FolLoW bY eMaiL

Thursday, 20 December 2012

pelik sangat kah?

salam
dua tiga post ak duk buat tanda soal jek
entah kenapa
banyak pulak persoalan timbul dua tiga hari nie
btw ape yg pelik sangat 2?
huhuhuhuhuhu

kalau kita tengok couple
apa yg biasa kita fikir???
kalo si kumbang nye hensem bergaya
si bunganya plak cantik menawan
mesti dalam fikiran kita cakap,
'sweet n secocok nyee diowg nie!'

kalau dua2 biasa2 jek rupanya,
'alaa padanlah diowang 2..sama2 cam 2'

tapi....
andai salah sorang jek yg cantik/hensem
tapi sorang lagi bese2 jek
lebih teruk kalau sorang lagi 2 langsung takde rupa
apa kita cakap?
'uishhh,makwe cantik cun melecun,pakwe cam hampeh jek'
tak pown..
'untunglaa pakwe hensem,camne laa die boleh terpikat kat pempuan cm 2?'

pelik kan orang kita....
pelik sangat ke masalahnya hal2 macam 2???
kenapa rupa jugak yg perlu ditelek dahulu
perlu ke dua2 kena sama cantik n hensem bergaya bagai
cakap kena saling melengkapi
kalau dua2 sempurna
kan dah jadi lain
lain lah kalau memang dah jodoh mereka macam 2
itu couple
kalau dah jadi laki bini pown kadang2 kita nak jugak komen
lebih kurang sama laa konsep komen nye 2
pelik2~~~

cinta tu kan satu perasaan yg dikurniakan oleh Dia
dicampakkan ke dalam dua hati
perasaan halus yg kita susah nak huraikan
datanglah lelaki hensem kacak bergaya macam mana pown
tapi kalau dlam hati dah tertulis nama si dia
memang takkan tergugat
itu bagi perempuan
lelaki maybe lain sikit kot
memandangkan ada kuota 4 orang boleh muat dalam hati dia
tapi tak semua
ramai jek yg hanya setia pada yg satu
lebih sweet jika setianya hanya buat isterinya sahaja
cweet3!!!!

soal rupa fizikal memang jatuh ke no berapa entah
di saat cinta mula berlabuh di hati
apatah lagi soal harta benda
cuma kadang2 cinta mampu goyah bila berkait soal agama
ataupown semakin mekar cinta itu
jika si dia semakin berubah ke jalan yg lebih diredhai
alhamdulillah
muhasabah diri masing2~~~

aku terpanggil untuk komen isu nie
sebab hal nie berlaku dlam kehidupan ak
orang sekeliling ak
namun belum jadi kat diri aku sendiri
=)

usahlah dipertikaikan soal jodoh orang lain
semuanya ketentuan dari Allah
'dan apabila Allah menghendakkan sesuatu,maka jadilah'
ingat....cinta itu dari Dia
oleh itu serah kepadanya segala urusan kita...
insya Allah,suatu hari nanti Dia akan pertemukan kita
dengan si dia yg hanya istimewa di hati kita
cuma persiapkan dirimu~~~~~~




No comments:

Post a Comment