FolLoW bY eMaiL

Tuesday, 25 December 2012

prince vs ______??

salam
time2 berstudy week nie
nota memang lah sentiasa ada depan mata
dipegang tapi kejap2 lepas
sebab???
sibuk duk bersembang ngan kawan kat whatsapp
die bosan kot tinggal sorang2
so ak layan jelaaa
tapi lama2 baru ak balaz laa
nota jangan ditiinggalkan woooo
heeeeeeee

borak2 pown nak bagi hilang mengantuk
so isu2 mengarut jela yg dibicarakan
dari hal topik study p2 melarat sampai ke kawin2 bagai
nak cari putera katak
haha
kesnya sebab ak pi anta gambar katak
tiba2 dia tanya aku
kalau diberi pilihan nak jadi watak mana?
dalam banyak2 cerita dongeng dulu
die suh aku jadi cinderella
bagi ak,cinderella hipokrit
siang lain malam lain
ala2 dua alam dah ak tengok
p2 kena ada scene tertinggal kasut bagai
kalau ak sanggup patah balik nak amik kasut 2
dari kena berjalan kaki ayam
hua3

then terfikir pulak snow white
ishhhhhhh
lagi la takmo
kena ada mak tiri bagai
siap kena bagi makan epal beracun pulak 2
last2 ada putera idaman datang kiss baru la terjaga
sumpahan hilang sebab ajaibnya cinta sejati 2
huhuhuhuhuhuhu
takmo2

kalau sleeping beauty?
watak aku kena tidur jela sepanjang cerita
hahaha
sehinggalah datangnya seorang putera idaman(again)
datang selamatkan si puteri
tak menarik!
hhuuhuhuhuhuhuhu

lastly ak terfikir pulak watak repunzel
ak tertarik yg nie
entah kenapa
bukan kerana rambutnya yg panjang dan ajaib 2
*tapi kalau ada rambut macam 2 pown menarik
heeeeeeeeeeeeeeee
yg aku suka
hero dia bukanlah dari kalangan putera diraja yg menjadi idaman ramai wanita
huhuhu
tapi just seorang pencuri
yang menjadi buruan tentera2 istana
*ini based on cerita repunzel kartun yg ak tengok laa
taktaw laa nie cerita ori ke tak
huhuhuhuhu

tapi hero dia tak perfect pown
bukanlah si dia yg datang menaiki kuda putih
siap berpedang ngan uniform tentera diraja
simple jek wataknya
berkenalan pown secara tak sengaja
dalam kejam2 lelaki 2 (pencuri kan)
but still care pasal rapunzel 2...
tak taw lah macam mana nak describe
just watch it
then u'll know

but itu semua cerita kisah cinta mereka
perlu ke sama ngan kita?
itu kisah yg direka oleh penulis skrip n pengarah
tapi kisah kita ditulis oleh Allah
subhanallah~~~~~

just conclusionnya
tak semestinya kena perfect
baru bahagia
no no no  no
asal mengikut syariat Allah
tenang hati
insya Allah bahagia selama2nya
=)


No comments:

Post a Comment