FolLoW bY eMaiL

Friday, 28 September 2012

sebuah hati

salam
selamat pagi semua!!!
errrrrr jap2
jam macam dah dekat pukul 12
so selamat tengah hari laaaa
heheehhe

jarang2 aku nak menaip n mengerah otak time2 macam nie
yelaaa
biasanya time nie ak akan bersiap nak turun ke kafe
makan ngan kawan2
tapiiiiiiiiiiii
hari nie macam lambat sikit kot
sebab tak ada kawan
huhuhuhuhuhu
tapi relax laaaa alyaa
dulu time matrik pown boleh jek kan makan sorang2
bawak diri ke mana2 sendiri jugak
ape lah nak heran sangat
kan3???

ape kaitan laa tajuk post ak ngan bab makan2 nie
aishhhhh
dusssshhhhhhh
penangan krana melalut sekali lagi
ada apa dalam sebuah hati
kenapa hati ni yg selalu disebut orang
hati itu
hati ini
semuanya berkenaan hati
kenapa xde pulak nak sebut pasal jantung kee
limpa keee
paru2 keeee
semua organ penting gak kan
hahhaa

tapi hati jek satu2 nye organ yg ada kaitan ngan perasaan
sesuatu yg kita memang takley nak nampak
sangat halus
semuanya berpunca dari hati
baik buruk hati
itulah penentu karakter seseorang

hati nie mudah sangat rapuh kan
terutama bagi makhluk bernama perempuan nie
mudah jek nak patah hati
nak terasa bagai
sentap n sebak semua laaaa
awatlaaaaa macam 2 kan
aishhhhh
ibaratnya even terluka sikit pown
beberapa hari mau terubat
ish3
rumit betol hati seorang perempuan
bab terasa takyah nak cakap laaa
cepat jek
kadang2 time2 ngan happy pown bley tiba2 terasa
even tahu mende 2 gurauan
tapi hati nie mendahului otak
aishhhh
2 la otak selalu sangat mengalah ngan hati
betapa hebat kuasa si hati nie

tapi kalau bagi aku laaaa
ada mende logik nak terasa
ada mende tak logik
dah namanya tak logik 2
tak payah laa nak pendam n duk ingat sangat mende 2
kadang2 manusia biasa kan
of kos la tak perfect
common laa kalau2 terlepas cakap
or terlepas pandang bab2 yg kadang2 bagi kita jek isu sensitif
ini lah guna bersangka baik 2
dalam segenap hal dalam kehidupan kita nie
kalau boleh sentiasa lah bersangka baik
n berfikiran positif
then barulah hidup kita pown aman dan tenteram
bahagia selamanyaaaaaa=)

so tak payah nak fikir complicated sangat la kan
take it simple as possible
hehee
tapi janganlah simple sangat
terutama bab perasaan orang lain
hati sendiri pandailah nak ubat sendiri
tapi hati orang lain??
dibuatnya orang 2 berdendam ngan kita
sampai mati dia tak maafkan
haaaaa,nak wat cne 2???
huhuhuhuhuhu
hubungan ngan Allah kena jaga
but hubungan sesama manusia juga perlu laah baik
barulah lengkap iman kita

orait...dah panjang sangat
perut dah berkeroncong dah nie
tapi nak tunggu fatin n ecah datang dulu
makan sama2
nampak gaya nya memang ak tak boleh da nak makan sorang2 nie
hhehehehee
sambil tunggu smbil nak memikir idea untuk post seterusnya
nak study memang tak la time2 lapar nie kan
heheheehehe
orait
till then
salam=)

No comments:

Post a comment