FolLoW bY eMaiL

Sunday, 9 December 2012

prejudis seorang wanita

salam
kadang2 duk sembang2 ngan kawan2
pelbagai isu boleh jadi tajuk perbualan
tak kurang kisah cinta2
bagi yg dah berpunya kdg2 dicerita jugak hal cinta nya
yg takde sape2 nie just dengar n bagi pendapat jela
but of kos pendapat berbeza
mengikut pengalaman
dan gaya hidup seseorang

soal prejudis timbul apabila berbicara soal lelaki
'lelaki mmg tak paham perempuan!'
'lelaki suka amik kesempatan'
diowng tak tahu nak menghargai'
'time tak dapat punyala mengayat,time dah dapat macam2 laa die buat...LELAKI!sume sama!'
'suka tipu,perempuan jugak merana'
'tak cukup sorang'
dan macam2 lagi tohmahan dilemparkan

mungkin sebab aku belom alami semua ini
namun as a human
tak terfikir ke kita
mereka sang lelaki juga seorang manusia biasa
same as us
kalau kita boleh buat silap
kenapa mereka tak boleh
perlu ke mereka menjadi sempurna
semata2 nak bahagiakan kita
sedangkan kita tak pernah evaluate kesempurnaan kita
untuk memberi kebahagiaan kepada mereka
balik2 dimarahi
dihadiahkan ngan bebelan2
tak pown merajuk
uishhh3
last2 diowg pown malas nak layan
time 2 mula lah tuduh laki tak guna la ape laaaa

*gaya aku backup ibarat ak sorang laki kan?
heeeeeeeeee

bukan apa
cuma ak kesian
kita semua manusia biasa
saling sakit menyakiti
lumrah hidup
memang susah nak buang kemungkinan tu
just kematangan dan kewarasan kita
yg membezakan cara kita menghadapi hal itu
insya Allah
jika iman yg dijadikan panduan
semuanya indah2 sahaja......

Allah ciptakan kita berpasangan
lelaki dan perempuan
just accept it
together with all the weakness and behaviors.....
hidup kita saling melengkapi
sebab tu kita tak sempurna
jika sempurna
untuk apa kita hidup bersama
hidup sendiri sudah terlalu indah bukan?
huhuhuhuhu
ada hikmah yg kita tak dapat selami di sebalik segala ketentuan Illahi
oleh itu
bersangka baiklah
sesama manusia n Allah utamanya
moga dikurniakan segala kebahagiaan dunia dan akhirat...=)

tiba2 naik gmbar nie...
heeeee
nak sangat2 mende nie
huuuuuuu


No comments:

Post a Comment