FolLoW bY eMaiL

Friday, 22 June 2012

tersingkap kenangan~~

salam
semalam belek2 ladtop
gaya macam dah tak ada kerja sangat
ala2 habis semua exam dah
perasan!
hahahaa
dari satu folder ke satu folder
last2 sangkut kat pictures
semua gambar2 ada
terutama sepanjang hidup aku kat UKM nie
dari start sem 1 dulu
interaksi kot 1st program fak ak join
tapi time 2 innocent laaaa
fresh lagi la katakan
takot kat snior pown ada gak kot
huuuuuuuu
padahal diowg ok jek pown
diri sendiri jek fikir bukan2
hua3
then bermula lah kehidupan sebenar aku kat uni nie
sebagai seorang mahasiswi
fakulti farmasi
banyak jugak laa aku join program
sedar2 tak sedar
tak kesah laa join sebagai peserta or ada jwatan ape2 pown
tapi gambar program 2 banyak
lebih 20 folder program dah setakat nie
heh3
ke kami yg suka sangat bergambar nie
asal ada jek g mana2 mesti bergambar kan
hehehheehehe

nak tengok antara gambar nye?
jap ea....

haaaaa...nie salah satu time interaksi 1st year
ak tnjuk rumah amaranth jela ea...
rumah aku.......heh3

next!
nie pulak lawatan sambil belajar ke uia kuantan
visit ke fak farmasi uia
tapi tak macam sambil belajar mana pown...heh3

then.....
errr....nie bkn program fak sangat laa sbenanye
hehehehehehe
more kepada aktiviti bersama kawan2
jalan2 ke ICT!
n skang dlm snow world
siyes sejuk
nasib pakai kasut.....

nie pulak kem green lung 2010
kat sg congkak
n nie jela wakil batch aku
time nie 1st year

heh3.....nie bosan2 pagi2 gi jalan ke tasik
time nie pown 1st year
rajin n sempat jek jalan2
skang?
huhuhu
sempat2...tapi semput sikit laaa

actually nie time ada jamuan raya kat tasik tahun 2010
odw balik kolej sempat lagi singgah
amik gambar punye pasal
heh3

nie pown raya tahun sama
cuma nie jamuan raya kat dalam kolej
kat dsg jek nie
masing2 baru lagi
muka zaman muda2....
mereka cakap....hahahaa

ok.nie masuk program pelajar farmasi
NPSC at USM penang
wakil2 batch kami
1st year
dak laki ada
tapi ntoh ke mana time nie.....huhuhuhu

again....nie pown kat USM penang
pas penat menjerit2 pagi 2
(sebab tak main,jadi supporter jek for sukan moden)
petang 2 kami pakat berjalan cari makan...
itulah UKM.....hehehehe

ini pharmnite 2010/2011
tak dapat ambik gambar satu batch
time nie masing2 buat hal sendiri kot
huhuhuhuhu

antara program time cuti 4 bulan dulu
melancong ke Cameron Highland
sambil kena buat projek keusahawanan
under HC
tapi last2 tak dapat pown
huhuhuhu
xpelaaa.....
at least dapat jalan2
n kenal kawan2 lain dari ukm bangi
=)

lepas beberapa minggu balik rumah
kena datang KL semula
tapi terus ke UM
sebab join NOGAPS
nie time ktwog wat program kat Kepong
mendekati public g2...
*tak ingat nama program nye...adooiii

sekali lagi...
ini lah antara wakil batch aku
yg join
kat UM 2
nie pakai cantik2 smart2 
sebenarnya odw gi dinner
tunggu naik bas
hehehe

bila join program antara U
maka akan kenal laa kawan2 dari U lain kan
soo
ini lah antra student farmasi dari U lain
n we are in group 10
hohohohoho
ingat lagi
even dah setahun
malah masih ada yg still contact
bez kan ukhwah nie...
tak rugi kita join mende macam nie
kan?

nie pown program yg dijoin oleh kebanyakan U
dan sekolah n politeknik
program nie nama dia SAYWHAT under GREEN LUNG
n that were my group members

kan betol ak cakap
makin ramai kenalan kita
budak berdua nie salah satunya
adik2 kami laa
baru lepas spm time nie
tapi nasib la dapat akak2 gile2 macam kami
memang idea gile jek keluar nye
pape pown gi melaka
best!!!!!

haaaaa
nie salah satu program yg kami anjur sendiri
dan buat sendiri
tujuan nya?
merapatkan lagi ukhwah antara kami
satu batch
memang seronok sangat
dan bahagia bila tengok semua kawan2 
semangat membantu menjayakan
apa yg telah kami plan
sedih sebab dah lalui...rindu....

heh3....
berasap laa kowg sampai menangis pown
ak mmg jadi cmerawoman jek time 2
heeeeee
bukan takmo tolong laaaa
tapi sebab da penuh
tapi ada gak ak replace kirah kot 
tengok dah kronik sangat matanya
hehehee
ak suka suasana macam nie
nak buat lagi tahun depan
=)

ini kem green lung 2012
yg kami handle
batch kami lagi yg uruskan
menambah satu lagi aktiviti kami
planning selama bebrapa bulan
untuk program selama 3 hari 2 malam
tapi......
seronok!
sebab banyak belajar
first time kami buat kem sendiri kot
memang 100% kami handle
heheheehe

nie haa buktinye
kami buat sendiri taw banner nie
idea dr mohd
sangat jimat
heeeee
alhamdulillah 
kerjasama dari semua amat menggalakkan
tak salah pilih orang laa 
pegang jwatan dalm organisasi
semua sangat supportive!
tQ so much....

apehal ada pkok pisang pulak nie?
yun pulak yg peluk 2....
heeeeee
kalau nak tahu
nie after performance mereka
time MAB under FSI
ak exco program
kena handle pasal sketsa
n mereka2 laa selaku pelakon nye
heh3
tak cari lain dah
senang kerja kan
merit 3 ketol dapat free2 kot
hohohohoho

hmmmmmm
yg nie tak termasuk ngan ape2 prgram
hehehehe
sbenanye nie kat IB
nak tengok teater Badai Semalam
ada Aaron Aziz
heeeeeeeeee
first time kot tengok life
huuuuuuuu

nie interaksi kami sesi 2011/2012
nie jek gambar interaksi yg ok kot
yg lain banyak syok sendiri
para organisasi pnye gambor jek
hua3

salah satu aktiviti petang kami
boleh laa kata riadah
heh3
kayuh2 dalam air
itu yg kami panggil
ntoh ape nama saintifiknye
xpelaaa
yg pentg kami dah naik
n ada gambar!
=P

tiba2 jek kan
suma pakai labcoat pulak 2
hehehee
nie before masuk lab cosmet
sebab 2 kena pakai labcoat
nie kenangan sem 1 second year
lab cosmet seronok
main2 ngan alat2 make-up
dapat pulak satu gp ngan mereka2 yg agak rapat
ag mudah kerja
hehehe

jarang2 kan muka2 nie keluar ngan aku
nie after final sem 1 second year
gile punya nak release tension kan
pakat gi main roller coaster
cayalahh
sume berani
tapi yg paling kental
abih suma game main
min,fifi,fikah n of kos la aku
heeeeeee
ok terbukti fikah n fifi nampak jek diam2
sah berani!
dan boleh masuk kepala aku
heeeeee
sebab ada gak antara kami
yg naik satu dua jek
then tak berani dah
heheeheh
tapi paling takot masuk rumah hantu
sumpah aku takkan masuk lagi pasnie
umah hantu mana pown
huhuhuhuhuhu
sanggup aku naik dua tiga kali roller coaster or DNA mixer 2
dari masuk umah hantu
huuuuuuu

masuk semula program fak
hehehe
berterabur sebenarnya nie
tapi....
ada aku kesah?
hehee
nie adik2 1st year
bertugas time pameran pesta konvo
n ini pada hari yg aku n shila jek senior
bertugas ngan mereka2 nie
2 duk excted wat emulsion
kami la ajar
hua3......
*tu pown nasib baik jadi
heh3



board green lung UKM
mostly third year 
ak pown tak taw cne bley masuk board
memang la ak minat join
sebab bagi aku 
kelab green lung nie ada daya penarik
pasal rokok nie
dah lama aku cari
sebab 2 aku semangat sikit kot
kalau program berkenaan green lung
hehehe

nie preparation piala dekan
anjuran batch kami jugak 
perintis dari batch second year
harapnye mereka yg akan datang
buat dengn lebih meriah dan seronok lagi
hebat tak?court bola jaring pown kami buat sendiri......
aku sekadar membantu laaa
kawan2 aku sangat pandai2 la bab2 nie
sangat kagum
sedikit2 aku belajar dari mereka
hmmmm....

sape plak pengantin tengah 2???
hehehhe
abang kawan kami nie
iffah
abg dia kawen
n kami pulak dijemput
semangat nya kami
3 kereta datang
dah la tak taw jalan ke kelab golf 2
siap sesat2 sikit ag
dak laki siap sewa kereta
nampak jelas keseronokan mereka yee
hehehe
after 2
kami pown gi sunway pyramid
makan2 n jalan2
then belanja beday kawan kami
kebetulan
dua orang sekali gus
sama hari kan bday diowg
sambut jela terus serentak
hehe

dinner kolej tahun nie
tema biru
dah macam air laut jek
ak tengok malam 2
semua biru
air minum pown biru??
nasib nasi n lauk tak biru jugak
heheheheh
tapi gempak laaa dinner taun nie
kami puas hati
dapat pulak main2 ngan bunga last2 
ag laa seronok
hahahahahaah
ape daaa dak farmasi
heheheehe

ini dinner fak
pharmnite 2011/2012
tema secrete garden
agak garden laa kot ak tengok malam 2 pulak
semua cantik
n menawan
n smart(lelaki...kot ada tak puas hati puji pempuan jek)
heheheheee
gambar nie cantik
suka sebab hampir semua kawan2 perempuan ada
yg takde 2
case terpencil laa kot
huhuhuhuh

eh
tibe2 kem green lung ada lagi kat sini
nie gabungan group 3 n 4
after balik dari jungle tracking
bersama faci2
belajar mengenali nama2 tumbuhan2 dalam hutan
hmmmm
ilmu lagi
ok la kan
hehehee

adik2 1st year jemput datang 
diowg buat bbq
even ada kontroversi gak b4 2
tapi insya Allah
dan kami datang menjernihkan keadaan
tak datang nak cari gaduh lagi namanya
huhuhuhuhu
kami buat n tolong setakat yg mampu
harap tiada gap antara kita....
tapi nie kawan2 aku jek
=.=
pape pown mesti amik gambar kan
itulah kami
=P

heheheehe
ini pulak
raya
jamuan raya anjuran batch aku jugak
raya 2011
memang da jadi adat kot
batch second year yg kena handle
hmmmm
gudluck jela yg mmpu aku ucap kat adik2 second year tahun depan
cehhhh
macam ko dah jadi third year je ea
da ready ke alyaa weh????
belom
takotnye......huhuhuhuhu
pape hal abihkan dulu diari second year nie
ada dua lagi exam ok
ingat 2!
abih exam
gi ganu
berjalan lagi!!!
n gambar lagi!
di sebalik setiap gambar
terselit dan tersingkap segala kenangan lalu
insya Allah tidak akan aku lupa
sayang sangat2 kawan2 .............
takmau jadi final year
nati kena pisah ngan kowang....huuuuuuuu
tapi memang dah adat kan
setiap pertemuan ada perpisahan....
=)




No comments:

Post a Comment