FolLoW bY eMaiL

Wednesday, 28 August 2013

Selamat Hari Raya,Maaf Zahir Batin

salam
SELAMAT HARI RAYA
heeeeeeeeee
nie lama tak update punya pasal
org busy la katakan.. *perasan lebih sikit kat blog sendiri takpe kot =P
hari nie genap la seminggu aku tamat praktikal or LI
selama 6 minggu tiap2 hari kul 9 pagi hingga 6 petang
kecuali sabtu n ahad
nasib baik awal2 ak mintak cuti
mengenangkan bulan puasa kan
lama rasa tak tolong2 mak kat dapur time bulan puasa
dua tahun sebelum nie sibuk menolong makcik kat bazar
orang dah azan baru ak sampai kat rumah
terus makan,bila nak masak2nya
bila nak pandai masak nie ooii??
heh3
so taun nie kira berpeluang la jugak
even petang raya pown ak kena kerja lagi
sedeyh kot
tu pown boss bagi balik awal kul 4
fuhhhhhh
sempat lagi pi shopping alas2 meja yg makcik ak kirim untuk umah wan
then singgah bazar
tujuan asal nk beli2 la kuih2
ari last kn
sekali pakcik ajak menjual plak
tolong sementara die pi solat
anak2 dia sume pandai handle cuma bila time org over ramai
kelam kabut jugak kot
aura hari last nie mmg lain macam sikit
ramai n crowded tu lain dari hari2 lain
time tu org dah tak kesa nak abihkan semua kuih yg ada
hahahahaa
duk jual2 tak sedar da kul 6 lebih n ak sendiri tak solat
dah la aku tak kasi taw mak pown nak singgah bazar kejap
wawawawawawawawa

bila balik semua pown dah ready
sebab makcik2 sume ada kat umah wan
petang raya memang cmtu
pakat berkumpul laa
buka puasa ramai2
baru la terasa riuh n kekecohan tu
maunye tak,sebulan kitowg buka puasa tiga empat orang jek kot
sedeyh btooii
tapi tu nasib ade aku jugak puasa kat umah
kalo ak kena LI kat tempat lain
tinggal mak ak berdua ngan hakim jek
lagi sedih
tapi tu sebab wan makan dalam bilik
wan tak larat nk kejar jalan laju2 pas makan nk solat lagi

n esoknye....seperti biasalah pagi raya
heeeeeeeeeee
kami sambut raya tahun nie secara sederhana,alhamdulillah
tapi cukup meriah
lupa seketika semua hal2 yg sedih2
gi kubur arwah atuk,ayah n pakcik
jalan2 umah sedara mara dekat2 tu
akhirnya tamat hari 1st raya..
n esoknya start laa rumah terbuka kami
memang tiap2 tahun buat sebenarnya
menu2 plak kami decide awal2 b4 raya
kumpul2 duit n bagi kat ayahteh suh cari barang
macam tu laaaaa ceritanya tiap kali raya
heeeeeeeeeeeee
=)

*p/s: da abih puasa 6??heeeeeeeeeee
pahala ibarat puasa setahun taw kawan2..
jom puasa..=D

No comments:

Post a comment