FolLoW bY eMaiL

Sunday, 7 April 2013

demi sebuah amanah~~

salam
hari ini hari ahad
bersamaan 7 April 2013
cuti aku starting officially 6 April 2013
but me myself still staying at KL
why3???
datang sepuluh orang,sepuluh kali aku kena jawab soalan sama taw
adoiyai
mula2 panjang la jugak nak explain
last2 satu jek aku cakap,'urusan NPSC'
hahahahaha
sebab mereka pown concern
duduk sini sorang2 pulak tu
siang2 okay la lagi
bila malam menjelma tu yg aku pown ase seriau
 lebih menakutkan bila perlu berhadapan ngan manusia sebenarnya
blok ktowg nie plak makin kerap berlaku kes2 kecurian n pencerobohan
alhamdulillah dah senyap sikit sekarang
tapi tetap kena hati2 kan
huhuhuhuhu

sebenarnya jawatan tu sebuah amanah
yg Allah kurniakan buat kita
 bukan calang2 orang yg dapat pikul amanah tu
n of kos
ia nya amat bersesuaian dan bertepatan ngan karakter seseorang tersebut
bila kami telek semula
semua orang dalam organisasi nie sangat2 suit ngan jawatan yg mereka sandang
n berserta kondisi tertentu yg terpaksa dihadapi
termasuklah soal kurang kerjasama,salah faham,berkira...

program kami dah sampai tahap kemuncak
tinggal dua minggu lagi
atau kurang sebab seminggu nie dah cuti
adatlah pown kalau dah balik kampung
certain tak boley on9 n busy kat rumah
ak paham laa situasi tu sebab aku pown alami
bila kat rumah,kena la duduk kat dapur n luar bilik
dah la jarang2 balik
takkan time balik nak memeruk dlam bilik mengadap ladtop plak
kalau aku pulak kena jaga adik2 sepupu ak
sekarang dah jadi dua orang
kalo dah umo 5-6 taun takde la kesah sangat kan
nie baru 1-2 tahun
unless kalo depa tido
memang heaven laa time tu
hahahaha
pastu mana nak borak2 ngan mak lagi
adik2 makcik2 nenek sepupu sepapat lagi
hohohohoho
*duduk rumah nenek memang la jdi camnie
heh3

itu lah alasan paling kukuh aku takmau balik lagi sbenanya
nak bagi settle semua mende dulu kat sini
nanti balik boleh la senang lenang sikit
bukak cuti nanti terus kena sambung hal npsc kot
plus attachment lagi
hui3

orang kalau tengok aku yg sepatutnya dah sedia ada banyak kerja nie
tapi gatai nak main bola tampar plak
asal2nya tak nak masuk pown
sebab ramai lagi yg lebih handal
tup2 nama ak termasuk jugak
xpelaaa tolong kawan2
tu satu....

satu lagi,nanti time program untuk perasmian n penutupan
aku jadi MC plak
macam semua kerja aku nak buat kan
tu pown sebab tolong kawan punya pasal
bukan takmo mintak tolong adik2
tapi possibility untuk ditolak tu lebih besar dari nak setuju
so awal2 better dah ade yg sukarela jadi MC
n memandangkan just formal text punya MC
insya Allah ak boleh buat
=)
tapi partner ak tak taw pown sape lagi
hohohohohohoho

alhamdulillah jugak ajk pemasaran aku tu cm boleh harap jugak
abih aku serah semua pasal jualan kat diowg
tapi still bawah pantauan ak n nazmi laa
kebetulan plak ak n nazmi sama2 main hari sabtu
insya Allah semuanya okay
moga berjalan lancar semuanya
amiinn
=D

No comments:

Post a Comment