FolLoW bY eMaiL

Saturday, 16 June 2012

rindu haruman itu~~~~

salam
taaadiiiii
kami order mcd
yg kena turun amik kat bas stop 2 aku n min
turun2 duk dengar suara orang ramai gelak2
tengok2 ada satu family berkelah kat tepi blok kami nie
sweet nye tengok sume duk bersila bawah pokok
petang2 pulak 2
happy nye nampak.....

tapi!!!
ak tak heran pasal diowang nak gelak2 ke
nak berkelah ke
nati boleh buat gak kat umah
yg duk menarik perhatian aku adalahhh...
DURIAN!!!!!!!
diowang ngah makan durian.......=(
dah lama tak makan
last makan pown bila ek?
tahun lepas punya musim ada ke tak?
lupaa dah laaa
kalau makan pown
mesti mak aku beli
bukan ori dari kebun atuk aku
sebab kebun 2 dah tak ada orang urus
buah2 pown dah tak banyak
ada buah tak sempat nye kat kami
jadi rezeki monyet2 n burung dulu laa.....

nak durian!!!
teringin sangat!!!!
huuuu
awat hang nie macam mengidam nie??
aishhhh
ngah exam2 nie du mengidam plak
addooiii
tiba2 terimbau kenangan lalu
ecceehhh!!!
hahhahaahaha
kecik2 dulu kebun atok 2 dah jadi macam rumah kedua kami dah
bosan2 petang2 nak gi kebun laaa
tengok buah
tak pown sje2 nak bersihkan pondok yg atok bina dalam kebun 2
pondok 2 atok bina sebagai tempat nak kumpul buah durian laa
kalo time musim berbuah
n buah2 lain pown ada gak
rambutan,langsat,manggis,duku..
macam2 lagi laa buah ada
time aku kecik dulu kira mewah ngan buah laaa
tapi main pokok kat kebun time 2 memang durian
banyak!
kalo time berbuah 2
happy kot
sampai tak larat nak makan kat kami jek
da laa tinggal pown dekat2 jek adik2 mak ak nie
hujung minggu
seme berkumpul
gi kebun
makan kat dalam kebun 2 gak
atuk aku dulu jual buah 2 sebenarnya
time musim banyak laaa untungnya
orang cina suka beli
nak2 cina yg memang dah kenal atuk aku
jual pown luar sikit jek dari kebun 2
macam happening giler kot
ada pakcik n makcik tunggu durian jatuh kat dalam kebun
ada yg jadi tukang mengangkut durian 2 ke bangsal menjual
then dah  sampai
kami2 geng2 dak kecik nie
tukang sapu daun2 yg melekat kat kulit durian 2
setakat tercucuk duri 2
tersepak buah durian
dah biasa
hahahahaha
nangis kejap jelaaa
p2 sambung balik kerja
heh3

yg paling best kalo ada ayah aku
orang lain duk menjual
diambilnya sebijik
then bukak!
perrgghhhh
memang kami berebut laaaa
atuk aku dah tengok cucu makan
tak kesah laa kan
hahahaha
asal anak menantu cucu dapat nikmati buah 2
duit 2 takde laah utama sangat
p2 sambil2 tengok atuk menjual
sibuk laaa aku nie
tanya jenis2 durian plak
time 2 laa nak mengkaji
tapi time takde custmer laaaa
setiap tahun plak 2 duk tanya soklan sama
hua3
nampak sangat tak pay attention pown bila atuk n wan aku ajar
bagi aku macam sama jek durian2 2 sume
ada laa lain sikit
kot....
heh3

sekarang kalau bau durian
aku akan teringat kebun 2
boleh kata aku membesar dalam kebun 2 jugak laaa
macam2 aku belajar kat situ
main panjat2 pokok
gelongsor bukit
teman atuk,pakcik n ayah aku cari buah durian luruh
suka laaaaaaa
tapi kenangan 2 tinggal kenangan kan
dan aku hanya ada memori 2 sebagai kenangan
harap tak hilang sampai bila2
nak kata nak ulang balik semua kenangan 2 memang tak laa
atuk,ayah n sorang pakcik aku
dah kembali ke rahmatullah
tapi yg masih ada
kita teruskan kehidupan kita sekarang laa kot
kenangan2 pown datang menyapa kadang2
tapi aku suka teringat
biarlaa orang cakap
mende lalu buat apa dikenang
but kenangan 2 laa yg membuat aku rasa happy
malah sentiasa rasa dekat ngan family aku

mood sekarang memag duk ingat pasal family kan
heh3
better la kot dari aku duk merapu kat mende lain
yg tak mencapai tahap penting lagi  buat masa ini
hehehe
effect lama tak balik kot....
huuuuuuuuuuuuuuuuu

cepat laa masa oooiii
nak balik
nak makan durian!!
hmmmmmmmmm

k laaa
salam....
=)

No comments:

Post a Comment