FolLoW bY eMaiL

Friday, 11 May 2012

cemburu

salam
sebut perkataan cemburu
mesti nak tuju kat pasangan kekasih kan
tak pown suami isteri ke
mesti nak pasangan laki perempuan laaa
tapi sebenarnya tak terhad setakat 2 jek
perkataan ini meluas maksudnya
n boleh disandarkan kepada banyak pihak
bukan setakat dalam percintaan
even perkataan cinta 2 sendiri bukan hanya dalam konteks kekasih jek
cintakan mak ayah adik2
guru2 sahabat kawan2 serta semua saudara seislam
cinta dan pengorbanan itu saling melengkapi
ibu kita sanggup bertarung nyawa melahirkan kita
itulah cinta
ayah mengerah segala keringat demi mencari sesuap nasi bagi kita sekeluarga
itulah cinta
adik beradik suka bergaduh namun when comes to ada orang lain masuk nak kacau
kita akan saling mempertahankan
itulah cinta

jelas bukan?
bukan lah terhad kepada pasangan antara lelaki perempuan jek
cinta itu luas
cinta yg lebih hakiki
yang tidak akan pudar sama sekali
kekal hingga ke akhirat
serta terjamin kesuciannya
cinta kepada Illahi
namun cinta inilah yang paling sukar ditemui
kita lebih cenderung untuk mencari cinta palsu manusia
yang tarafnya tak lebih tak kurang sama macam kita
pencarian cinta itu kadang kala melebihi cinta kepada Dia
nauzubillah~~~~~

tapi sebut pasal cemburu
ada jugak antara kawan2 aku nie
terlebih over perasaan jelesnye
aku akui aku pown ada perasaan tu
tak normal laa kalau langsung tak ada
neutral jeekk
tapi dalam konteks kita berkawan sekelas nie
join pulak aktiviti bersama
of kos laaaa akan deal ngan pelbagai orang
tak kira jantina laaa
malah kadang kala partner pasangan kita 2 yg berlainan jantina
terasa la sikit kan di hati
tapi tak perlu lah sampai nak aim orang 2
semua dah berpunya pown
huhuhuhuhu
n bukan laah suami kau pown
nak control cm 2
huhuhuhuhu
harapnya tak akan kena la kat aku macam 2
sampai kalau kena
aishhhhhh
memang aku tak senyap laaaa
huhuhuhuhu
sebab 2 nak tegur lebih2 kawan2 lelaki sekelas pown dah tak berani sangat
bimbang berperang ngan kawan2 sendiri
bahaya laaaaaa penangan orang bercinta nie
huhuhuhu
maaflaah
saya takde pengalaman
kalau ada pown
sendiri simpan jelaaaaa
huuuuu

tapi itu lah manusia kan
macam2 ragam nye
nak suruh sekepala semua nya
mau ambik masa bertahun
itupown tak 100% pown
huuuuu
so.......just adapt with it
n live ur life....
just go on......
=)

No comments:

Post a Comment