FolLoW bY eMaiL

Friday, 4 January 2013

jodohku dengan kematian~~~

salam
kadang kala di malam2 study week or exam week actually
huuuuu
makin ramai nak jadi spesies brung hantu
termasuk lah kami2 nie
tapi kalau ramai2 nie
lain sikit ceritanyaa
melalut lebih dari yg serius
hua3

topik tadi lebih berkisar tentang cinta
cewwwwaaahhhhhh!!!!
kalau bab nie semua cerah mata
segar bugar hilang segala kendur urat mata nie
entah lah kenapa
kawan2 lain pown cakap
start umur 20++ nie memang ada satu perasaan lain sikit
'gatal nak berlaki'
hambbbbooooiiiii
okayyyy
teringin nak berumah tangga
sopan lah sikit kan
=.='

tapi memang mostly bagi reaksi sama kot
mana ada bila cakap pasal kahwin
'eeiiii apa kahwin2 nie??geli laaaaa!!!'=.=
dah takde response macam 2
maybe dah capai umur matang semuanya
ooooorrrrr umur gatal!
hahahahahahahaha
but it's a norm kan
fitrah manusia hidup berpasangan
*wink2*
heeeeeeeeeeeeeeeeeee

cuma aku terkesan bila sorang kawan aku nie cakap
jodoh kita memang ada
Allah dah tetapkan
itu janji Allah yg amat pasti
usah dipertikaikan
yakinlah bahawa si dia yg diciptakan untuk kita tu memang ada
namanya pown dah tertulis

tapi,kita tak tahu siapa
even dah kahwin nanti kita takley cakap suami/isteri kita 2 lah jodoh kita
banyak kemungkinan boleh berlaku
cerai rujuk mati semua nya bisa....
dan ternyata hidup kita masih panjang
jika Allah masih izinkan kita hirup udara di dunia nie lah
=)

kadang2 kita pelik kalau2 ada sorang permpuan nie
cantik,alim,pandai,warak semua ada
tapi tak kawen2 sampai tua
malah sampai mati pown takde rasa nak kawen
or kalo kawen pown mcam rela tak rela
mungkin jodoh kita tu dengan kematian
apa maksudnya??
mula2 ak dengar macam jodoh kita 2 adalah mati
rupanya jelas kawan aku nie
mungkin jodoh kita,si dia 2 dah tiada di dunia nie
meninggal dan menanti kita di syurga,insya Allah
=)

indahnya percaturan Allah
tinggal untuk kita yakin dan berserah dengan Dia
insya Allah
Dia anugerahkan sebuah kisah cinta yg lebih indah buat kita
=)

*berhenti berharap pada yg tidak pasti
teruskan keyakinan pada janji Allah yg pastinya PASTI!=)

No comments:

Post a Comment