FolLoW bY eMaiL

Wednesday, 13 February 2013

saat cinta mula berputik~~~~

salam
entry kali pasal cinta
lagi????
hehehehee
tapi nie bukanlah cinta di alam nyata pown
alam maya only
or lebih tepat minat kat orang nun jauh di negara luar
kenal kat mana??
of kos la di pelbagai saluran media
di zaman moden dan canggih ini (kepoyoan!!)
kenal melalui drama jek pown
hehhehehehheh
drama yg dicopy dari kawan2 dan di tv
n diselidik sedikit mengenainya di laman web wikipedia
so kenal laaaa SIKIT kan......
hohohohohohohohohoo

dari cara aku cerita mesti korang dapat teka kan
siapa dia
dari mana asalnya
hahahahhaahaa
hero korea laaaaaaa
of kosssss!!!!
dah balik rumah nie makin menjadi2 pulak
ditambah ngan galakan dari mak sedara n sepupu
join sama sekepala minat kat drama korea
haisshhhhhhhhhh
kalo aku cakap sape
mesti sume pakat cakap aku ketinggalan
sebab tu takmo tunjuk kat twitter or FB
biar mereka taw aku minat yuuchoon jek
heh3

siapa dia??????
hero drama BOF, city hunter, personal taste n the faith....
tu yg setakat aku tahu laaaa
heeeeeeeeeeeee
dah jdi stalker sikit2 aku nie
hohohohohoho
jatuh hati ngan watak2 dia
plus muka dia!heeeeeeeeeeeeeeeeeee (gataaaalll!!!)
even aku taw muka tu bukan ori pown
tapi arrrggghhhh biarlahhh
so sekarang aku dah dapat bayangan
aku nak ciri macam dia
kecuali bukan islam n minum arak jek yg aku mintak dijauhkan
n kiss sana sini mcam dalam drama tu pown tak mau laaa
character n physicalnya maybe boleh dijadikan sebagai ciri2 idaman
hehehehehe

lee min ho.................
=D



sekian sahaja post mengarut dari aku,cik 'hati kecil atas papan'
=)



Sunday, 10 February 2013

beli baju tak pakai~~

salam
cuti sem dah tinggal beberapa hari jek lagi
cepatnya masa berlalu
rasa baru semalam habis paper final exam
hua3
pape pown hidup harus diteruskan dengan sebaiknya
biarlah lambat or cepat masa tu berlalu
orait???
=)

based on tajuk entry aku kali nie
yeke pasal baju?
sebenarnya takde kaitan pown ngan baju or pape pakaian
aku nak samakan ngan situasi aku nie jek
hhehehehehehehe

dua tiga hari adik aku (aishah) duk kat rumah
balik cuti raya cina
duk mengadap ladtop nye
wat assignment
semua kerja pasal isu2 agama
siap ngan kena masukkan dalil Al-Quran ag
patotlaa sibuk dia pesan suh install tulisan jawi dalam ladtop baru dia hari tu
sebab aku yg pi beli n pilihkan ladtop dia 2
kira bertukar laa,time beli ladtop ak dia yg tolong pilihkan
n of kos gi ngan makcik aku
heheehe
tak berani nak pi beli sendiri

bila aku tengok keyboard dia penuh ngan tulisan jawi
macam teringin la pulak nak ambik bidang agama
tak pun nak sambung belajar sambil2 study farmasi
amacam???
hohohohohoho
bukan apa
terdetik jugak dalam hati
basic aku dah ada
tapi tergendala lepas keluar dari sekolah
once masuk matrik memang aku betul2 tinggal segala yg aku pernah belajar kat sekolah
fekah,tauhid,akhlak,sirah,tafsir,hadis etc
memang ilmu akhirat nie tak semestinya kena ada kelas
tapi nama nya aku nak mendalami sendiri
errrkkkkkk
fokus aku betul2 pada ilmu dunia jek nampak gayanya
patotlaaaaaaa,result aku makin jatuh n jatuh
huhuhuhuhuhuhu
kalau dulu setiap malam khamis baca yasin sambil tadah air
sekarang??
yasin still baca
tapi air entah kat mana
huhuhuhuhu
satu lagi kelemahan aku,
aku tak suka tunjuk amalan2 aku depan kawan2
maybe sebab tu aku makin lalai
dah tak consistent macam dulu
hmmmmmmmm

kalau bahasa arab takyah cakap laa
lagi hampeh
last aku betul2 belajar bahasa arab time form 5 la kot
kalau dulu dengar aku boleh faham
nak buat karangan BA pown boleh laaaa
even kadang2 nahu nya macam tunggang langgang
NAHU= GRAMMAR
asal orang boleh paham okay laa tu
bak kata ustaz aku
heeeeeeeeeeee
sekarang aku sedar
betullah kata perumpaan tu
'ilmu bila amalin,kassyajaratin bila samaratin'
atau mafhumnya,ilmu tanpa amal umpama pokok tanpa buah......

kosa kata yg aku kumpul dan hafal dulu
semua macam dah hilang sikit demi sedikit
paling jelas bila aku gagal nak mengajar adik2 or sepupu ak buat homework BA
arrrrrgggghhhhhhhhh
tension!
last2 ak pass kat adik aku aishah or najwa
huuuuuuuuuuu
untunglah aishah ambik stam
still belajar BA
n even sekrang pown dia amik syariah
tak lari jauh pown dari bidang agama nie
najwa pulak baru abih spm
so ilmu BA 2 masih segar laa kot
hahahahah
bukan macam aku
dah berkarat
n tak asah2 dah pulak tu
mau tak kronik lupanya
hmmmmmmmmmm

kadang2 sambil baca Al-Quran aku tengok2 gak tafsirnya
dengan harapan mampu la kembalikan kemahiran berbahasa arab nie
uhuhuhuhuhuhu
cuma yg aku pohon
jangan lah dijauhkan aku dan dipesongkan hatiku
dari jalan-Mu
Ya Rabbil A'lamin.....=)