FolLoW bY eMaiL

Tuesday, 3 September 2013

starting a new episode of life....=D

salam
hari nie selasa bersamaan 3 september
bersamaan jugak dengan 27 Syawal
tapi itu belom sangat penting
yg paling penting adalah.....seminggu lagi b4 start sem baru!!!
act tak sampai seminggu pown
=.='

dah nak start sem baru
rumah pown baru
kena stay plazarah wehhh
no k1 dah
hohohohoho
kelas pown baru
jauh sikit dari blog pejabat pentadbiran fakulti
mencabar la jugak bagi classrep n penolong nanti

then dah kena betol2 serius sambung thesis
tahun akhir plak tu
segala attachment pown ada sem depan
tiba2 tak sabar nak ber'viva'
sebab nak habiskn thesis tu sebenarnya
heeeeee
tapi on d way nk habis tu,seksa la jugak kot
hohohhohoh
tapi,kita kuat kan!
chayok!
kita boleh!
insya Allah

n satu lagi harapan ak
biarlah kami semua grad n konvo bersama
permudahkan bagi kami semua Ya Allah...
=D

salam with care~~~~

*p/s: kena jumpa kamu(gambar) di FB jela...jumpa lebih2 sampai larut malam,kena kurangkan..hohohoho

Wednesday, 28 August 2013

Selamat Hari Raya,Maaf Zahir Batin

salam
SELAMAT HARI RAYA
heeeeeeeeee
nie lama tak update punya pasal
org busy la katakan.. *perasan lebih sikit kat blog sendiri takpe kot =P
hari nie genap la seminggu aku tamat praktikal or LI
selama 6 minggu tiap2 hari kul 9 pagi hingga 6 petang
kecuali sabtu n ahad
nasib baik awal2 ak mintak cuti
mengenangkan bulan puasa kan
lama rasa tak tolong2 mak kat dapur time bulan puasa
dua tahun sebelum nie sibuk menolong makcik kat bazar
orang dah azan baru ak sampai kat rumah
terus makan,bila nak masak2nya
bila nak pandai masak nie ooii??
heh3
so taun nie kira berpeluang la jugak
even petang raya pown ak kena kerja lagi
sedeyh kot
tu pown boss bagi balik awal kul 4
fuhhhhhh
sempat lagi pi shopping alas2 meja yg makcik ak kirim untuk umah wan
then singgah bazar
tujuan asal nk beli2 la kuih2
ari last kn
sekali pakcik ajak menjual plak
tolong sementara die pi solat
anak2 dia sume pandai handle cuma bila time org over ramai
kelam kabut jugak kot
aura hari last nie mmg lain macam sikit
ramai n crowded tu lain dari hari2 lain
time tu org dah tak kesa nak abihkan semua kuih yg ada
hahahahaa
duk jual2 tak sedar da kul 6 lebih n ak sendiri tak solat
dah la aku tak kasi taw mak pown nak singgah bazar kejap
wawawawawawawawa

bila balik semua pown dah ready
sebab makcik2 sume ada kat umah wan
petang raya memang cmtu
pakat berkumpul laa
buka puasa ramai2
baru la terasa riuh n kekecohan tu
maunye tak,sebulan kitowg buka puasa tiga empat orang jek kot
sedeyh btooii
tapi tu nasib ade aku jugak puasa kat umah
kalo ak kena LI kat tempat lain
tinggal mak ak berdua ngan hakim jek
lagi sedih
tapi tu sebab wan makan dalam bilik
wan tak larat nk kejar jalan laju2 pas makan nk solat lagi

n esoknye....seperti biasalah pagi raya
heeeeeeeeeee
kami sambut raya tahun nie secara sederhana,alhamdulillah
tapi cukup meriah
lupa seketika semua hal2 yg sedih2
gi kubur arwah atuk,ayah n pakcik
jalan2 umah sedara mara dekat2 tu
akhirnya tamat hari 1st raya..
n esoknya start laa rumah terbuka kami
memang tiap2 tahun buat sebenarnya
menu2 plak kami decide awal2 b4 raya
kumpul2 duit n bagi kat ayahteh suh cari barang
macam tu laaaaa ceritanya tiap kali raya
heeeeeeeeeeeee
=)

*p/s: da abih puasa 6??heeeeeeeeeee
pahala ibarat puasa setahun taw kawan2..
jom puasa..=D

Saturday, 6 July 2013

bad person~~~


salam
nie lirik lagu bad person
antara OST drama Faith
heheh
lagu yg wajib ak dengar skang tiap kali bukak lappy
hohohohohoo
BAD PERSON~~~~~

Even though I’ve been burned by love, blinded by love and my heart has stopped, I will shed these hardships
My emotions are like falling cherry blossom petals in the wind but I will place my tears behind and walk my path
The footsteps of this tough love cannot be stopped – even if your smile trickles, I like it because I know you

I face this sadness with my entire body, this thick pain – my joy
disappears like the waves and my heart has caught a cold
You are a bad person but even though I pretend not to know you and ignore you
You keep coming into my eye – you are such a bad person
You are a painful love – you held my cold heart
And you made me silently swallow my tears – you are a painful love
You engrave love into my love without permission and love bruises my heart
I extend my hand out like a fool but you just hide – you’re so bad
You are a bad person – I try to erase and forget you but
You make me insanely miss you – you are such a bad person
My heart is crying and this love is scratching me up and biting me
After my heart is bruised up, it dreams of blossoming again
Even when seasons pass, when the time comes, you return
Why are you tying me up so I can’t go anywhere?
In my frozen heart, there is no light so I can’t see this love even more so I close my eyes
The birds flap their wings in the middle of the night – did you know that I want to fly like those birds?
You are a sad love like starlight that is hidden behind tears
You linger around me from far away – you are a sad love

You engrave love into my love without permission and love bruises my heart
I extend my hand out like a fool but you just hide – you’re so bad
You are a bad person but even though I pretend not to know you and ignore you
You keep coming into my eye – you are such a bad person
I will endure this pain and go to you
Though the world may turn its back on me, I will unrelentlessly go
The reason is you – I’m not afraid of drifting in the sea
I’m not afraid even if something traps my soul
And you made me silently swallow my tears – you are a painful love, you are a bad person




                                            
                                   

luahan hati kecil

salam
bila bicara soal hati
betul ke hati aku dah kosong
dah takde penghuni ke hati kecil nie?

persoalan yang aku sendiri tak mampu nak jawab
kosong atau tak
memang ak tak sure
yang pasti,ak still tak mampu nk pandang sesiapa
seperti yg ak pernah buat sebelum nie
apatah lagi nak amik n letak sape2 kat dalam hati nie
maybe jugak belum jumpa yg betol2 sesuai

pengalaman pertama tu
tak sure ak berjaya padam ke tak
or masih bersisa
atau pown still mekar
tapi hajatnya hati nie takmau dah
sakit bila berharap pada yg tak sudi
lagi sakit bila tahu hati dia dimiliki oleh someone yg ak kenal
dan rapat
tapi situasi dia sendiri pown sama
complicated jugak
but as long as semua pown senyap
buat2 macam takde pape berlaku antara kami
itu yg nampak kami relax jek kot

tapi janji aku dengan dia
ak pegang sampai bila2
'walau apa pun jadi antara kita, kita akn kekal kawan dunia akhirat'
jauh di sudut hati aku
ak lebih sayangkan persahabatan kami
'mengalah jela'
itu bisikan dari hati kecil~~~~

ak bahagia andai kau bahagia
dan hati aku sakit bila tengok kau disakiti
kadang2 ak perasan situasi tu
tapi aku just mampu memerhati dari jauh jela

'consider kau takde perasaan tu lagi'
even ak da delete msg tu
tapi terpahat di ingatan
sorry sebab tipu
tapi tu jela caranye kot
as long as persahabatan kita masih selamat
insya Allah
maybe lepas abih belajar nanti
jarang berjumpa n berjauhan
baru aku berjaya lepaskan kau dari hati nie
kot......n doakan aku

bukan ape
ak just takot perasaan ak nie membebankan kau
so ak nekad untuk lepaskn
at least ak tak sakit berharap pada yg tak sudi
n kau tak terseksa memikirkan satu harapan dari seseorang yg tak penting di hati kau
tu jek yg aku fikir
n maybe dengan cara nie jugak
aku bley bukak hati aku untuk orang lain
yg sekarang masih tertutup

sekian sahaja luahan dari hati kecil
salam~~~~~
skang aku gunakan dia nie untuk melekakan hati ak sendiri
so pathetic rite????
biarlah org ckp pape pown
kutuk la banyak mana pown LMH nie
sanggup ak mengaku dia pakwe ak
it's a denial process maybe
huhuhuhuhuhuhu
tapi at least hati ak tak sakit
n tak menyakiti or menyemakkan pemikiran org lain kan
so this way is better~~~

Friday, 5 July 2013

faith~~~~


salam
ape khabar rakan taulan sekalian??
hopefully semuanya sihat2 belaka
amiiinnn~~~~

tajuk post ak kat atas tu sebenarnya merujuk pada satu drama korea
heheehe
bukanlah aku nak karang cerita or ayat2 sedih berkenaan diri aku pown
sebab bila sebut pasal 'faith' or bila direct translated bermaksud iman atau kepercayaan
or takdir kot...kalau based on jalan cerita tu laaa
first reason kenapa aku sangat admire drama tu adalah sebaaabbb.....
ada Lee Min Ho!!!!!!!
hero korea feveret aku
heehehhhheehhee
ak tak kesah sape heroin nye
cantik ke tak,muda k tua,banyak cucuk2 ke natural
yg penting ada LMH
n jalan ceritanya tu pown penting
bagi aku jalan cerita drama nie seronok
bermakna
n tak jemu kalau nak ulang berpuluh2 kali

mau kasi promo sikit,ak letak gambar nie
drama nie bertemakan kehidupan dan penguasaan diraja Korea zaman 600 tahun dahulu
n melibatkan proses merentas masa
antara zaman 600 tahun b4 dengan zaman sekarang (2012)
alkesahnye drama nie,LMH (General Choi Young) tu merupakan askar diraja
atau digelar Woodalchi pada era berkenaan
yang ditugaskan untuk melindungi Raja n Permaisuri
LMH merupakan Commanding General of those Woodalchi
dia agak terkenal time tu di Goryeo (Korea pada zaman sekarang)
die femes ngan kehandalannya menentang sebarang musuh
dengan sebilah pedang yg diturunkan oleh guru beliau
yg punyai sedikit keistimewaan lah sebenarnya
n LMH sendiri pown sebenarnya ada kuasa sendiri
kuasa dalaman dia, Lighting Power
tak pernah dia kalah dalam setiap pertempuran
bukan itu sahaja,die merupakan seorang tentera yg berlawan menggunakan akal!
heroinnya pula (Yoo Eun Soo) merupakan seorang doktor pakar bedah plastik
yang hidup di zaman sekarang (2012)
umurnye mencecah 30 tahun(kalau tak silap) tapi masih belum berkahwin
bukan tak pernah ada kekasih namun dia sendiri yg susah nak menyayangi seseorang sepenuh hati
sehingga terpaksa gunakan khidmat pak nujum
demi menelek nasibnya,nak tahu siapa n bila jodohnya datang
cerita n pertemuan bermula apabila Raja Goryeo tersebut yang telah menetap di Yuan (China) sejak berumur 10 tahun
ingin kembali ke tanah air nya (Goryeo) dan memulakan pemerintahan yang baru
dikahwininya seorang Puteri Yuan dan dijadikan permaisuri Goryeo
dalam perjalanan LMH n anak buahnya (Woodalchi) iring Raja n permaisuri pulang ke Goryeo
mereka telah diserang oleh sekumpulan penjahat
yang bertujuan membunuh raja tersebut
mungkin ingin melumpuhkan hasrat mereka untuk menakluki Goryeo kembali
dalam serangan tersebut,tanpa disangka permaisuri telah cedara
ditetak di leher menyebabkan pendarahan yang banyak
doktor diraja turut tergamam dan tidak tahu bagaimana mahu menyelamatkan permaisuri
atas nasihat seorang pegawai kerajaan,Raja menitahkan seseorang untuk masuk n merentasi sebuah pintu yang dinamakan Pintu Syurga
atas kepercayaan nenek moyang mereka,kononnya pada zaman dahulu kala,ada seorang tabib(Hwata)  yang sangat handal
mampu merawat segala penyakit
namun atas konflik tertentu beliau lari masuk ke Pintu Syurga
oleh itu,mereka masih percaya dengan merentasi pintu berkenaan,mereka mungkin akan berjumpa dengan waris2 Hwata
n dalam ramai2,LMH offer dirinya untuk masuk merentasi pintu tersebut

maka sampai jek dia kat Seoul Korea pada tahun 2012, terus dia cari seseorang yg boleh rawat permasuri
kemudian ditemui seorang doktor (heroin)  yang pada pendapatnya merupakan waris Hwata
itupun setelah dia test eun soo dengan mencederakan seorang pengawal 

kecederaannya sebijik dengan yang permaisurinya hadapi
kebetulan memang eun soo pakar dalam bidang pembedahan
setelah puas hati dengan hasil jahitan luka pengawal berkenaan
diheretnya eun soo untuk mengikuti dia ke zaman 600 tahun ke belakang!
melalui pintu yang sama,eun soo dibawa untuk merawat permaisuri
dalam keadaan terpaksa,eun soo rawat permaisuri sehingga berhenti segala pendarahan
bertambah yakin mereka dengan kebolehan eun soo apabila melihat segala kelengkapan bedah yang canggih
dan mereka percaya bahawa eun soo adalah waris Hwata n datang dari syurga
atas nasihat dari pembesar sama juga
Raja menitahkan supaya eun soo ditahan dari pulang ke tempat asalnya
dengan alasan untuk menaikkan nama Raja tersebut
demi meraih perhatian daripada rakyat jelata

namun hal ini telah menyebabkan LMH tersepit
antara titah Raja nya
dan janji yang dibuat dengan eun soo untuk menghantar pulang dengan serta merta selepas selesai segala urusan merawat permaisuri
keadaan ini telah menyebabkan LMH rela ditikam dan mati demi menebus janji yg dimungkirinya
kerana pintu syurga telah tertutup!


keyakinan Raja semakin bertambah apabila eun soo sekali lagi berjaya merawat LMH
walaupun kali ini lebih kronik
kerana mereka dapati LMH sendiri yang seolah2 sudah putus harapan untuk hidup
hal ini kerana die prefer untuk berhenti berkhidmat sebagai Woodalchi
berhenti bekerja untuk Raja dan menjalani kehidupan biasa
tanpa perlu membunuh mana-mana musuh
ditambah lagi dengan kekecewaan yang masih berbaki di hatinya
dengan sikap bekas Raja yang pernah memerintah Goryeo suatu masa dahulu
ketika itu gurunya masih hidup
oleh sebab kematian gurunya berkaitan dengan raja
luka itu semakin parah dan dia seolah2 mayat bernyawa setelah kematian kekasihnya (rakan seguru)
kekasihnya pula membunuh diri setelah rasa bersalah di atas kematian guru mereka
kerana guru tersebut mati ketika mempertahankan maruahnya yang ingin dinodai oleh raja tersebut
sejak itu,LMH telah mati
lebih tepat hatinya mati









namun kedatangan Raja baru ini telah mengubah persepsi LMH sedikit demi sedikit
keenganan raja untuk melepaskan seorang general woodalchi yang sangat setia
memaksa LMH untuk sentiasa berada di samping raja
bersama beberapa tugasan yang diserahkan raja kepada LMH
dia perlu selesaikan tugasan tersebut sebelum berhenti berkhidmat
setelah itu,banyak konflik telah timbul
watak jahat nye iaitu salah seorang menteri yang sangat berpengaruh
turut sama ingin memiliki eun soo yang telah diberi gelaran sebagai 'High Doctor'
konflik dalaman dan luaran telah berlaku
terutama bagi menjatuhkan Raja tersebut
namun dengan bantuan LMH,akhirnya mereka berjaya menakluk Goryeo kembali
kisah cinta LMH n eun soo bagi aku punyai kelainan dari drama2 lain
hati LMH seolah2 kembali hidup
dengan kehadiran eun soo
walaupun wataknya agak dingin
sesuai dengan jiwanya sebagai seorang general askar
namun masih sentiasa ambil berat dan prihatin mengenai wanita yg dicintai dalam diam
dan sejak itu,dengan segala upaya dia sentiasa melindungi eun soo
malah kadang2 berbelah bahagi antara cintanya dan kesetiaannya terhadap raja

pokoknya kalau lagi mau syok
kena tengok sendiri drama nie
baru ada feeling
hehehehehe
24 episod,bagi aku cerita ni simple
tapi perlu difahami dengan jelas
kerana ada beberapa info n situasi yang memeningkan
so kalau orang tanya kenapa aku suka sngat cerita nie
tak dapat dinafikan sebab utamanya adalah LMH
tapi sejak dari awal memang aku minat dengan cerita2 cina or korea yg berunsurkan kehidupan istana
n kehidupan berlatarbelakang zaman2 dahulu
macam dalam cerita rooftop prince
awal2 cerita nya pown berkisar tentang raja zaman dulu
aku minat sebab pakaiannya,budayanya, adab n adatnya
walaupun drama nie banyak jugak yg tak logik
tapi setakat nie ak boleh terima lagi kot
hohohohohohoho
so itu sahajalah sedikit sebanyak mengenai drama feveret terbaru aku nie
heheeheheh
nie satu2 nye drama yg aku sibuk sngat promote kat kawan2 semua
wawawawawa
entahla kenapa...hehehehe
sekian sahaja...
=D


nie time eun soo bertindak untuk menyembunyikan diri di bilik LMH
tempat paling selamat katanya di Goryeo
bilik General kan....hehehehehe

sedih bila LMH terpaksa keluar demi khidmatnya pada Raja
keluar means membunuh laa
sebab time nie musuh gile2 nak bunuh raja
tambah pulak eun soo hampir kepada masa kritikal
sebab terkena racun
uhuhuhuhuhuhu


n lastly!!!!!!!
heeee
saje jek letak gambar nie
takde motif
encem tak General Choi Young
suka sangat watak dia
nak cari someone ala2 dia laaa
wawawawawa
 *kalau lah wujud
=D



Thursday, 20 June 2013

kenangan2.....

salam
tak kiraaaaaaa
nak sambung menaip jugak
heeeeeeeee
padahal kerja berlambak tak siap
haish3
#ketukkepalasendiri
alang2 bersendirian nie kan
kalau ada diorang hilang fokus aku nak menaip
yelah,nak bercerita n menaip nie kena amik feel skit
segan sebenarnya kalau menaip depan orang
hohohohohoh
#sesuaikerjabelakangtabir
=P

dulu,after abih UPSR,duk fikir takmau masuk sekolah menengah
sayang kan kawan2 n sekolah rendah lagi
hehe #takmatang
tapi ayah cakap,kehidupan memang macam tu
kena sentiasa move on
kalau asyik di takuk lama,macam mana nak maju
n kalau semua fikir macam tu
taknak besar2,tak berkembang lah manusia nie
hehehehe
pergghhhh aku ingat lagi ayat ayah aku dulu!!!!
dah 10 tahun kot!heeeeeeeee

so masuklah aku ke sekolah menengah
sekolah menengah agama al-ihsan
aku dah kenal lama sekolah nie
sebab maksu aku yg tua 12 taun jek dari aku
pown sekolah ihsan
dari form 1 sampai lah form 5
n seingat aku lah,pernah lah jugak beberapa kali
aku ikot atuk aku anta n ambik maksu aku dari sekolah
kelas tambahan kot ....dlm kepala aku time tu...cantiknya sekolah nie!
n aku tertarik ngan uniform yg maksu ak pakai
tudung labuh putih,baju berkancing pown warna putih
n kain hijau
siap aim nanti nak masuk sekolah sama ngan maksu
wawawawawawawawa
#semangat!

so after UPSR
dengan semangat nya aku ambik borang nak masuk skolah ihsan nie
siap ada interview kot
arwah atuk ak semangat terlebih cucu sulung masuk skolah menengah
memang takde bantahan langsung pown bila mak ayah suruh ak masuk sekolah tu
sebab kan ada certain budak2 terpaksa masuk
sekolah agama
takot tak sesuai ngan jiwa
tu lah yang aku selalu dengar dari junior2
n even kawan sekolah rendah aku dlu pown cakap macam tu
bila aku ajak masuk sekali
hmmmmm ikotlah pilihan masing2
=D

aku memang sentiasa kagum ngan maksu aku kot
dari dia sekolah menengah
sampai lah ke U
tapi dia UIA
n aku plak tak minat masuk UIA
wawawawawa
bukan2...sebab aku da masuk matrik kot
peluang masuk UIA mmg takde
sbb UIA tak amik dak matrik
fine3!
#tetibaemo

sebab tu lah ak dengan rela nya masuk sekolah tu
adik2 aku lagi lah,duk ikot ak semua tu plak
senang...satu sekolah,bley aku pantau semua
hahahaha
n ternyata aku percaya la kalo nak lepas diowang blaja jauh2
insya Allah tak mudah terjebak ngan mende2 tak elok tu
lindungi kami semua Ya Allah....
kalau adik lelaki pulak,hafiz dah masuk sekolah tahfiz...
skang dah masuk tahun kedua dia belajar kat situ
insya Allah jugak la tu...
jadi pembimbing kami2 la nanti
hehehe
hakim jela yg samar2 ag jalannya
tapi tak lama da kot
taun depan da UPSR
pastu katanya nak ikot jejak langkah abang dia
alhamdulillah..lega arwah ayah di 'sana'....=)

haaa kembali pada cerita aku masuk ihsan nie
hmmmmm time form 1,mula2 tu ak macam terkejut jugak laa
sebab banyak rupanya peraturan
antaranya....
baju n kain kena buat guna kain cotton,kain lembut2 diharamkan
tudung labuh tu bukan sebarangan labuh
ada ukurannya
salah ukuran kena beli or buat baru
kalo tak kena denda
perempuan xley pakai jam besar2
kena pakai alas baju
n kain dalam sekali
siap kena check kot time perhimpunan
tiga tahun jugak asyik kena 'raba' ngan pengawas
sebab start form 4 aku plak jadi tukang 'raba'...wawawawawawa
keronsang tudung pown takley pakai
anak tudung kena warna putih sahaja
ape lagi ea....hmmmmmmm tu baru bab pakaian
dengar macam leceh kan
mula2 aku fikir macam tu jugak
even aku tak merungut kuat2 macam certain kawan2 ak
tapi as long as aku go through life kat sekolah tu
naik form 2 n form 3
aku dah faham sebab2 setiap peraturan tu
yelah,cikgu2 buat pown bukan saje2 nak seksa student
mestilah bersebab....hohohohohoho
n semuanya disebabkan aurat.....
demi memelihara maruah seorang wanita
ihsan buat segala peraturan yang dianggap remeh oleh studentnya
huuuuuuuuuuu
bila ak perhati budak sekolah menengah harian lain
pakai baju putih kain licin
tanpa baju alas
memang seksi weh!!!!
satu lagi,sekolah aku sebelah pantai
so paham2 jela cane keadaannya bila time2 angin datang kan
banyak kali jugak tudung hampir2 tercabut
waaaaaaaarrghhhhhhh
nightmare tuuu....hohohohohoho

mula2 masuk kelas kitowang dak perempuan berebut lah nak duduk depan
macam ala2 sekolah rendah dulu
sape cepat dia dapat tempat duduk
n ak paling tak suka duduk belakang dak laki
sebab diowang tinggi
*tapi time sekolah rendah kita semua sama tinggi jek kan????ngeh3
tiba2 masuk pengawas senior yg bertugas kat kelas ktowg
disuruh kami dak perempuan ke belakang
n dak laki kena duduk depan
what the......??????
pasal nie pown aku macam tak setuju awal2
mula2 time form 1 form 2 okay laa kot
naik form 3,form4 nanti tak ke diowang tinggi berganda2 dari ktowang
cane nak nampak papan putih tu???huuuuuuuuu

itu yang ak  fikir awal2 laaa
macam tadi jugak
peraturan nie pown ada sebabnya
ce teka???hehehehehehe
sebab ape lelaki kena duduk depan,perempuan duduk belakang..
n peraturan nie wajib semua kelas patuhi!!
hohohohohohoh

sebabnya........untuk tujuan keselamatan n memelihara kehormatan juga
bila duduk budak perempuan besenya akan angkat baju nye
yelah,takot berkedut
or kotor
cuba bayang kalau laki duduk belakang
tiap kali dak perempuan bangun
'tayangan perdana' free2 jek dapat
dua2 dapat dosa
haaaaaa tu lah hikmahnya peraturan tu
satu lagi....umur2 macam nie kebanyakan budak perempuan mula baligh
adatla awal2 tak reti nak handle or jaga
kes2 bocor berleluasa kot
tak ke malu kalau bangun2 dak laki nampak dulu ada tompok merah kat kain or baju
huuuuuuuuuuuu
at least kalau perempuan kat belakang,main bisik2 jela pastu menyelinap keluar dari kelas
ikot pintu belakang ke tandas
kan selamat dari dapat malu......hehehe
pastu kalau dak perempuan nak tidor baring kepala atas meja pown takde lah segan
xde pemerhati dari belakang
sebaliknya kita yg memerhati dak laki tidur terlentang sampai kuar air liur basi kat depan tu haa
hahahahaahahaha

satu lagi alasan yg paling kukuh n ak suka....
lelaki kan pemimpin...perempuan rakyat or pengikut or yg dipimpin
adat nya pemimpin or ketua haruslah berada di depan
mana ada pemimpin menyorok di belakang rakyatnya
die yg harus tampil dulu walau apa2 hal
rasa tanggungjawab itu lah yg cuba diterap dalam diri setiap pelajar lelaki ihsan
even dalam family pown lelaki ketua kan
perempuan/isteri adalah pembantu or orang yg berada di belakang ketua tersebut
tu lah kot konsep nye...nak senang cerita laa..heeeee

naik form 2 ak kenal kawan baik lelaki yg paling rapat sampai sekarang
pian...wan mohd suffian...
time tu tak rapat pown
setakat classmate
tak bertegur pown!
dah masuk form 4 baru la start tegur2 n rapat
tambah rapat bila dia duduk depan aku dalam kelas
n kami gi kelas tuisyen yg sama
dia kapel plak ngan kawan baik ak jugak
bertambah la rapat
hehehee
tapi even dia dah clash sekarang
kami tetap rapat
=D

form 3 aku kenal kawan baik perempuan yg paling rapat la time sekolah menengah
wan....or wan fathi hatim diyana
heeeeee
start rapat time form 3 after ak naik kelas dari kelas kdua time form 2
ke kelas pertama time form 3
tahun tu la aku bertukar jadi pendiam
sebab seram duduk dalam kalangan budak2 bijak pandai
hohohohoho
dah la siap ada satu geng nie memang femes laa satu sekolah
cantik2 pandai smua
n aku tak masuk pown group tu
wawawawawawawa
bukan takmo
tapi tak pandai n segan
so ak just duk diam2 kat belakang kelas
hmmmmm tu yang aku kenal wan
hehehe

form 4,ak terpilih masuk kelas sains
4 al-farabi 2
ada dua kelas al-farabi a.k.a af
af1 n af2
tapi time tu tiada beza pown antara dua kelas tu
kami 8 orang yang dapat 9a PMR
dipecah kpada dua
sama rata...begitu jugak bagi mereka yg dapat 8a n 7a
mula2 ak af1....lepas beberapa minggu,ada pertambahan n pengurangan student
so bilangan dua kelas jadi tak seimbang
cikgu pown mula lah pilih2 nama nak serap masuk ke kelas sebelah
n ak terpilih!
hohohohoho
lega jugak
sebab wan kat kelas af2
hehhe
start time tu la ak duduk sebelah wan
sampai abih sekolah form 5
dia la kawan perempuan paling rapat ngan aku
kemana2 jek berdua
even kami berkumpulan sebenarnya,6 orang semua
kumpulan tu tertubuh start time form 4
n seperti yg dijangka
aku dah start bising semula
wawawawawawawawa

ahli kelas yang tak berubah dari form 4 sampai form 5
buat kami makin selesa n rapat
seronok
tambah pula bilangan kami yang sedikit
21 orang jek kot
9 lelaki 12 perempuan
adat kelas sains di sekolah ihsan
heheeheeehe
n dua2 tahun wan di sebelah aku
pian plak dua2 tahun duduk depan aku
selalu sangat lah study sama2
ingat lagi
ustazah nak buat kuis subjek Pendidikan Syariah Islamiah
sejam b4 kuis baru tahu!
puas la duk pulun
duk menelaah ngan en pian n wan laa time tu
tenang giler kelas sbb semua dah kecut
haha
n satu lagi kenangan
balik dari kem kepimpinan
time form 5
kelas kami daripada 21 org, hanya 6 org bukan pengawas
so boleh kata keseluruhan pergi kem tu
cikgu selalu cakap,masuk kelas nie nampak macam lautan
sebab biru sangat
hahahahaha
ahad petang kami balik dari kem yg giler penat tu
malamnya tu ada pulak kelas tambahan add-math
cikgu tu terpaksa buat sebab takde masa dah
esoknya ketua pengawas wajibkan semua datang kelas
pagi2 okay lagi kot
after rehat nak jejak ke pukul 2 tu kronik yg amat
semua pakat lentok
even aku yg tak pernah2 tidur dalam kelas pown dah lena time cikgu ada kat depan
n tak sedar pown cikgu tu keluar!errrrkkkk
pastu tambah parah lagi lepas cikgu tu keluar
semua pakat lentok
kelas sunyi yang amat2!!!!
lagi tambah lena aku
wawawawawa
haru bila bangun rupanya2 ada cikgu kimia duduk kat meja guru kat depan kelas
terpisat2lah kami semua bila dengar cikgu tu cakap dah lama cikgu masuk
tapi cikgu tahu semua penat ngan kem tu
nampak sangat letih n tak cukup tidor tu
so cikgu biarkan jela
bagi peluang kami rehat
petang nanti ada kelas tambahan lagi
waaaaaaa baiknya cikgu
terharu
n cikgu yang sama la baru2 nie pergi untuk selama2nya
Al-Fatihah dihadiahkan untuk cikgu Aisyah...

satu lagi kenangan kami yg melekat di hati aku
kami buat jamuan kelas
bukan akhir tahun taw
tapi pertengahan tahun
wawawawawa
tak menyempat nak tunggu akhir tahun ke hape
sape punya idea entah
tak keluar duit pown tak silap ak
masing2 bawak makanan dari rumah
mana yg duduk asrama pown bawak bekalan dari dewan makan
salah sorang classmate aku bawak bihun goreng
mak die saje2 hadiahkan
bergembiralah kami seharian tuuuu
kebetulan memang tak belajar hari tu
tak ingat kenapa....hohohohohohoho
yang jadi best bila semua sporting....siyes sampai skang aku ingat detik2 tu
maybe dah compatible kot dah dua tahun bersama
yelah dulu lain dari life kat u
even 4 taun tetap tak sama rapatnya tu
hmmmmm......

betol lah orang cakap
dulu kita selalu nak zaman sekolah cepat2 tmat
tapi bila dah lepasi zaman tu
kita akan rindu nak balik ke zaman tu
time tu lah kita belajar macam2
erti persahabatan
kerjasama
sayang menyayang antara kawan2
dalam masa sama sentiasa compete
dalam pelajaran laaa
hehehe
ngan macam2 kempen yg kami anjurkan bersama
termasuklah kempen anti-kapel
pian ketua kempen tu!wawawawawawawa
ramai tak puas hati sebab orang tahu dia kapel sbnanye
kontroversi jugak time tu....huhuhuhuhu
makwe dia a.k.a  geng ak tu plak adalah timbalan ketua pengawas!
hahahhahahaa
haru bila tengok ketua pengawas n timbalannya gaduh
punca?sebab kapel tu laaaaa
sebab cikgu tugaskan pengawas2 nie la yg banteras kegiatan kapel
hohohohohohohoho
lawak laaaaa bila ingat balik......
=D

dan sekarang....siyes aku rindu!!!!!!!!!
sorang lagi ak tak sebut
pasal hasbi
waaaaa terang tang tang aku sebut nama dia ea
hahahaha
bagi aku dia just crush kot
ak minat dia sebab kagum ngan keperibadian dia tu
maklumlah dengan memegang jawatan presiden badar
penasihat badan kepimpinan (pengawas)
apa entah lagi jawatan dia kat asrama tu
aku just kagum je kot
ak impress la kat dia
tapi tu jelaa
suka bersebab...mudah hilang kan bila hilang sebab?
hehehehehehe
so hal cinta2 nie ak tak belajar kat skola
siap pernah tanya wan, 'kapel tu ape weh?'
innocent giler weh time tu
errrkkkkkkk

tu la kot kenangan2 dulu2
banyak lagi
tapi macam yg aku cakap la
tak cukup tiga malam nak karang semua kenangan tu...
heeeeeeeee

sekian

salam=D

pengalaman exam

salam
setakat nie dah macam2 exam aku pernah hadapi
baik bertulis mahupun lisan
praktikal pown pernah
dulu2 time sekolah rendah,kat sekolah fardhu ain
ada exam praktikal solat n ambik wudhuk
exam lisan pown ada...hafal doa Qunut n bacaan2 dalam solat
time tu ketaaaaaqqq nya wehh!!!
nasib baik la dapat ustazah yg sporting....ngeh3
even guru besar pown sporting kooootttt
mau tak,ustaz tu tok sepupu aku kot
tokngah aziz,tu gelaran kat rumah laaa
n beliau suka aim aku kalau time2 dia masuk kelas ak
tanya soklan tajwid,rukun2 solat..
disuruh baca surah Al-Fatihah sampai kena cubit...hohoho
sebab tak betul tang ayat 'Sirathallazinaan'am.......'
sebutan huruf ain tak dengar...
dicubit pipi aku plak tu
dah batal abih air wudhuk ak
terpaksalah pi turun ke aras bawah sekali dari aras 3
amik semula wudhuk sbb kena sambung tadarrus Al-Quran
heeeeeeeeeeee
seronok la plak kalau diingat semula time sekolah rendah dulu
main2 n seronok2 jek gi sekolah
tak fikir jauh pown kan....hohohohohohoho

kat u pown ada exam praktikal
Amalan Farmasi 1,praktikal compounding ubat
hohohohohohoho
dah berbelas tahun duk belajar n exam nie
banyak gak pengalaman
macam2
antaranya...yg terdekat n paling unik bagi ak
exam ditangguh sebab bekalan eletrik dewan terputus
errrkkkkk disebabkan dewan tu tertutup n ada yang komplen tak nampak
so terpaksa ditangguh jugak
dah laa time tu paper yg agak killer
hohohohoho
tapi ak lega even ramai kawan2 yg tak puas hati
sebab aku fikir Allah nak suh study lagi laa tu
bagi peluang lebih sikit
heeee
tapi time jawab lepas tu macam kantoi jugak jek=.='

menangis time jawab exam pown pernah
tu jadi time sekolah menengah
form 2 kot,exam pertengahan tahun subjek Tafsir
dulu jadual exam ditampal kat depan kelas
n aku entah ape pasal kelam kabut tak salin plak jadual
so main tengok sekali lalu macam tu jek
hari yang sama ada dua subjek
tafsir n hadis kot
ak nampak hadis exam dulu,tafsir tengah hari sikit
so ak pi pulun baca hadis
tafsir sikit2 jek sbb assume nak sambung after abih exam hadis la
rupanya esok pagi dah nak start exam lagi 10 minit kot
baru aku taw exam tafsir dulu!!!!
punya la haru time tu
ketar2 kot time menulis
n terus blank
tu yang menangis tuuuu
huhuhuhuhuhu
tapi alhamdulillah markah teruk time tu dicover oleh mrkah time exam akhir taun
hohohohohohoho
n alhamdulillah jugak tak effect result keseluruhan ak
taun depannya naik kelas lagi
=D

hmmmmm ape lagi ea pengalaman???
cikgu bagi jawapan....pernah??heheh
nie jadi time sekolah rendah
ustazah sekolah fardhu ain
exam akhir taun bahasa arab
sebab semua blur tak taw nak jawab ape
n ustazah tu takmau student kelas dia dapat markah rendah
nanti kalah ngan kelas sebelah
ditulisnye semua jawapan kat papan hitam
wawawawawawawawaa
lawak jek kalo duk ingat2 semula

sakit time exam...hmmm belum pernah lagi setakat nie
alhamdulillah
paling aku takmau demam/pening2 time exam
n satu ag...senggugut!
sebab aku akan totally blank
hohohohoho
seksa kot nak perah otak time2 kritikal tu
even kalo time lecture just kena terima masuk dlm otak pown seksa
apatah lagi nak perah keluar dari otak
heh3
so kesihatan amat penting okay time2 exam
heeeeeeeeeeeeeee
n alhamdulillah jugak aku jenis tak mudah sakit
contoh kalau setakat tak tidor semalaman
esok nye after recover tidur sikit dah okay laa
takde laaa sampai demam2 or selesema ke
sebab ade certain orang macam tu
so again,alhamdulillah~~~

tidur time exam??mcam tak pernah..ke pernah???
hmmmm seingat aku pernah aku baring jek kot
time exam kat matrik
saje lenguh ak baringkan kepala atas meja
sekali pengawas exam tu ingat aku tidur
diketuk meja ak
nasib baik tak terlompat aku dek terkejut
haishhhhhh

n semakin meningkat dewasa
semakin kurang aku menangis kerana exam
wawawawawawawa
makin takde perasaan ke hape??
malu kot nak nangis sebab mende2 macam nie
n selalunya positif side otak aku nie akan ambik tindakan dlu
b4 yg negatif menguasai
hohohohohoho

seronok la plak duk mengimbau kenangan2 dulu kan......heeeee
n kalau nak karang nie tak habis tiga hari tiga malam mengarang
aish3
dah twitter takde
blog plak jadi tempat kau bergiat aktif ea
hahahahaha

oh btw,kawan2 dah mula tanya pasal twitter
'nape ko deactivate?'
errrrrr 'saje'......heeeeeee
'mesti ada pape nie....kena tanya jepa la nape..'
me: =.='  #xdekaitan

sekian saja setakat nie.....salam=D