FolLoW bY eMaiL

Friday, 5 October 2012

jiwang laa sangat!!

salam
malam nie malam jumaat
i mean hari jumaat malam sabtu laaa
plan nye nak layan movie korea kegemaran abad ini
*bagi aku jelaa kot
memandangkan cerita 2 dah basi
sume dah tengok
ak baru terkedek2 nak jatuh hati ngan hero die
SUNKYUNKWAN SCANDAL
jatuh hati nye ngan Lee Seun Joon!!!!!!!!!!!
ataupown Micky Yuu Choon
mula2 kenal die melalui ROOFTOP PRINCE
cerita nie pown ak suka gak
sebab bukan setakat kisah cintan cintun nie
ada misteri yg diowg nak selongkar
bayangkan....
putera raja dari zaman dahulu kala,about 300 yrs back
entah macam mana boleh 'terdatang' ke zaman moden sekarang nie
kelam kabut laaa jugak mula2
mau tak
dulu naik kuda,tibe2 nampak kereta berbaris atas jalan raya
dah laa mula2 sampai jatuh kat dalam rumah si heroin nie
tapi tempat die jatuh 2 pown ada sebab nye
ada kaitan ngan misteri yg ingin dirungkai 2
ishhhh
kalau dihurai cerita 2 dlm nie
mau semalaman aku duk menaip jek
hehehehe

kalau yg aku tengah duk gile melayan nie pulak
memang cerita dia time zaman dulu kala
time2 era 1700 an dulu laaa
masa 2,perempuan tidak dibenarkan belajar sama sekali
tak ada peluang langsung macam lelaki
bagi mereka perempuan hanya perlu duduk kat rumah
jadi ayu2 sikit
n kena serve lelaki jek
tapi si heroin nie,miskin,ada adik lelaki tapi selalu sakit
ayah dah meninggal
sejak umur 12 tahun
die terpaksa mencari duit demi sesuap nasi buat mak n adik tersayang
macam mana die cari duit???
hehehehehehhehehe
by hiding her beautiful face in a man's attire....
lebih kurang macam nie laa kot dialog hero 2
hehe
menyamar menjadi lelaki
perempuan dianggap lemah ketika itu
that's why laa kot die amik jalan macam nie
tapi punyalah menyamar
sampai terkenal ngan si hero nie,Lee Seun Joon
susah nak cerita,tapi kenal time ada empirical exam
nak masuk satu uni nie laa
nama u 2,SUNKYUNKWAN.....
hahaha
title drama nie nama u dia
sebuah u yg mendidik pemuda2 di korea untuk menjadi pegawai kerajaan
yg paling tersohor
dan antara syarat paling utama Sunkyukwan nie adalah....
NO WOMEN ARE ALLOWED!!!!
kecuali at certain times laaaa
tapi pelajar mmg laa sume lelaki jek

melihatkan heroin nie, KIM YOON HEE
sangat lah berbakat dalam pelajaran n agak bijak berkata
sangat berguna bagi menjadi pegawai kerajaan
bagi membangunkan dinasti joseon yg baru
*kadang2 aku pown tak paham sangat sebenarnyaaa
hahaahaha
then Lee Seun Joon ajak die pi amik exam 2
atas nama KIM YOON SHIK,nama adik lelaki die yg sakit 2
tapi mati2 Lee Seun Joon ingat heroin 2 lelaki
sebab 2 dia ajak masuk u 2
si Lee Seun Joon nie pulak jenis tak berperasaan
tak kesah orang benci die
asal orang tak cakap die salah
memang lah selalu betul pown
tak pernah tak dapat tempat pertama dalam bidang pelajaran nie
n yg pntingnyaaaa,dia bukan calang2 orang
anak LEFT STATE MINISTER kerajaan time 2
paling tinggi laaa,ala2 PM kita la kot..

disebabkan desakan kesusahan family nye
adik dia perlukan ubat
jadi terpaksa digagahkan jua
masuk ke tempat yg sememangnya tiada perempuan langsung
LELAKI semata2!!
even rumet die nati pown lelaki laaaa kan
huhuhuhuhu
Kim Yoon Shik(heroin) n Lee Seun Joon berjaya masuk ke Sunkyukwan
atas official order from the King
so bukan calang2 kemasukan laaa 2
bila diberi bilik,tengok2 hero n heroin tadi sebilik
jadi laa teman sebilik
tak kesah laaaa yg 2 kan
tibe2 ada pulak sorang lagi rumet diowg
tapi senior sikit laaaa
orang panggil GEOL OH (crazy horse)
sebab die agak ganas n semua org gerun ngan die
tak kesah langsung ngan peraturan
mula2 tidur sebilik
kawan2 diowg duk expect yg Lee Seun Joon akan keluar dari bilik 2
sebab anak orang kaya kan
mana nak tinggal ngan orang cm Geol Oh 2
hahaha
n tak pasal2 sebab Geol Oh tak suka sangat Lee Seun Joon nie
sebabnya???
Geol Oh dari golongan bawahan sikit(SORON)
Lee Seun Joon pulak dari kalangan golongan atasan(NORON)
padahal dia tak rasa apa2 pown ngan title 2
sebab 2 tak kesah nak stay sebilik ngan diowg
disebabkan itu
tak pasal2 Kim Yoon Shik jadi orang tengah
so tido pown tengah2 antara dua lelaki 2!!!
huk3

maka bermulalah segala kisah mereka
macam2 berlaku
termasuk la segala pahit manis bergelar mahasiswa Sunkyukwan
segala program n pertandingan Kim Yoon Shik dapat atasi dengan baik
even kena ugut bagai pown
ada sekumpulan senior nie
geng2 student president diowg, Ha In Soo
anak menteri pertahanan kot
tapi die sangat laaaah benci kan Lee Seun Joon
n Kim Yoon Shik pown
sebab die benci Kim Yoon Shik???
satu2 nya permpuan yg die cintai suka kat Kim Yoon Shik
sedangkan perempuan 2 (Cho Soon) tak pernah pandang die
yg si Cho Soon nie boleh jatuh hati kat Kim Yoon Shik
macam nie....ada satu malam 2,cm ala2 orientasi diowg kot
Kim Yoon Shik dapat satu task nie,kena dapatkan undergarment of Cho Soon nie
sebenarnya Cho Soon 2 kerjanya ala2 pelayan,zaman2 dulu kan ada golongan cmnie...
diowg panggil GISAENG
ala2 pelacur la kot zaman sekarang
Cho Soon nie ketua nya,paling cantik tapi tak pernah serah tubuhnye kat lelaki
malam 2 menteri pertahanan tadi (ayah president) jumpa Cho Soon
n cuba nak menjatuhkan maruah Cho Soon
n Kim Yoon Shik selamatkan die
n treat her as a WOMAN
not as GISAENG
mcam 2 laa die jatuh hati kat Kim Yoon Shik

Kim Yoon Shik n Lee Seun Joon n Geol Oh jadi rapat
mereka at least boleh tolerate as rumet laaaa
sweet tengok diowg
then satu malam nie
Kim Yoon Shik mandi kat satu bilik yg jarang orang masuk
n mandi as a girl taw
bila bilik 2 jadi terang sebab die pasang lilin
jadi tarikan laaaa
sume nak gi jenguk
Geol Oh, Lee Seun Joon, n sorang yg senior diowg,last2 jadi geng mereka laa
Gu Yong Ha
antara ramai2 rasanye sape yg nampak dulu????
hahahaah

of kos laaaa bukan lee seun joon 2
haha
Geol Oh yg ternampak
n terus tergamam n terpegun tengok Kim Yoon Shik yg rupanya seorang perempuan
yg selama nie berkongsi bilik ngan dia
then bila datang lagi dua orang 2
cepat dia tolong cover
sampai sudah malm 2 yg dak berdua 2 tak taw apa2 pasal Kim Yoon Shik
n Kim Yoon Shik sendri tak taw Geol Oh da taw rahsia dia
masing2 senyap
bila nak tidur dalam bilik
mula lah jadi kekecohan jap
sebabnya Geol Oh yg tak mo tidur sbelah Lee Seun Joon mulanya
tiba2 tidur tengah2 pulak
pelik lah si Lee Seun Joon n Kim Yoon Shik 2
tapi buat tak kesah laaaa
malaz nak gaduh ngan senior kan
huhuhuhuhuh

sampai satu tahap kerapatan mereka membuahkan bibit2 sayang
dan bertukat menjadi cinta
dari dua2 pihak
di pihak Kim Yoon Shik of kos laaa natural
sebab die kan perempuan
jatuh hati kat seorang lelaki
yg selalu amik berat pasal dia
normal laa
tapi lain pulak cerita nye ngan Lee Seun Joon
terasa pelik n janggal bila ada satu perasaan pelik
di sebalik persahabtan mereka
bagi aku,nama pown perempuan
aura perempuan lebih kuat even die menyamar pown
tapi dia tak paham
so dianggap dirinya gay
suka kat kaum sendiri
dah laa selalu sangat protect Kim Yoon Shik nie
nampak laa die lemah di antara ramai2 lelaki
nak pegang anak panah pown tak larat
sebab 2 sume pelik
tapi disebabkan tahu die orang susah
so tak mustahillah die tak pandai memanah
Lee Seun Joon gak lah yg mengajar
kat situ dah ada banyak babak2 romantik
even sesama lelaki!!!
hahahaha

sampai ke klimaksnya
Lee Seun Joon lari jauh dari Sunkyukwan n masuk akedemi lain
demi nak melupakan Kim Yoon Shik la konon
tapi ternyata tak berjaya
macam orang sakit angau pown ada time duk berjauhan 2
yg si Kim Yoon Shik pulak
duk ingat Lee Seun Joon memang benci die
sebab kata2 Seun Joon kat die memang tajam
tapi die tak taw apa ada dlam hati Seun Joon
n disangka nye Lee Seun Joon dah bertunang ngan anak menteri pertahanan,adik president diowg
kebetulan pulak perempuan 2 ada hati kat die
tapi time hari pertunangan 2 laa
die berterus terang kat adik president 2
yg die dah serah hati die kat orang lain
so pertunangan tu dibatalkan
terus die pi jumpa Kim Yoon Shik
n confess die suka Kim Yoon Shik
tapi dalam keadaan terseksa n menderita jiwa raga
kerana Kim Yoon Shik depan die 2 adalah LELAKI!!!
n Kim Yoon Shik memang tak boleh nak gtaw rahsia besar die 2
lepas 2 laa Lee Seun Joon lari membawa diri
maybe nak lupakan Kim Yoon Shik
sape nak terima ngan senang hati kan,bila diri dianggap gay
menyintai kaum sejenis
huhuhuhuhuhuhu

then lepas beberapa ketika tidak berjumpa
mereka bertemu di tempat perkhelahan
tepi air terjun
ngah sembang2
tiba2 Kim Yoon Shik jatuh dalam air
Lee Seun Joon selamatkan dia
bawak naik atas darat
n nak tekan dada dia
dibukak lah baju Kim Yoon Shik
tiba2 dia ternampak yg rupanya Kim Yoon Shik sebenarnya PEREMPUAN!
n kali nie Kim Yoon Shik tahu laa rahsia dia dah bocor kat kekasih hati die
tapi xpelaaa memandangkan itu pakwe die kan
hehehe
selesai satu masalah
Lee Seun Joon lega sangat2
sebab terbukti die bukan gay
hahahahaha

itulah kesah cinta mereka
last2 kahwin laaaa
n diangkat menjadi pensyarah Sunkyunkwan

tapi3!!!!
bukan kisah nie jek dalam cerita nie
heehheeh
ada banyak lagi kisah2 lain
misteri2 politik kerajaan mereka
King pown nak buat kerajaan baru laa
kena rungkai beberapa misteri laa
macam2 konflik diowg hadapi b4 dapat bahagia at the end
heeeeeeeeeee

so the end~~~~~

btw,sangat suka Micky Yuu Choon.........=)
nie laaa Lee Seun Joon n Kim Yoon Shik ~~~

hehehe...Scholar Lee Seun Joon~~~~

ok...sangat jelas minat aku kat die kan...haha...tak tawla nape...besenye aku susah nak minat artis korea nie...aishhhh

nie sume usaha kawan ak yg kenalkan aku ngan dia...hua3...
adeeeeiiihhhh...da kenal jadi cmnie laa plak...tapi takde lah pelik pown...
ramai ag minat die...kan3??heehee

No comments:

Post a Comment