khamis n jumaat kerja ak bertapa di bilik
sebab?
nanti aku cerita dalam next post....(entah bila nak karang ayat)

sebenarnya ak bukan la free sangat pown skang
tapi still nak mengarang ayat mencoret sebaris dua kat sini kan
heeeeeeee
nie pown ngah mereka ayat nak taruk dalam ethics proposal research ak
terbelit2 dah ase segala urat2 saraf otak ak
tu yang relax sikit datang sini
kasi lontar sikit segala keserabutan tuu
hohohohohoho

apa yang ak maksudkan tajuk atas tu ea?
hehehheeehe
finally...it's officially.....ape?bertunang?ke kahwin?
hahahahahahaahaha
gelak jek la yang mampu
takde mende lain ke kau nak pikir ooooiiiii
it's officially off laaaaa
memang hal nie berkenaan hati
profile pict ak kat fb tu mmg menggambarkan isi hati aku pown
ak tanam hati aku yg berharga sangat nie kan
siap letak dalam balang kaca lagi
takot nanti kena urai ngan bakteria2 ke
tak pown kena korek ngan haiwan2 perosak
hehee
biar lah sementara ia bersemadi
dan semoga suatu saat nanti
ak bisa ketemu semulaa laa hati aku tu
uisshhhhhh berharga kot tu
don't worry
nanti sat ag ak pi taruk batu penanda
tengok laaa batu nisan ke
batu penanda kat tepi jalan ke
heheheehhhehee

tapi main point nye di sini
after almost 3 yrs
finally ak dapat betul2 terima
hati orang mana boleh dipaksa
macam mana aku tak suka orang paksa hati aku
macam tu la jugak ak tak boleh paksa orang lain
buat masa sekarang,kalo orang ckap sombong pown tak kesah laaa
tapi ak takmo orang tengok ak macam terhegeh2 sangat
bahagia sangat lepak2 sesama perempuan jek
baru2 nie kuar reramai sampai 11 orang
demi celebrate bday shilala
lama da kot tak complete macam tu
kalo tak asyik ade jek yg tak dapat follow
terutamanya skang nie research sume dah berjalan
budak2 lab laa paling busy...

n alhamdulillah...
itu jek ak mampu cakap
Engkau permudahkan urusanku
dia pown dah dengar semua nie
Kau kurniakan kekuatan bagiku
syukur Ya Allah
harap sangat lepas nie semuanya lancar jek
paling ak minta
moga kami semua grad dalam keadaan harmoni n aman
tiada sengketa
tiada dendam
tiada benci
amiiinn Ya Allah~~~~


Saturday, 4 May 2013

kawan vs sahabat

salam
ade beza ke dua panggilan tu?
sahabat...
kawan....
teman?
rakan?

hohohoho
banyak jugak term2 yang seangkatan nie
tapi tak semestinya membawa makna yg sama
kawan tu bagi aku semua yg kita kenal kot
tak kesah laa pernah tegur tak
asal namanya seangkatan tu kawan la kot
kadang2 tak pernah nampak muka,kenal kat alam maya jek pown
da boleh panggil as kawan

sahabat pulak someone yg betul2 rapat ngan kita
yang memang kita biasa bercerita segala kisah suka duka
maybe bukan best friend
sbb besenye best friend tu sorang jek kan
sahabat tu boleh jadi ramai
misalnya macam situasi aku sekarang nie la
hampir 10 orang kot satu geng
sume jenis boleh cerita semua kisah

teman?
teman sehidup semati
means orang yg betul2 rapat ke??
ea?
ak tak sure sebenarnya
hahaha

rakan bagi aku,sama jek macam kawan
cuma ia adalah term yg agak skema
hua3
itu pendapat aku laa

cuma aku taw pasal sahabat n kawan tu
dulu,ade sorang kawan baik aku nie
*tadi kata sorang jek best friend kan?
hahahaha
ak ase dia sorang jek kot
kalau pempuan lain sikit kot
sebab ramai sangat
semuanya rapat
hehehhee
so korang taw laaa kan kawan baik ak nie bukan pempuan ea

dia tanya,'ko anggap ak kawan k?'
agak pelik soalan tu sbenarnya
ak balas jela,'dah tu,kalo bukan kawan ape lagi?'
dia jawab,'maybe sahabat'
pastu dia la yang explain makna kawan n sahabat tu
ada beza rupanya
heheheheeeh

tu jelaaaaa
tiba2 teringat kat perbualan hari tu jek
so saje nk cerita kat korang kat snie
hehehehhe
pasnie boleh la beza kan
antara kawan n sahabat
n teman,maybe....
hehehhheehe

tapi mereka yg terbaik
bukanlah yg paling lama dikenali
tapi mereka yg sentiasa di sisi kita dia saat senang dan susah
=)

ia menular~~

salam
ada satu masa nie
satu perasaan datang menular dalam hati
tak tahu lah betol ke tak
tapi rasa bahagia tengok orang kahwin
hua3
yelaaaa
tadi ada kawan sekolah ak selamat menjejak kaki ke alam kehidupan yg baru
biasa2 malam tidur sorang2 atas katil
kalau ade teman pown mesti yg sejantina
either mak,adik,kakak,sepupu pmpuan or kawan pempuan
tiba2 malam nie dah ade sorang peneman tidur
yang kita tak boley nak halau2 keluar
huk3

persediaan?da ready ke belom?
nak masuk ke alam tu
entah laaaaa
tu jek kot ak mampu nak komen
hahaa
seram pown ade
bukan ape
kesian kat anak teruna orang tu
takot tak terjaga jek kalo ngan aku nie
huhuhuhuhuhuhu

physical n mentally ak tak ready kot
tapi tiba2 terasa ada satu perasaan nie
jeles.....
yezzzaaaaa
cemburu tengok kawan da pown kahwin
tapi satu suara dari hati memujuk
'jodoh ko tak sama ngan orang lain'
'love story kita tak sama,special untuk kita jek,so jgn samakan ngan orang lain'
'belum sampai masa lagi'
Allah nak bagi masa untuk aku puas2 hidup sorang2 dulu kot
even tengok orang kapel pown rimas
terutama dapat laki yg suka kongkong
tak bebas daa nak gi mana2 even ngan kawan2
tapi kalo pakwe bley laa memberontak
marah2 cakap kongkong laaa ape laa
tapi kalo suami??
errrkkkkkkk
itu hak dia kalo nak kawal isteri dia kot
hohohohohohohoho
jatuh hukum dosa laa pulak kalau kita bantah
kan??

takpelaaaa
kita tunggu jek saat itu datang
hehehee
insya Allah
kalau mereka mendahului
kita bakal menyusuli...
=)