FolLoW bY eMaiL

Tuesday, 25 September 2012

wanita dan fitnah~~

salam
malam nie tetiba banyak pulak idea nak menulis
yesss sekali lagi diakui
'kawan' sekor nie sedang menjalankan tugas die kot
saje tak bagi aku study!!!!!
tapi takpelaaaa
hua3
kejap jek kot
pasnie aku bukak laa nota
hishhhhh
CVT dah menjeling2 jari aku yg laju jek bila menaip mende2 nie kan
jeles leettewwww!!!
apelaaaa melalut kau nie alyaa wehhhh
dah la cakap sorang2
errrkkkk....
maybe symptom of..........
takmo cakap!

berbalik kepada tajuk di atas
wanita adalah satu makhluk ciptaan Allah yg memang sangat berkait rapat ngan fitnah
senjata paling berbisa yg mampu merosakkan ummah sejagat
dan sekarng aku dah nampak banyak kejadian dalam hidup aku sndiri
terutama fitnah yg berkait ngan satu lagi makhluk Dia
LELAKI........
perempuan dan lelaki ibarat magnet yg berlainan kutub la kot
tak pown macam eletrical charge 2
ada positive n negative kan
kalo lain2 charge akan menarik
kalo sama charge akan menolak
macam manusia laaaa
lumrah nya perempuan tertarik kepada kaum adam laa
dan begitu lah sebaliknya
KALAu laaa ada yg tertarik sesama jenis
2 no komen
teettttttttt
not included in this topic of discussion okay~~~~

bila tertarik 2 means???
suka laa kan
bila suka sentiasa nak berdamping kot
kalau bukan di alam realiti
maybe di alam maya
yelaa kot
aku pown takde laa pro sangat
orang tak pernah bercinta kannnnnn
=.='
so bila sahaja dicampakkan perasaan tu
ada laa sekor kawan kita nie akan datang
menjalankan tanggungjawabnye buat sekian kali nya
hailoohhhh
dari situ lah datangnye sejenis senjata yg agak sukar kita nak kawal nie
~FITNAH~
mampu merosakkn jiwa manusia yg lemah
meruntuhkan iman
menghancurkan akal waras seseorang
betapa dasyat nyaaa senjata nie kan
huhuhuhuhuhu

kadang2 kita tak perasan pown
tapi orang sekeliling kan ada
jadi tukang memerhati
dunia nie kan ibarat pentas lakonan
orang sekeliling kita nie laa penonton nyaa
adat laa 2
dan persepsi kita dengan mereka tidak semestinya akan sama
bagi kita biasa2 jek pown
tapi pada pandangan mereka
lain pulak cerita nya
paling teruk bila fikiran yg 'lain' 2 cuba disampai2kan kepada pihak lain
yg ternyata tidak tahu menahu akan hal tersebut
just dengar
then terus percaya
sebulat-bulatnyaaa
maka terciptalah satu fitnah

namun bukanlah di sini ingin menyalahkan orang yg mereka cerita
orang yg menyebabkan cerita itu 'ter'-reka pown salah
mungkin......
pelakon tu sendiri pown boleh jadi bersalah
tersalah step kot
tersilap mentafsir scene yg patot dilakonkan 2
sebab 2 penonton pown salah interpret maksud kita
kan3???

masing punya silap
moga kita mendapat keampunan dari-Nya yg Maha Kuasa

sesungguhnya dalam hati kecil nie
tak pernah terlintas nak lukakan hati sesiapa
apatah lagi ingin bersaing
mahupun menjadi pemenang anugerah dapat gelaran 'perampas'
nauzubillah~~~
tidak ingin juga aku ungkit hal ini
namun dapat dirasakan aura pandangan mata yg kurang senang
bila difikir kan kembali
diikotkan ego
memang tak mahu mengalah
kerana difikirkan bukanlah salah aku
hanya menjalankan tugas seharian
yg memaksa aku untuk sentiasa dekat dengannya
tidak pernah aku pinta untuk menjadi yg sedemikian
andai aku tahu hal ini akan tercetus
dari awal lagi
demi Allah aku tidak akan sekali2 terfikir
untuk memulakan semua nie

aura pandangan kurang senang 2 dapat dirasa ke ceruk hati
maybe kerana tukang memandang 2 pown sejenis ngan aku
perempuan~~~~
aku tahu apa ada dalam hati dia
cool mana pown seorang perempuan
bila masuk bab nie
tipulah kalau dikatakan tiada sedikit pown perasaan lain timbul dalam hati
iaitu perasaan negative
insya Allah
setakat nie aku tak pernah berniat sebegitu
kerana cukup di hatiku
hanya Allah dan Rasul-Nya
sudah penuh
tak cukup ruang dah

~~tunjukkan di mana
ruang hatinya yg belum kau huni~~~~

haaa 2 diaaaaa
da start mood jiwang pulak
da lama tak datang mood nie
heh3
btw,lagu 2 dah jadi lagu fveret aku sekarang
sampai jadi ringtone fon aku kot
hahahaha
ape daaaa alyaa
character tak menggambarkan penampilan langsung
adoiiiiiii
orait laaa
dah larut malam
2 pasal skru kat otak pown macam longgar sikit kot
ala2 ting tong sikit malam nie
heh3
okay
undur diri dulu....
salam
=)

No comments:

Post a comment