FolLoW bY eMaiL

Tuesday, 11 December 2012

nasyid's time~~~~~

salam
selamat pagi.....*sebab jarum pendek jam meja ak dah pown cecah no 4
huk3.....tak tidor kot..again..=.=
INI SEMUA SALAH NESCAFE!!
hahaahha
hang da taw otak hang 2 mudah terexcited ngan kesan caffeine
awat pi amik alyaa oooii
hahahaa
n stimulate my urinary bladder too
asyik nk pi toilet jek
dah la dua tiga menjak blok ak nie seram semacam
dua tiga cerita pencerobohan,kecurian n rompak bagai
semua kat blok J nie
mentang2 lah blok yg agak jauh dari pak guard
huuuuuuu
memang kisah2 tu menghantui ak
juga kawan aku
tak berani nak keluar bilik dah after pukul 1 pagi
huuuuuuuuuuuu

itu semua tidak penting!
sebab entry ak kali nie langsung takde kaitan ngan kes kecurian etc
tapi nak berkongsi cerita soal kemenangan kami tadi
pertandingan nasyid,kami juara!
heeeeeeeeeeeee
syukur alhamdulillah dipanjatkan kepada Illahi utamanya
then buat teman2 yg amat menyokong kami...
teettttttttt...poyo cm bagi ucapan as wakil of the winner kah????
heeeeeeee
syok sendiri nampak..=.=

i'm only one of the group's member
yg tolong menyumbang suara sikit2 je
tolong berhubung ngan adik2 penganjur majlis
menyumbang bilik sebgai ruang untuk ahli dari luar tumpang pada hari pertandingan
juga sebagai tempat berlatih just b4 masa bertanding
n lastly sebagai wakil kumpulan naik k pentas amik hamper
heeeeeeeeeeeee
the last one yg paling bermakna kot
hua3
siyesss aku happy
biarlaaa ape orang nak kata
'pertandingan kecik jek pown..'
'budak2 punya,low level punya pertandingan jek pown'
ada aku kesah...hahahaha
yg penting ini lah julung2 kalinya aku sertai pertandingan nasyid
or yg melibatkan menyanyi
depan orang ramai pulak 2
nasib sama2 perempuan jek
fuhhhh~~~~
then menang pulak 2
of kos la bukan sebab ak
tapi ahli group ak yg lain memang mantop2
so ak tumpang bangga ngan mereka laaaaa
heeeeeeeeeeeee

nak cerita rentetan peristiwa terjoinnya kami dlm contest ini
macam nie.....
awal2 sem dulu kawan kami nie selaku SU PMFFAR
yg cadangkan idea nak wat pertandingan nasyid
semangat kami nk bantu dia sampai masing2 dah siap sedia nak amik satu jawatan
tup2 dia cakap tak jadi
sebabnya nak bagi program 2 kat frst year kami
biar mereka pegang
sekaligus bagi peluang kat mereka buat kursus kokorikulum berkredit 2
pastu kawan kami si SU 2 pown cadangkan kami masuk pertandingan
tertubuhlah satu kumpulan
disebabkan ada limit 7 orang per group
aku tak masuk
tambah pulak time 2 ngah buzy ngan OPKIM plus NPSC
ape boleh buat....tpi ak sendiri memang tak yakin nak masuk
takot merosakkan prestasi group sendiri
huuuuuuuuu

tapi tiba2 kami dapat tahu hari jumaat hari pertandingan tersebut
kelas kami ada kuiz untuk subjek FN
kebetulan pulak ada tutor CVT
petang pulak ada IPL
hari jumaat yg sangat2 buzy
dan disebabkan hal tersebut mereka buat keputusan tarik diri
jujur ak katakan agak resah ngan keputusan diowg 2
sebab bagi ak kami dah berjanji ngan adik2
kami akan hantar satu team
tambah2 pulak time 2 kami dengar tak banyak penyertaan
macam kesian la kat junior2 2
dah laa program sulung mereka kat sini
kami sebgai senior haruslah sentiasa sokong
*selagi mereka tak buat hal laaaaaa kan
hehehehehhehhehee
n alhamdulillah setakat nie aku bangga ad junior macam 1st yr tahun nie
sporting!!!!
=)

nak pujuk lebih2 pown ak tak berani
nak amik risiko ngan kuiz2 n soal pembelajaran orang lain
kalau diri sendiri aku pandailah kot nak handle
nanti kalo pape ak pulak yg dpersalahkan
so ak diam jek
tapi tiba2.............
pagi2 khamis(6hb 12), tehah cakap nak hantar gak satu team
'kita kena sokong adik2 kita'
'tak kira walau apa pown jadi;kita hantar'
pergghhhhh terkejut gak ak dengar ayat muktamat die
hahahhahaha
dirisik2 semua yg mula2 dulu semangat nak sertai
tapi kali nie ngan aku2 ditarik
memandangkan nak sokong punya pasal
ak rela jela join
kang orang kata ape plak
ak pndai pujuk orang lain join
sedangkan ak???
so secara rasminya ak pown jadilah sebahagian dari group tersebut
n pertandingan nasyid tu pada hari jumaat (7hb 12)!..........................

hari khamis tubuh group
tengah hari khamis 2 juga cari lagu,lirik n video klip
nasib kami agak baik
tehah merupakan seorang peserta nasyid wakil sekolah dulu
sooo....lebih memudahkan kerja kami lah sebenarnya
dia yg banyak beri tunjuk ajar kat kami nie
kebetulan pulak khamis 2 ada workshop AF2
pukul 5 baru abih
disebabkan masa dah suntuk sangat
kami bertekad nak teruskan latihan jugak petang 2
even dah lewat petang
last2 hampir 2 jam berlatih
siap ngan synchronize kan suara
ada harmoni ag
gaya pown tak ketinggalan
heeeeeee
pukul 7 malam baru sampai ke kolej
then malam 2 baru nak prepare untuk kuiz esok
*nasib jugak aku dah start awal sikit beberapa hari b4
 sebab malam 2 penat punya pasal
ak tertidor jugak
even shila n ecah ada sekali dalam bilik
nak study sama2 biar tak ngantuk
hampehhh jek kan
hahaaaahah
tido sampai ke pagi pulak 2!!=.='

then berlalulah hari jumaat yg menyeksakan tu
lintang pukang ntah pape jadi ngan kuiz,tutor n IPL
lantak laaaaaaaa.....
dah tak mampu nak fokus semua
huuuuuuuuuu
balik dari IPL
kami teruskan latihan kami di bilik ak
dua tiga round kot wat full rehearsal
pastu dah redha
tawakkal jelaaaaaaa

n it's time for performance
lastly..........berlalu jua
hampir sempurna seperti dirancang
kira ok la kot
heeeeeeeeeeeee
tak harap nak menang pown
saja2 masuk
niat asal nya macam 2 laaa
tapi tipu lah kalau sikit pown tak berharap kan
adat orang bertanding
8 group pulak 2
gerun dengar...........
hohohohohohohohohoho

akhirnya kemenangan milik kami
alhamdulillah
sukaaaaaa!!
sebab dengan satu lagi program nie
ukhwah kami lebih erat
insya Allah
tak terbatas di sini sahaja
yelaaaa dalam kelas tak sempat nak beramah sangat
lebih2 plak nak dekat final nie
huuuuuuuuuuuuuu
tak lama lagi NPSC n OPKIM plak
tak sabar nak abih!
hehehehheheheheheheh
hope semuanya berjalan lancar.....
amiiinnnnn......

haaa kat bawah nie antara gambar2 kami tadi...
bersama hamper tersayang....hehehee=P

tinggal kami bertiga
min n tehah tak dapat hadir
n zimah dah balik
sebab 2 ak yg amik
dak dua org nie plak pakai t-shirt
malu nak naik pentas
=.='



bersama tukang pemberi kata2 semangat
juga selaku pengomen rasmi
cuma cik manager pulak takde
nak wat cne
'ter'jadi vip plak malam nie
heeeeeeee


n lastly........nie diaaa wakil2 rx3
laki n pempuan pown juara!
sangat tak sangka
even group diowg tak semua 3rd yr n sama kos
tapi mereka kira wakil la batch kami la jugak
kesimpulannya.......
batch rx3 2012-2013 aktif,sporting n berbakat.....
=)
terbaaaaiikkk kawan2=)

No comments:

Post a Comment